Trobades virtuals d’intercanvi

Online language exchange Study Abroad és el projecte d’intercanvis lingüístics i trobades virtuals entre alumnes del Servei de Llengües i del Programa Study Abroad de la UAB.

Si ets alumne del Servei de Llengües, podràs acollir un estudiant alemany, donant-li suport en aquelles qüestions que necessiti (coneixement de Barcelona i la Universitat, allotjament, aspectes culturals i de la vida quotidiana) i practicaràs alemany. Tot això a través de la xarxa i utilitzant les teves aplicacions i xarxes socials preferides.

T’has apuntat al programa? CONTINUA LLEGINT!

Has rebut un correu electrònic amb les dades de la teva parella lingüística. Posa-t’hi en contacte. Recomanacions:

  • Presenta’t, facilita-li les dades perquè pugui contactar amb tu i proposa-li una trobada. Suggereix-li dues o tres dates i hores diferents per poder trobar un moment que us vagi bé.
  • Espera la seva resposta i, si no l’obtens al cap d’una setmana, posa’t en contacte amb nosaltres (s.llengues.dinamitzacio@uab.cat). Et recomanem que vagis revisant la carpeta “spam”, perquè ja saps que de vegades alguns correus hi van a parar.

Ja tens una trobada acordada. Què fem?

  • Situa’t en un espai on no hi hagi gaire soroll i on puguis tenir una bona connexió.
  • Tingues a mà aquest document, en què trobaràs algunes preguntes per trencar el gel i poder-vos començar a conèixer.
  • Durant aquesta primera conversa acordeu les pautes de les vostres trobades. Al document hi trobaràs algunes recomanacions sobre qüestions que val la pena tenir en compte perquè pugueu aprofitar al màxim l’activitat d’intercanvi. I en aquest enllaç hi trobaràs temes per parlar durant les trobades, en cas que ho necessiteu.
  • Destaquem! Compartiu entre vosaltres l’objectiu que teniu participant en aquesta activitat. És important que quedi clar des de l’inici! Per què t’has apuntat a l’activitat? Per practicar alemany o espanyol? Vols conèixer gent? Vols donar a conèixer la cultura catalana?
  • Establiu els canals de comunicació que fareu servir (Whatsapp, Facebook, correu..) i el dia i l’hora de la propera trobada.

Ens coneixem?

  • Quan l’alumne hagi arribat a Barcelona, planifiqueu una trobada i plantegeu un calendari d’activitats per compartir llengües i cultures! I també pots participar en les trobades grupals que organitzem una vegada al mes i conèixer altres estudiants!

Et ve al cap una millor manera de millorar l’alemany?

Durant aquest període et demanarem que omplis un formulari de seguiment de l’activitat i que ens expliquis com va. Per a nosaltres és molt important conèixer la teva opinió i poder millorar l’activitat.

I a més…, uneix-te al grup de Facebook i posa’t en contacte amb altres parelles lingüístiques.