A la universitat, a la feina…

Resultat d'imatges de universitat trobada despatx

A la unitat 5 de l’Elemental 2 aprenem a comunicar-nos en situacions professionals (acadèmiques). Per aquest motiu la tasca final és un comentari a aquesta entrada del blog en forma de missatge [correu electrònic] que adreceu a una persona de referència a la universitat (tutor, cap de departament, companya de grup d’investigació, administratiu…), en el qual

 • us disculpeu per alguna qüestió,
 • li transmeteu informació d’un grup o d’una altra persona,
 • li demaneu un favor i
 • li demaneu permís per a alguna cosa.

Cal que escrigueu aquest comentari com a màxim dimarts, 2 de maig, a les 10 h del matí. Intenteu utilitzar les estructures que heu treballat a la unitat!

Estructura i exemples de cartes i correus electrònics formals

Exercicis autocorrectius sobre el tractament dels destinataris dels nostres missatges. I una presentació global aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: A la universitat, a la feina…

 1. Catherine Preece diu:

  Benvolguda Dra. Melero,

  Sóc la Catherine Preece, del Departament de Biologia. Sóc l’organitzadora de la conferència ‘Evolució i ecologia de plantes al Mediterrani’ que tindrà lloc durant els propers dijous i divendres // el proper dijous i divendres?? Està previst que vostè participi com a ponent a la sessió de ‘Boscos Mediterranis’. És per això que li envio, en un document adjunt, el resum de la seva conferència.

  Com que vostè serà la primera persona que parlarà en aquesta sessió, li fa res arribar almenys cinc minuts abans, a les 10h55? D’altra banda, li sabria greu enviar-me una còpia de la seva presentació abans de dijous, si us plau? Normalment publiquem les presentacions a la nostra pàgina web, després de la conferència, però abans necessitaríem que ens donés permís explícitament. Seria tan amable de donar-nos permís per publicar la seva presentació, si us plau?

  A més a més, voldria informar-li que hi haurà un dinar informal després de les xerrades, a les 13h. Serà un plaer la seva assistència .

  Estic a la seva disposició per a qualsevol dubte que pugui tenir.

  Atentament,

  Dra. Catherine Preece

 2. Almudena Hierro diu:

  Bon dia, Joan Manel,

  Avui no aniré a treballar perquè m’he despertat amb mal de cap i febre, crec que tinc grip. T’escric perquè ahir em vas demanar apagar el forn del laboratori i me’n vaig oblidar. Estava acabant un informe i quan vaig mirar l’hora era súper tard i vaig sortir corrent cap al supermercat per fer la compra de la setmana.
  A més, va trucar l’Anna, de Panreac Quimica, per dir que no podrà lliurar les ampolles d’àcids fins al divendres i els vam fer la comanda fa un mes. Et fa res que faci una queixa al seu director? I, si no ens fan cas, ens buscarem algú altre que ens vengui les ampolles.

  Per altra banda, estic fent uns experiments nous i necessito digerir unes mostres avui, em podries tirar els traçadors als tubs de tefló amb les mostres i introduir-los després al microones?

  Una abraçada

  Almudena

 3. Henrik diu:

  Bon dia, Senyora Rodríguez,

  Si us plau, perdoni que el meu grup no hagi pogut anar al seminari avui. No hi hem pogut anar perquè tots hem tingut una tutoria molt important d’una altra assignatura.
  Per això, voldria preguntar-li què hem de fer per a la propera classe. A més a més, li envio les nostres idees per a la nostra presentació adjuntes.
  I, per últim, li volia preguntar si ja puc pujar el esquema de la nostra presentació al Campus Virtual perquè les altres persones ja el puguin imprimir?

  Moltes gràcies per endavant i fins dijous,
  Henrik Willun

 4. Rita Perry diu:

  Bon dia, professor,

  Em volia disculpar per no poder presentar-me a la tutoria ahir. Estava molt malalta i vaig haver d’anar a emergències. Adjunta a aquest correu hi ha una nota del doctor com has demanat.
  Com a representant del meu grup de treball, et volia transmetre que necessitem una setmana més abans de fer la nostra presentació. Ens falten certs detalls del nostre tema que no hem aconseguit encara perquè no tenim accés a una part de la biblioteca.
  Et volíem demanar un favor. Podries parlar amb el cap d’estudis per explicar per què necessitem accés a totes les parts de la biblioteca?
  Amb el teu permís estarem molt més preparats per fer la presentació la setmana que ve.

  Moltes gràcies,
  Rita Perry

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.