Estudis Clàssics UAB

El blog del grau d'Estudis Clàssics de l'Autònoma

febr. 26 2015

El grau d’Estudis Clàssics de la UAB

Posted in |

triptic-estudis-classics0

Has vist les paraules en grec en l’encapçalament d’aquesta pàgina?

A ‘Estudis Clàssics, UAB’ t’ensenyarem no només a traduir-los, sinó sobretot a interpretar-los per saber què volen dir i què ens poden voler dir, a nosaltres. La frase és d’un savi grec, Protàgoras d’Abdera, que situa l’home al centre del seu pensament. Potser aquesta és la principal ensenyança que hem rebut dels grecs, que van fer giravoltar les reflexions, les expressions literàries i artístiques i les recerques científiques entorn de l’home i de la seva condició. Hereus seus foren els romans. El comediògraf Terenci reformula aquesta idea: Homo sum: humani nihil a me alienum puto.

A hores d’ara, en un moment en què el nostre món ens apareix canviant a un ritme vertiginós, en què fins i tot la postmodernitat sembla caduca, nosaltres girem la mirada als grans clàssics, que no passen mai de moda: tenen una garantia provada de més de 2500 anys.

El títol de Grau d’Estudis Clàssics UAB proposa l’estudi de les llengües i de les literatures grega i llatina i de la lingüística indoeuropea, així com de la cultura antiga i dels aspectes històrics i filosòfics, des d’una perspectiva rigorosament filològica.

L’objectiu és projectar els Estudis Clàssics cap a disciplines adjacents com la història, el pensament, l’arqueologia, la història de l’art, l’antropologia històrica, la història de la cultura i la tradició clàssica en la cultura occidental.

El grau d’Estudis Clàssics es basa en una visió àmplia i multidisciplinària del món antic i medieval, cosa que el distingeix marcadament d’altres propostes universitàries.

Voleu més informació sobre el grau d’Estudis Clàssics?

Visiteu el web dels estudis de la UAB o vegeu aquesta presentació:

 

Grau estudis-classics-UAB from sebastia