L’estrella de Telecinco Rafa Mora és simpatitzant del partit ultra España 2000

rafael_mora.jpgAvui s’ha conegut que una de les principals estrelles televisives de Telecinco, Rafa Mora, és simpatitzant de l’extrema dreta. Tal i com informa el diari e-noticies, l’exconcursant del programa Hombres, mujeres y viceversa i que actualment està a Supervivientes ha estat enxampat amb unes fotografies on es veu la bona sintonia que manté amb España 2000. Rafa Mora va mantenir una reunió la setmana passada amb varis dirigents de la Junta Nacional d’España 2000, i de fet, és amic íntim del president d’aquesta formació, José Luis Roberto. Roberto és un empresari del País Valencià propietari de l’empresa Levantina de Seguridad. A més, és el president de l’Asociación Nacional de Empresarios de Locales de Alternes (ANELA) i president d’aquest partit extremista.

Rafa Mora, que també és valencià, no ha negat mai la seva bona sintonia amb José Luis Roberto, tal i com publica la pàgina web d’España 2000. Aquesta formació neonazi està implantada sobretot a l’àrea de València, tot i que també té un petit nucli a la ciutat de Tarragona. De tendència xenòfoba i feixista, propugna l’expulsió dels immigrants de l’Estat espanyol, i en les seves manifestacions es poden sentir càntics a favor de Hitler mentre s’exhibeixen creus gamades. El propi Roberto va ser detingut durant l’etapa de la trasició per col·locar dues bombes en una trobada independentista que es va fer a València.

Espanya fa el ridícul amb l’spot d’Eurovisió

Segurament no us sonarà de res el nom de Dani Diges, però d’aquí a pocs dies no sentirem a parlar de res més. És el candidat espanyol al Festival d’Eurovisió, que se celebra el proper dissabte 29 de maig. Es presenta amb la cançó “Algo pequeñito”, i encara no sabem si és dels candidats que van en serio o dels que pretenen guanyar el Festival amb candidats freaks i cançons horripilants.

A tres setmanes de la cita, ja s’ha presentat el videoclip. S’hi pot veure a Dani Diges, més conegut com a Gato en el seu paper en la sèrie Nada es para siempre i en el club infantil Megatrix entre les caravanes d’un circ en imatges en blanc i negre. No sabem perquè, però, a la versió del vídeo que s’ha enviat a Eurovisión Diges no hi apareix per res.

Quan se li ha preguntat per les expectatives que té vers la victòria, Diges ha dit que creu que pot guanyar, malgrat que en les darreres edicions Espanya quedés sempre en els últims llocs del rànquing. Dani Diges va ser escollit pel jurat i els espectadors del programa espcial que es va fer a Televisió Espanyola en què també va participar el polèmic John Cobra .

 

Una nova xarxa es posa de moda entre els joves d’Estats Units per insultar-se

“Fes preguntes, respon-ne d’altres i coneix més sobre els teus amics” és el missatge que ens apareix quan obrim la pàgina de Formspring.me, una nova xarxa social que en menys d’un any ha arribat ja als 135 milions d’usuaris.El seu funcionament consisteix en fer preguntes sobre els teus amics.

En aquest temps ja s’han respost més de 500 milions de les preguntes que s’han fet. La gràcia és que no cal tenir un compte propi i que es pot preguntar des de l’anonimat. Es podria entendre, doncs, com un fòrum obert sense límits en què els usuaris poden importar els seus amics de Facebook o Twitter.

El problema és que el poc control sobre els missatges que es pengen a Formspring.me l’ha convertit en una plataforma que molts joves d’Estats Units utilitzen per malparlar i insultar els companys de classe sense necessitat de donar la cara. La majoria de les preguntes que s’hi fan són ofensives per a algú o el posen en evidència. Per exemple, “Creus que les faldilles que portava avui la …..” o “Qui creus que és més estúpid, ….. o …..?”

Davant les queixes de professors i pares, l’empresa que ha posat en marxa Formsping.me ha reconegut que el web podria estar promovent el “ciber-bullyind”, un fenomen que s’està estenent en l’anomenada “generació Facebook”.

Alguns blogs d’interés

Aquí us deixo alguns blogs interessants que no podeu deixar de visitar. Com veureu, són d’allò més divers: des de reflexions i opinions personals fins a històries i somnis plasmats en un paper.  Espero que us agradin!

http://www.sargantaniua.blogspot.com/

http://reculldepensaments.blogspot.com/

http://daltsabarda.blogspot.com/

http://www.ximateix.blogspot.com/

http://zel-aramateix.blogspot.com/

Xarxes socials: una segona vida paral·lela?

Facebook, tuenti, twitter,skype,myspace….Qui no ha sentit, en les darreres 24 hores, parlar sobre alguna d’aquestes xarxes socials? O anem més a fons encara, qui en aquests moments no està ultilitzant-ne alguna d’elles? La resposta clara i concisa és que en l’actualitat TOTHOM, ja sigui de manera directa o indirecta, té alguna vinculació amb les xarxes socials; i sincerament, la varietat està servida.

Actualment són centenars (i el nombre creix a ritmes insospitats) de xarxes les que es posen a la nostra disposició i d’entre les quals podem triar segons els nostres objectius: fer amics, conèixer gent de llocs diversos, buscar parella o passar una bona estona són només alguns d’ells. En el meu cas em decanto per Facebook sobre tot, tot i que posaria en un segon lloc a la xarxa social Tuenti.

Per mi, aquestes dos xarxes són les més pràctiques i útils de totes les que conec. No només et permeten estar en contacte amb la gent del teu entorn (pròxim i llunyà) o recuperar velles amistats que havies perdut per culpa de la distància sinó que també posa a la teva disposició els coneguts “Esdeveniments” amb els quals pots estar enterat de tots els aconteixements que passen al teu voltant.

En definitiva, si se’n fa un ús correcte (no cal arribar a l’obsessió, ja que al final s’acaba substituint la vida real per una nova de virtual) pot arribar a ser molt útil, i per què no, molt divertit.

Neix una plataforma en contra de la manipulació de Canal 9

El seu portaveu, Alfons Puncel, també ha dit que la plataforma vol anar ‘més enllà’ i ha avançat es farà un ‘seguiment’ de notícies i ‘denunciaran’ com a part interessada quan ‘hi haja manipulació’. Puncel lamenta ‘la invisibilitat’ a Canal 9 de molts col·lectius i entitats que ‘vertebren el país’. La plataforma alerta de la ‘impunitat’ i afirma que es mobilitzarà ‘perquè les coses no poden continuar igual, almenys amb el nostre silenci i els nostres diners’, assevera.

El portaveu de la plataforma considera ‘necessària’ la creació d’un consell assessor, mancança de l’ens públic des de la seva creació. Alfons Puncel atribueix a aquest, entre d’altres factors, ‘el grau de manipulació insostenible’ que ha assolit Canal 9. Puncel també ha explicat que després de diverses peticions parlamentàries per a que ‘es complisca la llei’ la majoria parlamentària a les Corts Valencianes no ha impulsat la creació d’aquest consell.

Puncel ha dit que davant la inexistència del consell assessor, la plataforma vol vigilar la gestió de l’ens públic i la seva manera d’informar. El portaveu ha avançat que es farà un ‘seguiment’ de les notícies però també del suposat ‘ús indegut de fons públics que fan els seus gestors’ i dels ‘presumptes casos d’assetjament sexual i laboral’.

El portaveu de la Plataforma ha denunciat que ‘aquesta impunitat passa perquè el 80% dels treballadors de RTVV treballen amb contractes temporals’. La Plataforma ha convocat una mobilització en forma de concentració a la Plaça de la Verge de València per al pròxim 17 d’abril sota el lema ‘Prou!’ i demanant transparència i pluralitat a RTVV. Els impulsors van posar en marxa la iniciativa a través de les xarxes socials i han aconseguit unes 6.500 adhesions i unes 50.000 persones convidades a la concentració.

El manifest també fa incidència en la recuperació de Canal9 per a la dignificació de la llengua, on ‘es puguen sentir músics valencians i en valencià, on admirar les nostres actrius, creadors, científics, escriptores, periodistes, treballadors, autònoms i empresàries’. Per aquestos motius, la plataforma comunica que ha decidit ‘plantar-se’ i ‘posar-se a treballar per reconstruir’.

La Plataforma Cívica per la Transparència i Pluralitat a Canal 9 està integrada, entre d’altres, per membres del comitè d’empresa de Radio Televisió Valenciana pertanyents als sindicats UGT, CCOO, Intersindical Valenciana i CGT. Els impulsors també compten amb el suport d’Isabel Morant, catedràtica d’Universitat d’Història Moderna, membre de l’Institut Universitari d’Estudis de la Dóna de la Universitat de València i promotora del manifest presentat l’any passat contra la gestió en Canal 9 i que va reunir més de 3.600 signatures entre professors i persones del món de la cultura. Morant ha estat present aquest dimarts a l’acte.  D’altres plataformes socials i entitats com la Unió de Periodistes, Salvem el Cabanyal, Actors i Actrius Professionals Valencians, la Federació d’Associacions Musicals de la Comunitat Valenciana, també han anunciat que se sumaran a la concentració.

6a00d8341effed53ef00e54f684f868834-800wi.jpgLluny de pretensions i interessos aquest blog no té major finalitat que la de mostrar, sempre des d’un punt de vista crític, diferents notícies i temes que afecten a la nostra societat i món actual però que considero que no tenen la veu o no se’ls dóna la importància que es mereixen en els mitjans de comunicació. Tot i així, també es podran llegir reflexions, poemes i alguns reculls històrics entre d’altres coses; serà, en definitiva, un calaix de sastre on es podra trobar un mar de coses ben diverses.