EUTDH-Turisme i Hoteleria UAB

“Líders en qualitat, perquè la qualitat ens fa líders”

Mai 06 2010

Miquel Flamarich, coordinador del MGOE de l’EUTDH, presenta l’informe sobre el ‘Turisme de reunions a Catalunya’

Miquel Flamarich, Coordinador del Màster en Gestió i Organització d’Esdeveniments – Turisme de Negocis de l’EUTDH i Soci Director de BCF Consultors , va presentar les dades referents a l’informe sobre el ‘Turisme de Negocis a Catalunya’ el passat 18 de febrer de 2010, en el marc de l’acte de presentació del Catalunya Convention Bureau , el nou programa de l’Agència Catalana de Turisme destinat a la promoció del sector del turisme de reunions al Principat.

 

Aquest estudi detallava l’impacte econòmic que havia generat aquest sector turístic el passat 2008, assolint els 1350 milions a Catalunya, i representant el 19,3% del total d’esdeveniments celebrats a Espanya, i aconseguint un volum del 22,5% del total espanyol d’assistents.

Els congressos, les convencions i les jornades es van portar a terme en 79 municipis catalans, encara que el 74% del total es van celebrar a Barcelona. Les activitats que més congressos i convencions van organizar van ser el sector mèdic (27%), l’econòmic i comercial (18%) i el científic-tecnològic (16%).

A més, altres activitats relacionades amb el camp de la innovació i als sectors de serveis emergents també van produir el 23% dels esdeveniments, segons va explicar Flamarich.

El 34% dels congressos i de les convencions organitzats en terres catalanes al 2008 es van dur a terme durant el període d’abril-juny, mentre que el 31% es van celebrar de setembre a novembre.

Per altra banda, el 79% dels assistents procedien del mercat espanyol i el 21% eren estrangers.

En aquest acte de presentació del Catalunya Convention Bureau i d’aquest estudi de mercats sobre el sector de turisme de negocis català, hi va assistir, Josep Huguet , el conseller de Turisme de la Generalitat de Catalunya , i més de 200 professionals d’aquest àmbit i representants de les Administracions.


This entry was posted on Dijous, 6 Maig, 2010 at 0:43 and is filed under Esdeveniments, Informes, Màsters i Postgraus, professorat. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Deixa un comentari

You must be logged in to post a comment.