Gemma

Parlem clar i català

Nov 28 2013

Cultura i civilització catalanes

Posted in Gemma |

Fa uns dies en Pau Sanchis ens va impartir el mòdul 15: Cultura i civilització catalanes.
La primera pregunta va ser si teniem una visió completa de cultura catalana, jo creia que si però vaig adonar-me que estava equivocada. En un primer moment vaig pensar en la cultura popular i de masses: la meva tradició familiar, la gastronomia, , en algunes festes populars i el FC Barcelona, tot seguit en l’alta cultura: l’arquitectura. Tots aquests pensaments només els vaig atribuir dins la meva província: Barcelona. Però fora del centre també hi ha vida, amb aquest enllaç Que què tenim? en Pau Sanchis ens ho va deixar ben clar.

També ens hem de plantejar què en saben els nostres alumnes sobre cultura catalana fent-los participar amb les seves opinions, motivant-los, així podrem veure quins temes els interessa més i quins són els que nosaltres volem/podem destacar.
Sabent això, portaria informació amb quatre pinzellades de cada tema i els hi faria la proposta següent: en grups de dos, màxim tres, triessin el tema de cultura que més els hi motivés, d’entre els que he explicat anteriorment.

El grup ha de buscar la millor informació possible per després poder exposar a classe. Al final de cada explicació del tema de cultura que s’hagi exposat, fer un petit debat, així fem participar a tothom.

La sessió d’en Pau Sanchis va ser molt enriquidora.
Gràcies Pau.


This entry was posted on Dijous, 28 Novembre, 2013 at 12:00 and is filed under Gemma. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.