blog de la secció sindical d'ugt

maig 28 2009

De la Champions a la Vaga General

Posted in General by 1111077 |

090528_090009_7205_100_100.jpg escrit per Lluís Perarnau

Després del Triplet del Barça resulta difícil no deixar-se endur per l’eufòria de les celebracions dels èxits IMPRESSIONANTS d’aquest equip tan entranyable, amb figures com l’Iniesta (Don Andrés), Messi, Xavi, l’Etoo, Piqué, Puyol… i Guardiola al capdavant.

Els seguidors culers celebren/celebrem que el seu/nostre equip ho ha guanyat tot. Per un cop, celebrem victòries, i no derrotes, així que, no podia ser de cap altra manera, l’eufòria  s’ha desfermat amb unes ganes increïbles.

Tampoc no ens falten motius per voler ressarcir-nos d’una realitat més aviat dura que ens està colpejant, i molt durament, en els últims 18 mesos. 18 mesos en els que l’atur (a Catalunya) no ha parat de pujar, fins arribar a superar la xifra del mig milió de treballadors aturats. D’aquests, 105.000 sense prestació d’atur. Tansols una petita part d’aquests 105.000 cobren un subsidi (perquè tenen càrregues familiars o es troben en una situació de risc d’exclusió social) de 421 euros mensuals.

L’any 2008 hi ha hagut més d’11.000 execucions per impagament d’hipoteques a l’Estat espanyol, una xifra que representa un salt d’un 150% respecte l’any anterior. Però aquest salt, malauradament, es veurà clarament superat pel que es produirà aquest any respecte el 2008.

S’està produint una persistent pluja d’Expedients de Regulació d’Ocupació que està desbordant totes les previsions. Només entre els mesos de març i abril s’han donat 757 EROs, amb 28.930 treballadors afectats. Això comptant només els EROs presentats al Departament de Treball, perquè els d’empreses d’abast estatal (Iberia, 2.000 afectats; Telefónica) es recompten a part.

És urgent una resposta global, com a Euskadi. Una Vaga General.

Els mitjans han presentat la VG a Euskadi com una vaga nacionalista, anti-Patxi, però la realitat és que la pluja persistent d’EROs que ens aclapara aquí també es produeix allí. Les lluites obreres (Mercedes, Cegasa…) s’han anat succeint en els darrers mesos i la necessitat de donar una resposta global i unitària s’ha expressat a través d’aquesta convocatòria de Vaga General, que ha tingut un important seguiment. També en aquesta qüestió els mitjans, i les administracions, estatal i del govern basc, juntament amb la patronal, han traslladat la idea d’un fracàs de la Vaga i d’un seguiment minoritari que té poc a veure amb les dades reals.

http://www.ela-sindikatua.org/actualidad/noticias/datos-de-la-huelga-sector-a-sector-valoracion-muy-satisfactoria/


No hi ha comentaris

abr. 29 2009

Article de Carlos Taibo a Público: “Desafueros bolonianos”

Posted in General by 1111077 |

La discusión relativa al proceso de Bolonia choca frontalmente con un obstáculo: pese a que sobran las razones para concluir que el proceso en cuestión arrastra demasiados elementos conflictivos, nuestros gobernantes han decidido que su aplicación es inexcusable.

Llegeix l’article a:

http://blogs.publico.es/delconsejoeditorial/171/desafueros-bolonianos/


No hi ha comentaris

març 27 2009

Bolonia o el capitalismo académico

Posted in General by 1111077 |

ENRIQUE JAVIER DÍEZ GUTIÉRREZel-plan-boloniaok.jpg

El proceso de convergencia europea, que se presenta como una forma de armonizar los diferentes sistemas universitarios europeos, tiene un espíritu que casi todo el mundo podría compartir: equiparar las titulaciones; desarrollar un aprendizaje más centrado en el estudiante, reduciendo el peso de las clases magistrales, o potenciar la docencia tutorizada y de tipo seminario. El problema del Plan Bolonia es el marco global en el que se inscribe y la filosofía que orienta esta reforma.

Llegiu l’article complet a:

http://blogs.publico.es/dominiopublico/1174/bolonia-o-el-capitalismo-academico/


No hi ha comentaris

març 27 2009

Comunicat sobre els incidents del dia 25 de març al Rectorat

Posted in General by 1111077 |

Comunicat UGT – UAB

Des de la secció sindical d’UGT condemnem els incidents del dia d’ahir 25 de març al Rectorat, protagonitzats per un reduït nombre d’estudiants, que van fer pintades i van forçar la porta de l’edifici fins a trencar-la. Així com hem exigit que es depurin les responsabilitats polítiques per les càrregues policials efectuades la setmana passada en les hores posteriors al desallotjament de l’ocupació del Rectorat de la UB, aquesta secció sindical també vol expressar el seu rebuig més contundent als mètodes emprats per una minoria d’estudiants.

Els incidents d’ahir van ser incidents carregats de violència verbal i física, completament contraposats a la reclamació de diàleg que fan els mateixos protagonistes de les accions esmentades. A més a més, amb aquest tipus d’incidents, aquesta minoria perjudica greument al conjunt del moviment estudiantil, facilitant la campanya de criminalització de les protestes estudiantils per part dels sectors més reaccionaris.

Bellaterra, 26 de març de 2009


No hi ha comentaris

març 24 2009

UGT-UAB reclama que es depurin responsabilitats per les càrregues policials

Posted in General by 1111077 |

UGT – UAB reclama que es depurin responsabilitats per les càrregues policials del 18 de març

Des de la secció sindical UGT de la UAB reclamem que s’aclareixin i es depurin les responsabilitats polítiques per l’actuació policial completament desproporcionada el passat dimecres 18 de març en el desallotjament dels estudiants tancats a l’edifici del rectorat de la Universitat de Barcelona (UB).

Els mossos van causar desenes de ferits, entre els estudiants, entre els periodistes i entre els vianants, des de gent gran fins a un nen de deu anys. Que els responsables policials hagin demanat disculpes als periodistes és una confirmació de la brutalitat emprada.

Des de la secció sindical d’UGT de la UAB volem expressar la nostra solidaritat amb les víctimes de les càrregues policials i reclamem que es depurin responsabilitats. No n’hi ha prou amb una disculpa formal que, a més, ha anat acompanyada amb la defensa de l’actuació policial per part d’alts càrrecs de la Conselleria d’Interior, el que per a nosaltres és ja un escàndol majúscul.   

Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 23 de març de 2008 


No hi ha comentaris

febr. 11 2009

Propostes UGT per a l’Estatut del PDI

Posted in General by 1111077 |

Propostes FETE-UGT per a l’Estatut del PDI (juliol 2008)

PropuestasFETEparaUni.pdf


No hi ha comentaris

febr. 11 2009

Mesa sectorial d’Universitat del MICINN

Posted in General by 1111077 |

La negociació de l’estatut de personal docent i investigador

Els sindicats UGT, CCOO, CSI-CSIF, CIG manifesten que:

– Després de gairebé tres mesos de l’inici de la negociació de l’Estatut del PDI, el MICINN s’obstina en no mostrar la memòria econòmica que es van comprometre a presentar a l’inici de la negociació.

Read more »


No hi ha comentaris

febr. 11 2009

articles de Vicenç Navarro

Posted in General by 1111077 |

La situación de la clase trabajadora

Los muertos que no se registran

http://blogs.publico.es/dominiopublico/category/vicenc-navarro/


No hi ha comentaris

febr. 11 2009

El col·lectiu oblidat

Posted in General by 1111077 |

El col·lectiu oblidat

Ángel Sanjuán – Tècnic especialista laboral  Planta de Tecnologia dels Aliments

Els tècnics especialistes de laboratori formen el col·lectiu més ampli dins del PAS laboral.

Els treballadors, que inicialment van començar a donar suport a la docència i a la investigació des de la mateixa fundació de la UAB, han anat, amb el pas dels anys, experimentant una evolució, lògica i paral·lela a la mateixa evolució de la investigació i la docència: nous objectius, noves eines tecnològiques, més competitivitat, etc.

Read more »


No hi ha comentaris

febr. 11 2009

Carta oberta a Ana Ripoll, rectora de la UAB

Posted in General by 1111077 |

El passat 29 de gener des de la secció sindical d’UGT vam fer arribar un escrit a la Rectora de la UAB, Ana Ripoll, per a recordar-li els temes que tenim encara pendents d’acordar pel que fa al PAS i el PDI i per a plantejar-li dues realitats addicionals que ja li vam exposar durant la campanya electoral, referents a les condicions laborals de les empreses externes i dels treballadors de les fundacions creades per la UAB.

Read more »


No hi ha comentaris