Quedem? Què fem?

Resultat d'imatges de quedem? què fem?

A partir dels objectius de la unitat 1 de l’Elemental 1, i les unitats 5 i 7 de l’Elemental 3, en aquesta unitat aprenem a

 • demanar i donar informació sobre espectacles.
 • expressar gustos i preferències sobre activitats.
 • quedar amb algú per fer una activitat i organitzar-la.
 • convidar algú a una activitat.
 • excusar-nos quan no podem fer una activitat.

La tasca final per a la classe següent serà aquesta:

 • Proposar una sortida tots junts a una activitat que us interessi per fer entre els dies 21 i 23 d’abril. Amb aquest objectiu escriviu  un correu d’unes 150 paraules a tot el grup indicant:
  • de quin espectacle es tracta
  • perquè hi voleu anar
  • de què va (presentació detallada)
  • on es fa i quan hi voleu anar
 • Heu d’enviar el correu a tot el grup durant totes les vacances i fins a dimecres, dia 19 d’abril, a les 10 h del matí com a màxim. Si tot va bé, podem arribar a tenir 11 propostes d’activitats! Als webs de l’Ajuntament de Barcelona, Butxaca, Tr3sc i Time Out hi teniu moltes idees.

Entre dimecres i dijous (dies 19 i 20 d’abril) heu de fer la tasca següent:

 • Seleccionar dues de les propostes i contestar-les. En un cas heu d’acceptar la invitació (20 paraules) i en l’altre l’heu de rebutjar amb alguna excusa (50 paraules). Si penseu que és millor per al vostre aprenentatge, ho podeu fer oralment, enviant un àudio adjunt. Envieu aquests dos correus a la persona que ha fet la proposta i a la resta del grup (jo inclosa) en còpia visible (cc).

Una de les causes per haver de rebutjar una activitat és l’ESTAT FÍSIC O DE SALUT. Podeu revisar el vocabulari i estructures bàsiques en aquest full. En concret, aquests no es troben gaire bé.

A la classe del dia 19 d’abril decidirem entre tots quina és la millor proposta per al grup. Després vosaltres també podeu decidir i quedar amb algú!

PROPOSTES

El plan que proposo per aquests dies d’abril es fer una excursió pel districte d’Horta-Guinardó a través de la ruta del Laberint. Mitjançant aquesta sortida podrem visitar els llocs mes emblemàtics d’aquest districte, que és el tercer més extens de la ciutat. Per això, la ruta que s’ofereix comença pel Recinte Modernista de Sant Pau, segueix pel Laberint d’Horta, per la Vall d’Hebron i acaba per l’antiga Vila d’Horta. Crec que seria un bona oportunitat per allunyar-nos del soroll constant de la ciutat, conèixer-nos una mica més i gaudir del temps primaveral en un dels jardins conservats mes antics.

A més, com que la ruta guiada es en català, es una bona oportunitat per practicar i parlar català entre nosaltres fora de les classes. Ja que la activitat es realitza els divendres i dissabtes, he pensat que podríem triar el dia 21 divendres a les 10:00h, i establir com a lloc de trobada l’entrada del parc. 
RESPOSTES
Hola, Marta,
Em sap greu, però no podré fer l’excursió de la ruta del Laberint del districte d’Horta-Guinardó. Primer, perquè el divendres treballo i no sortiré fins a les 18 h. A més, em trobo molt malament, tinc mal d’estómac i porto tot el dia vomitant. Crec que s alguna cosa malament la nit passada
Una salutació,

Hola, Marta,

La idea em sembla molt bé i interessant. M’encanten els laberints i mai he sentit res sobre aquest jardí. A més a més, tens tota la raó que seria una bona oportunitat per practicar una mica de català en el temps lliure.

Salutacions,

****
Proposo que anem al cinema per veure la pel·lícula catalana més esperada aquest any – Incerta Glòria. La història, que és una obra de l’escriptor Joan Sales, té lloc durant la guerra civil espanyola i va ser la primera novel·la catalana per descriure la guerra civil des del bàndol republicà derrotat. El 23 de abril és el dia de Sant Jordi, i per això seria bo fer alguna cosa relacionada amb la literatura.

Podríem veure-la al Cine Verdi a Gràcia (Barcelona), un cinema que m’agrada perquè és dins d’un barri bonic, amb molts bars i restaurants propers. A més, a mi em sembla bé perquè en aquest cinema hi haurà subtítols en anglès, de manera que podem millorar el nostre català i també seguir la història fàcilment.

Prefereixo anar-hi el dissabte a la nit, i si podem a les 21h30 potser podríem prendre una copa abans, o fins i tot sopar junts. Jo conec un bon restaurant italià proper… què en penseu?  
RESPOSTES
Hola Catherine
 M’agrada molt la teva proposta, és fantàstica! Fa temps que no vaig al cinema i penso que seria bona ocasió per anar-hi junts. A més diuen que aquesta pel·lícula és molt bona. També em sembla molt bona idea anar a sopar junts, perquè podrem conèixer-nos millor, ja que a classe és molt difícil perquè tenim molt poc temps per parlar sobre les nostres vides.  Però prefereixo anar a sopar a un japonès…. què en penseu? 
***
Proposo per aquests dies fer una activitat d’enoturisme per l’Alt Empordà. Més específicament al celler Mas Perafita. És una petita masia situada en l’incomparable marc de Cap de Creus, entre la mar d’Amunt i la mar d’Avall. El Mas Perafita acull l’exclusiu celler Martín Faixó, on s’elaboren de forma artesanal uns vins que recullen la saviesa de segles de tradició familiar. Per això, podrem gaudir de les rutes que s’organitzen per les vinyes on ens expliquen l’elaboració dels vins i podrem gaudir d’un tast dels vins.
 
A més, des d’allà podem fer una excursió a Cadaqués, un poble pesquer molt bonic amb unes cales impressionants. I fins i tot, si l’aigua no està molt freda podem banyar-nos al mar. També podem visitar el Monestir de Sant Pere de Rodes, un monestir benedictí construït al vessant nord de la muntanya de Verdera. A més de gaudir de les vistes increïbles, podem contractar una ruta guiada en català i així practicar català d’una manera diferent.
He pensat que podem llogar 1 o 2 cotxes depenent de quants siguem i sortir el divendres a la tarda cap a les 18 h per arribar a l’hora de sopar.

Benvolguda Almudena,

El teu pla em sembla molt interessant, però lamentablement no puc
anar a l’Alt Empordà amb vosaltres. Aquesta setmana em visitarà una amiga meva tot
el cap de setmana i, a més a més, tinc dos examens la setmana que ve,
així que he d’estudiar molt. Però, de tota manera, espero que us
divertiu molt i la setmana que ve heu de contar-me com ha anat. 🙂

Salutacions,

 ***

Penso que podríem organitzar una sortida a Girona, tinc molta il·lusió de conèixer-la perquè he llegit que hi han enregistrat molts episodis de la sèrie “Joc de trons”; inclús la catedral de Girona va ser l’església de “High septon” i la que Cercei va cremar (us deixo un mapa dels llocs que van tancar per filmar episodis de la sisena temporada). A més és una ciutat petita i s’hi pot caminar sense problemes. També crec que un dia és suficient per veure-ho tot, un altre avantatge és que anar-hi és molt fàcil i barat ja que podem agafar un rodalies a Sants i el preu per viatge és d’aproximadament vint euros.

Girona és una de les ciutats amb construccions antigues ben conservades inclús conserva les muralles que es van fer temps abans i queda molta història perquè conserva totes les civilizacions que hi van viure: jueus, carolingis, íbers, romans i àrabs, ja que l’arquitectura va adoptar aquests estils.

Podria ser aquest dissabte o diumenge, però hem de sortir al mati per aprofitar el dia, qué hi dieu?

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.