Com va el món? Cal que vagi millor!

 

foto

TASCA 1. A la propera classe fareu una exposició oral durant 2 o 3 minuts donant la vostra opinió sobre el medi ambient ara i d’aquí a vint anys (2035).

Aquestes preguntes us poden ajudar a reflexionar sobre el tema:

 • Creieu que les petites accions, com tancar l’aixeta, no utilitzar l’aire condicionat o apagar els llums quan no estem a la habitació, són realment útils per conservar el medi ambient?
 • Penseu que els governs són responsables de la contaminació, o bé hi tenim també alguna responsabilitat els ciutadans?
 • Quines polítiques creieu que haurien de dur a terme els governs?
 • Creieu que hauria de ser obligatori a les cases l’ús d’energia solar per obtenir electricitat?
 • Creieu que el reciclatge de paper ajuda a aturar la desforestació?
 • Sou optimistes o pessimistes quan penseu en el medi ambient en el futur?

TASCA 2. Expresseu les vostres previsions sobre la situació futura en UN dels àmbits següents i què caldria fer perquè les coses vagin bé o millor que ara. (Article d’opinió de 120-140 paraules).

EL MÓN

 • Seguirà existint el model de família tradicional?
 • Com serà la política?
 • I el respecte i la tolerància cap a d’altres cultures o religions?
 • Com seran les relacions humanes virtuals?
 • I la comunicació?
 • Hi haurà guerres i fam?
 • Quina serà l’energia que mourà els cotxes?

CIÈNCIA I MEDICINA

 • Podrem triar com volem els fills?
 • Serem joves eternament?
 • Hi haurà vacunes per a totes les malalties?
 • Es podrà curar l’Alzheimer?
 • Les operacions quirúrgiques es podran fer per Internet?
 • Quina serà l’esperança de vida?

TECNOLOGIA

 • Com seran els llibres d’aquí a cinquanta 50 anys?
 • Treballarem des de casa?
 • Podrem fer exàmens des de casa?
 • Estarem vigilats a tot arreu?
 • Podrem viatjar per teletransportació?
 • Podrem viatjar al futur o al passat?
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 comentaris a l'entrada: Com va el món? Cal que vagi millor!

 1. Catherine Preece diu:

  Serem joves eternament?

  La recerca de l’eterna joventut és una gran qüestió de la nostra societat. Els científics han estat treballant en aquest tema durant segles, però encara no han tingut èxit. Tot i això, hi ha algunes persones que pensen que podria ser possible viure per sempre.

  Un idea és que si mengéssim menys, podríem viure molts més anys. A més a més, això ha estat demostrat amb ratolins al laboratori i podria ser una de les claus per entendre el procés d’envelliment. Ara hi ha gent que creu que si fessin dejuni, tindrien la possibilitat d’assolir aquest somni de joventut eterna… però val la pena aquest sacrifici?

  En aquest moment, no hi ha proves suficients per saber-ho, i és segur que no hi ha gaires metges que recomanin aquesta acció tan extrema. També hauríem de considerar si volem una població global en creixement continuu. Seria un món on voldríem estar?

 2. Henrik diu:

  Seguirà existint el model de família tradicional?

  Crec que el món canviarà molt en el futur, sobretot els models de la família. Moltes coses ja han canviat i millorat. Si observem els canvis dels darrers anys, acceptarem en el futur més els pares i les mares solters, les parelles que no volen fills i les maneres de viure alternatives com les parelles gais i la gent trans.

  A més, la institució del matrimoni perdrà valor i hi haurà el dret d’adopció per tot el món (en tots els llocs) // per a tothom (per a totes les persones), almenys a Europa, encara que encara hi haurà discriminació i prejudicis els anys vinents. Si el canvi serà ràpid o no dependrà dels polítics i, sobretot, de la població dels nostres països, perquè som nosaltres els que tenim l’opció de votar per una societat progressiva i liberal i d’acceptar noves maneres de viure el nostre dia a dia.

 3. Rita Perry diu:

  Primer de tot, l’estructura de la família tradicional ja està canviant. A través del transport i la comunicació del món, s’han obert moltes oportunitats per a les persones i això ha influït en moltes relacions. Hi ha més i més relacions de distància. Això també anima més relacions obertes per equilibrat les necessitats físiques. Jo conec famílies ara, incloent-hi la meva, que pel treball o altres raons els pares viuen en diferents llocs però mantenen la relació amb les eines d’internet, el mòbil i viatges curts.

  Aquesta és la influencia més física però, per una altra banda, crec que les estructures de la família tradicional canviaran en el futur pel moviment de gènere. Els rols de les dones i homes estan canviant més i més cada dia. El que s’espera d’un d’aquests rols, serà per als dos un dia. Això afectarà la família tradicional sí o sí.

  Aquest canvi de com veiem el gènere també haurà de canviar els polítics de la nostra societat. N’hi ha uns que diuen que ser feminista vol dir que també ets anticapitalista! No se si es podrà canviar el sistema on vivíem d’una manera tan gran però sí que s’han de canviar coses per poder respectar gènere, raça, cultura i religió.

 4. Marta diu:

  Podrem triar com volem els fills?
  Avui en dia, encara que sembla un tema llunyà, ja existeixen clíniques de reproducció assistida als Estats Units que permeten portar a terme aquesta pràctica. No obstant, és un tema que crea moltes discrepàncies i que té grans consideracions ètiques a tenir en compte.
  Des del meu punt de vista, les clíniques que permeten escollir els nostres futurs fills únicament en funció dels nostres gustos o preferències no haurien de ser legalitzades. Crec que ningú hauria de tenir la possibilitat de triar com serà una persona que encara no ha nascut ni ha pogut participar en la decisió de com ell mateix serà. Basar-nos en l’aspecte físic es realment superficial, i podria incentivar indirectament la discriminació i la no tolerància contra la qual tant es pretén lluitar.
  Allò enriquidor d’aquest món es la gran diversitat humana, aliena a qualsevol causa externa. Si es permet aquesta tècnica, podríem córrer el risc d’anar en busca del “fill perfecte” i uniformitzar les persones en funció dels prototips o “modes” del moment. A més penso que d’aquesta manera ens perdríem una de les millors coses d’estar esperant un fill, que es la il·lusió de com serà, a qui s’assemblarà o quins gustos tindrà.
  Però l’altra cara d’aquest aspecte és possibilitar la prevenció de moltes malalties genètiques que gràcies a aquestes tècniques de reproducció assistida es poden evitar. Per tot això, la clau és establir uns límits i valorar sempre des d’un punt de vista ètic les possibles conseqüències que això pot comportar.

 5. Almudena diu:

  Camí cap a la immortalitat: robòtica enfront de la biologia natural

  En les properes dècades viurem més avenços tecnològics que en els dos últims mil·lennis, i això, crec, canviarà la vida tal com l’entenem. Avenços en branques com la nanotecnologia, la biotecnologia, l’enginyeria genètica, la intel·ligència artificial i la ciència espacial afectaran fonamentalment diversos aspectes de la nostra vida i passarem de ser humans a ser posthumans.
  Fins i tot, això acabarà desembocant en l’aparició d’intel·ligències artificials superiors a la humana, així com en l’inici d’una nova generació de cíborgs. Llavors, amb aquesta nova era de la robòtica i les millores en la investigació amb cèl·lules mares i la medicina regenerativa es podrà prevenir i arribar a curar moltes malalties com el càncer, la fibrosi quística, la malaltia de Parkinson, malalties degeneratives com per exemple l’Alzheimer, etc.
  Per acabar, s’està avançant moltíssim, però estic segura que la biologia posa moltes barreres perquè es pugui arribar algun dia a extrems com la immortalitat, encara que gràcies a aquests avanços l’esperança de vida podria augmentar aviat fins als 150 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.