LES WEB 2.0

      Vivim connectats. Les generacions de finals del segle XX i del segle XXI heResultado de imagen de conectadosm nascut en un context immers en una constant evolució tecnològica que ens facilita la comunicació, ens fa adquirir diferents competències i de manera més eficaç i ens obra camí al coneixement i a una productivitat més eficaç i instantània.

D’acord amb la modernitat líquida de Bauman (2006), l’evolució de les TIC s’assimila amb aquest canvi de paradigma on estem sota una base d’incertesa pel constant canvi amb el qual hem de conviure. Aquesta evolució ha canviat les nostres activitats en molts àmbits i aspectes perquè, malgrat la inestabilitat característica de la societat líquida de Bauman, les nostres activitats quotidianes i les nostres competències no es vegin afectades, sinó que estiguin adaptades dins d’aquestes noves necessitats.

És aquí on, després de passar per una web 1.0, la Web 2.0 ens obra aquest món interactiu i immediat amb el qual convivim cada dia i a través del qual podem compartir les nostres vivències en format de fotografia, vídeo o textual amb qualsevol persona o veure les comparticions dels demés, accedir a material didàctic i a qualsevol xarxa del coneixement o, potser, crear tu el coneixement en el qual accediran els altres usuaris.

           Què és la Web 2.0? 

La Web 2.0 és la plataforma que obra pas a una nova etapa d’Internet on l’usuari ja pot crear contingut i compartir-lo amb la resta de la xarxa. D’aquesta manera, els mitjans de comunicació, per exemple, poden accedir d’una manera més ràpida als esdeveniments del món i els poden contrastar per ampliar la informació i validar-la per la resta de la societat. Per tant, es produeix un intercanvi d’informació i continguts entre tots els usuaris de la xarxa d’Internet que a més, promou i genera investigació a través de la múltiple col·laboració de tots nosaltres.

Resultado de imagen de web 2.0

Citant l’article d’Area i Pessoa (2012) “De lo sólido a lo líquido: Las nuevas alfabetizaciones ante los cambios culturales de la Web 2.0“, i seguint la línia de l’explicació, aquesta es defineix de la següent manera: <<La Web 2.0 como la biblioteca universal, como mercado global, como un puzzle gigante de hiperteztos, como una plaza pública de comunicación e interacción social, como un territorio de expresión multimedia y audiovisual, y como múltiples entornes virtuales interactivos>>.

Resultado de imagen de comunicacion internet

Cal considerar que la meva generació ha crescut i ha evolucionat amb el desenvolupament de les noves tecnologies: conforme anàvem creixent, les innovacions tecnològiques i els seus recursos anaven ampliant el seu servei i la seva xarxa.

És per això que em considero una afortunada! He pogut adquirir l’habilitat d’entendre el món de les Web 2.0 al mateix ritme que s’anava creant i per tant, mantinc una bona competència digital. Avui en dia, sóc una usuària estable i permanent de tots els seus avantatges i participo activament en les seves xarxes socials: Facebook, Twitter, Google i les seves extensions, etc. M’agrada molt estar connectada amb el món i amb aquelles amistats que viuen tan lluny de mi; és una sort no perdre el contacte malgrat la distància. Tanmateix, sé que la meva competència podia millorar si introduís i m’aventurés a conéixer noves plataformes que poguessin enriquir el meu projecte d’aprenentatge.

Tot i així, hem de ser conscients dels desavantatges o perills que té la xarxa i la Web 2.0, quina informació publiquem i la privadesa que aquesta adquireix. Però mentre siguem cuidadosos i entenguem el seu correcte i sa funcionament, cap problema! La Web 2.0 és tot un món per descobrir, innovar i per donar-se a conèixer!

Resultado de imagen de vivimos conectados

      

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *