Les energies renovables necessiten una hora del teu temps 0

blog.jpg

 

 

Concentració: Dimecres, 15 d’octubre, a les 19 hores, a la Plaça de Sant Jaume

 

 

NO AL DECRET CONTRA ELS PARCS EÒLICS I ELS HORTS SOLARS. PER UNA CATALUNYA 100% RENOVABLE

DEMANEM LA RETIRADA DEL
“Projecte de decret regulador del procediment administratiu aplicable per a la implantació de parcs eòlics i instal·lacions fotovoltaiques a Catalunya”

Perquè:

Deixa l’energia eòlica sense regulació legal i en una situació caòtica: per una banda allarga la vigència del Mapa Eòlic i, per un altre, declara la seva nul·litat.

Bloqueja l’aprofitament fotovoltaic en instal·lacions a terra dels recursos en energia solar, un dels sistemes pels que s’està desenvolupant l’energia fotovoltaica arreu de l’estat donada les dificultats normatiu que presenta el desplegament en blocs d’habitatges.

No permet arribar als mínims objectius de 3500 MW de potència eòlica instal·lada per l’any 2015 contemplats en el “Pla de l’Energia de Catalunya 2006 –

Fa impossible assolir la proposta de 2001/77/CE, del Parlamento Europeu i del Consell de 27 de setembre de 2001 relativa a la promoció, a partir de fonts d’energies renovables, del mercat interior de l’electricitat. La directiva estableix un objectiu per a l’any 2010 del 22,1% de l’electricitat de fonts renovables per al conjunt de , que es concreta en el cas de l’Estat espanyol en un 29,4%.

Discrimina les dues fonts energètiques renovables més importants de Catalunya amb el que incompleix estatal 54/1997 del Sector Elèctric.

Garanteix que les energies renovables no puguin cobrir els serveis energètics de Catalunya, amb el que assegura el predomini de les centrals tèrmiques de combustibles fòssils i les centrals nuclears a llarg termini legitimant el discurs de la “necessitat” d’aquestes tecnologies totalment superades.

– Amb l’excusa del paisatge i els valors identitaris abandona qualsevol intent de pal·liar els impactes que el canvi climàtic i la contaminació estan provocant en els ecosistemes de Catalunya i en la salut dels seus habitants.

Més informació a: www.tanquemlesnuclears.org


Posted in General | No Comments »

Entregades al Parlament les signatures per una Catalunya lliure de cultius transgènics 0

La plataforma “Som lo que sembrem” va entregar les firmes de 105.896 persones que demanaven que la proposta de llei (http://www.somloquesembrem.org/index.php?id=6) fos debatuda al Parlament.

En aquesta proposta de llei es demana que Catalunya sigui lliure de cultius transgènics, que s’etiquetin aquells aliments que en contenen ( la legislació actual no permet als consumidors escollir si en volen consumir o no) i que s’investiguin els seus efectes en la salut humana, la biodiversitat i els ecosistemes.

Aquí teniu un parell d’enllaços interessants (mentre no s’acaben els exàmens de setembre…):

Les abelles es muden a les ciutats: http://bonsaidelainformacion.wordpress.com/2008/08/18/ambiente-alemania-la-abeja-de-campo-visita-a-la-de-ciudad/

Entrevista a Jordi Pàmies: http://www.lavanguardia.es/lv24h/20080821/53524285440.html


Posted in General | No Comments »

Incendi a Vanedellós II 0

 Sembla que els incidents s’encadenen…

Comunicat de premsa de Greenpeace: http://www.greenpeace.org/espana/news/un-escapque-de-hidr-geno-provo

Comunicat de premsa d’ecologistes en acció: http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?article12066

Article a el mundo ” Los bomberos de la Generalitat no pudieron extinguir el fuego porque les impidieron el paso”: http://elmundo.es/elmundo/2008/08/24/ciencia/1219578816.html

Web del “Consejo de Seguridad Nuclear”: http://www.csn.es/plantillas/index.jsp


Posted in General | No Comments »

Ascó 0

Seré breu.

El Consejo de Seguridad Nuclear proposa al Ministerio de Industria que multi a Endesa  per quatre sancions greus i dos lleus, que equival a una multa d’entre 9 milions i 22 milions i mig d’euros. Tot i que ja s’ha dit que s’optarà per la multa màxima, segueix sent mínima tenint en compte que es va ocultar l’incident i es van manipular els detectors.  Si la central obté diàriament 1’2 milions d’euros de benefici, la multa suposa poc més de dues setmanes sense guanys; molt menys del que no s’hagués guanyat si hagués estat parada la central durant el temps necessari quan es va produir la contaminació al sistema de ventilació.

I, per suposat, cap de les negligències s’ha considerat “molt greu”


Posted in General | No Comments »

Consumint 1


Posted in General | 1 Comment »

Hola, món! 0

I hola a tota persona que entri.

Ja m’estranyava a mi que amb la nova moda de les coses “eco” encara no hi hagués cap blog dins l’autònoma; així que, tot i el nom publicitari del blog, intentarem que sigui realista.

Avui primer dia de rebaixes. D’on és la roba que compreu, quants quilòmetres la separen d’aquí? Quines lleis mediambientals hi ha al país d’origen? (Sovint les empreses marxen fora per poder saltar-se les poques lleis d’aquí) Quants pesticides s’hauran utilitzat per fer créixer aquella planta de cotó? amb quins tints artificals o altres productes tòxics et vestiràs?


Posted in General | No Comments »