Carpeta d'aprenentatge (vital)

maig 19 2013

29 Ways to Stay Creative (Infographic)

Posted in General by Matea |

29 ways to stay creative-A1_Final


No hi ha comentaris

maig 10 2013

Seqüència didàctica — M5

Posted in General by Matea |

Penjo una seqüència didàctica dissenyada per a alumnes de nivell B1 (MECR) sobre la ortografia i fonologia de la fricativa palatal sorda a partir de la cançó Exercici seixanta d’Els Amics de les Arts.

Xuts, xiclets i xerinola

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bgOvJwMDAD8[/youtube]


No hi ha comentaris

gen. 21 2013

Universität Leipzig

Posted in General by Matea |

La Universität Leipzig és una de les universitats més antigues del món i la segona més antiga (pel que fa als anys de docència consecutiva) d’Alemanya. Fundada el 1409, en el decurs de la seva història ha volgut créixer per englobar un gran nombre de disciplines que, per la seva banda, comprenen gairebé totes les àrees de coneixement. En tot aquest espectre de coneixements globals s’hi dedica una atenció especial, tanmateix, a les humanitats i a les ciències naturals. És en aquest sentit que, juntament amb la Ladesuniversität, la Universitat de Leipzig ha contribuït de manera significativa al desenvolupament de la regió de la Saxònia.

El seu motto, o propòsit, erigit com a repte i, alhora, com a base de funcionament, és el de «Aus Tradition Grenzen überschreiten», és a dir, creuar fronteres més enllà de la tradició: en l’àmbit internacional, interuniversitari, però també transdisciplinari.

La Universitat de Leipzig compta amb un campus urbà que comprèn 38 localitzacions repartides per tota la ciutat, dividides en 14 facultats i 128 instituts. No obstant això, el campus d’edificis situat a Augustusplatz –i remodelat, entre els anys 2005 i 2010, per l’arquitecte holandès Erick van Egeraat amb l’objectiu de commemorar els 600 anys de la Institució– n’és el centre neuràlgic.

A la Universitat de Leipzig s’hi han format personalitats tan destacades com Saussure, Leibniz, Goethe, Wagner, Nietzsche o Angela Merkel.


1 comentari

gen. 14 2013

Leipzig: de peus a terra.

Posted in General by Matea |

Lliçó primera: l’escalfor és independent de la temperatura ambiental.

(Segona llei termodinàmica: no és vostè qui perd calor, sinó l’univers, que en guanya.)


No hi ha comentaris

gen. 13 2013

Leipzig: punt i principi.

Posted in General by Matea |

Berlin Hbf – Leipzig Hbf

Sempre que marxo de viatge m’imagino com serà, tot plegat, i ho escric, i després, en tornar i rellegir-ho, sempre em sento absolutament ingènua. Escric “ingènua” molt conscientment perquè, en realitat, tot plegat sempre acaba sent molt millor que qualsevol història que jo m’hagués atrevit a imaginar.

Penso que és una sort que em passi això, però també sé que és perquè, per a mi, qualsevol viatge és una brutalitat. Una immensitat. Un salt al buit en què confiar en mi mateixa i en els altres –gairebé sempre desconeguts; un viatge és, més que mai, una oportunitat per esbatanar els ulls i finestrejar el món, amb aquella frase de Kerouac com a crit i com a bandera: no matter what, the road is life.

No obstant tot això, però, sé que aquest cop és diferent. I somric només de pensar-hi, i m’agrada. M’agrada tant que sóc gairebé addicta a l’adrenalina (immensitat, abisme, salt al buit), materialitzada en aquest no matter what que, d’alguna manera o altra, sempre m’ha acompanyat dins de la maleta.

Aquesta darrera setmana molts de vosaltres m’heu abraçat i, mentre m’agafàveu, m’heu xiuxiuejat que gaudís al màxim, que m’omplís d’aquesta experiència: fes-te esponja, Matea. Aprèn-ne molt, somriu. Mentrestant, jo, per la meva banda, intentava apaivagar la por i l’emoció: no ser huracà, tocar de peus a terra.

I ara ja hi sóc. Ja hi sóc i he agafat el regional que tocava, i l’ICE que tocava, i ara, a 200km/h, gairebé al punt final, al punt i principi, sé que, qualsevol cosa que imagini, serà només un bri de llum de tot allò que m’està esperant.

 


No hi ha comentaris