Les matemàtiques i els funcionaris

Per a més informació consultar el diari Avui 

Vinyeta de la situació actual

Que el govern toqui els sous dels funcionaris (que no hem de confondre amb que el govern toqui els ous dels funcionaris, tot i que pràcticament sigui el mateix) afecta dues persones que conec, que treballen a l’ensenyament. I això m’ha fet pensar en un interessant càlcul matemàtic.

Una d’aquestes dues persones que conec la funcionària A, fa de mestra suplent en una escola. Això vol dir, doncs, que no té la feina assegurada com tants d’altres. El seu lloc de treball depèn de la salut d’una companya, la funcionària B, que està de baixa per depressió i fibromiàlgia. Fa anys que la funcionària B està de baixa, però la funcionària A no pot saber si demà la dona es trobarà bé i voldrà recuperar el lloc de treball que li correspon. La funcionària A, no cal dir-ho, resa cada nit a la Mare de Déu de l’Empenta perquè la seva companya no es recuperi mai.

La funcionària A cobra 891 euros, de manera que el govern espanyol no li tocarà el sou (ni, de moment, els ous). Perquè com va explicar el president José Luis Rodríguez, que a magnànim no el guanya ningú, només rebaixarà un cinc per cent dels sous dels funcionaris que cobrin més de 900 euros al mes. I això sí que afecta el sou de la funcionària B, de baixa per depressió i fibromiàlgia, que en cobra 901. A aquesta, doncs, sí que li rebaixaran el que cobra. El sou de la funcionària A es quedarà com estava. Però el sou de la funcionària B, no. Amb la retallada del cinc per cent, el seu sou es veurà rebaixat en 45 euros, si no m’erro. Això vol dir que cobrarà 856 euros a partir del mes que ve. Així doncs, cobrarà menys diners que la funcionària A, que fins ara en cobrava menys que ella. La funcionària A es tem que quan el president Rodríguez se n’adoni, li apujarà el sou fins a 900 euros, per poder estalviar una mica més.

Notícies interessants

Aquest blog estarà dedicat a fer una relació de notícies de la premsa diària que, pel motiu que sigui, em semblin interessants.

 12/05/10 El president Zapatero decideix retallar un 5% el sou dels funcionaris a partir del pròxim mes de juny.

 21/05/10 Creen la primera cèl.lula amb un genoma artificial. La possibilitat de crear vida artificial està deixant de ser ciència ficció.

25/5/10 Els metges hauran de decidir si una menor pot avortar encara que no informi els seus pares.  Tindran l’última paraula quan la noia al·legui risc de patir violència familiar. En cas de dubte podran sol·licitar l’informe d’un psicòleg.

27/5/10 El Congrés aprova la retallada gràcies a l’abstenció de CiU, CC i UPN i per un sol vot.  Mentre que els 169 diputats del PSOE hi han votat a favor, els 153 del PP, els 5 d’ERC-IU-ICV, els 6 del PNB i 4 del grup mixt, que sumen 168, ho han fet en contra