On vas? On voldries anar? És bonic?

Resultat d'imatges de idees per viatges

A les unitats 1.2, 1.5 i 3.4 del curs Parla.cat aprenem a

 • dir com anar d’un lloc a l’altre (distància, temps necessari, mitjans de transport)
 • descriure el tipus de viatge que ens agradaria fer
 • descriure llocs i valorar-los
 • entendre i seleccionar informació sobre viatges i llocs
 • donar consells per viatjar
 • reservar un viatge

Per això aquesta setmana preparem les vacances de Setmana Santa en grup. Són deu dies a la nostra disposició per fer unes bones vacances. Amb aquesta idea heu de fer un comentari a aquesta entrada del blog amb les vostres propostes. Utilitzeu, si és possible, tots els recursos que apreneu al Parla.

 • On penseu que és bona idea anar?
 • Per què?
 • Com s’hi va?

Teniu fins a dimarts a les 9 h del matí per fer les vostres propostes, ben argumentades i amb tots els detalls importants. A classe decidirem quina és la millor proposta per a tots.

I aquestes seran les nostres lectures de vacances.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 comentaris a l'entrada: On vas? On voldries anar? És bonic?

 1. Rita Perry diu:

  Doncs he pensat que hauríem d’anar a Andorra per la nostra Setmana Santa. Està situat entre Franca i Catalunya. Crec que seria una bona idea perquè té bastant de tot. Encara fa temps d’esquiar per a qui li agradi. I per a qui li agradaria que fes bon temps i anar per la muntanya, Andorra és fantàstic per fer excursions. A mi m’agradaria un lloc que tingués molts llocs per visitar i des d’Andorra es poden fer excursions cap a Franca i cap a Espanya i Catalunya. Hi va un bus des de Barcelona, però és molt car. Una altra opció seria llogar un cotxe.

 2. Henrik diu:

  On vull anar per Setmana Santa?
  La setmana lliure de Setmana Santa m’agradaria descobrir una mica Catalunya i les ciutats al voltant de Barcelona. Em quedaré tota la setmana aquí i em visitarà el meu xicot per uns dies, per això volem visitar unes ciutats i veure una mica més de Catalunya. Una de les nostres parades serà Girona, una ciutat al nord-est de Catalunya, no gaire lluny de Barcelona i a prop del mar i de les muntanyes, així que es pot passar també per la costa. Hi volem anar en tren o en cotxe. He sentit a dir que la ciutat es molt bella, que s’hi pot sortir molt bé i que es poden passar perfectament uns dies allà. Té un nucli antic molt maco i una catedral molt bonica. A més a més, té uns restaurants famosos de cuina catalana, per exemple el Celler de Can Roca, i els banys àrabs que són uns banys públics d’època romànica. Si ens quedés més temps, podríem passar per Cadaqués, una vila a la Costa Brava que té una platja molt maca. Abans era un poble de pescadors i encara es troben allà les seves cases de pedra blanca fins avui en dia. A més a més, es pot visitar la casa de Salvador Dalí, que solia viure a Cadaqués a l’estiu i que descrivia la ciutat com a la més bonica del món.

 3. Almudena Hierro diu:

  Només queden uns dies per les vacances de Setmana Santa i he pensat que podríem aprofitar aquests dies per viatjar a Menorca. Menorca és una illa fantàstica de les Illes Balears i és un lloc idoni per gaudir de les cales amb les seves aigües cristal·lines.

  Des de Barcelona fins a Menorca hi ha uns 240 quilòmetres i es pot viatjar en avió o en vaixell. Voldria que el viatge durés el menor temps possible, per això, per mi és millor agafar l’avió. El trajecte dura quasi 1 hora amb avió.
  Un cop a Menorca, si no volem gastar gaires diners, el lloguer d’un cotxe és la millor opció per viatjar per tota l’illa.

  A Menorca, els dies d’estiu hi ha moltes turistes. Per això, per Setmana Santa és una bona època per anar-hi perquè hi ha menys gent i les platges estaran molt tranquil·les i podrem desconnectar i relaxar-nos. Hauríem d’agafar roba de bany, perquè potser farà bon temps i podem fer un bany al mar. A Menorca hi ha unes postes de sol fantàstiques. He llegit que cap turista no es vol perdre les postes de sol al far de Cavalleria, far de Punta Nati i al Restaurant Bahia, on podem sopar o prendre una copa a peu de platja.

  També, s’hi poden fer activitats molt variades: excursions amb kaiaks, senderisme pel Camí de Cavalls amb bicicleta o bé a cavall.

  Tampoc podem oblidar-nos de la gastronomia. És una cuina sobretot de peix i de marisc. Hem de tastar les formatjades, unes “empanades” farcides de carn de porc i cansalada, o bé de formatge o mató.

  He trobat una oferta que costa 300 € per persona però inclou vols i allotjament a un hotel amb pensió completa i una habitació doble amb vistes al mar.

  que us sembla aquesta idea?

 4. Catherine Preece diu:

  Crec que és una bona idea anar a alguns llocs diferents en una ‘gira de Catalunya’. Proposo una barreja de platja, ciutat i muntanya, perquè d’aquesta manera hi haurà alguna cosa per tothom. En primer lloc, si fa sol, anirem a la platja a Sitges. Podem arribar amb el tren (el R2 sud a Sant Vicenç de Calders) i el viatge des de Barcelona dura una mica més de trenta minuts. Al matí, nedarem al mar o prendrem al sol (amb compte!). És un bon moment per relaxar-se, llegir i parlar amb els amics. Dinarem en un restaurant molt a prop de la platja, amb una vista del mar, i menjarem paella i beurem una copa de vi.

  Llavors, alguns dies després, m’agradaria anar a Figueres. És una ciutat al nord de Catalunya, a prop de França, i encara no l’he visitat. Figueres és famosa pel museu de Salvador Dalí, l’artista surrealista que va néixer allà, i comprarem als bitllets abans del nostra visita, així que saltarem la cua. També, podem visitar el castell de Sant Ferran i passejar pel nucli antic. Per viatjar a Figueres, hi ha un tren de llarga distància (de Barcelona) que és relativament ràpid i còmode, per tant penso que és la millor opció.

  Finalment, voldria anar a la Vall de Núria, als Pirineus, i fer una caminada amb raquetes. Espero que encara hi haurà un munt de neu, i serà possible tenir una aventura a la muntanya! Vall de Núria és 120 km de Barcelona i és més fàcil arribar amb cotxe, però si no, hi ha trens des de Barcelona a Ribes de Freser, llavors a Ribes hi ha un cremallera fins a la Vall de Núria. el viatge dura dues hores en cada direcció, però segur que val la pena per les vistes i l’aire fresc.

 5. Ekaterina Novokhatko diu:

  A mi, m’agradaria anar per Setmana Santa al sud de França. Aquesta zona és molt rica en patrimoni cultural, hi ha moltes esglésies històriques i els palaus de l’Edat Mitjana. També la natura és meravellosa aquí! Crec que ja fa calor i per això el viatge serà agradable i tranquil. Normalment, com que els francesos no tenen tota la Setmana Santa lliure, no hem de trobar-hi gaire gent.

  La cuina francesa és molt coneguda, podríem tastar els plats diversos, els formatges, el bon vi, la sopa de ceba i un caçolet occità, un des símbols de la gastronomia francesa del sud.

  Proposaria que féssim un viatge del sud al nord pujant vora la mar. Podríem passar per les següents ciutats: Perpinyà, Narbona, Besiers i Montpeller. Aquest viatge serà també molt efectiu perquè serà possible d’observar el canvi cultural i potser mental a l’espai fronter de dos països veïns. Com que Perpinyà és part de l’àrea d’influència catalana, la seva convivència en aquestes dues cultures podria ajudar-nos a entendre millor les peculiaritats del fenomen “ser català”.

  Però, parlant de les coses materials, us proposaria d’agafar el tren perquè aquest transport és el més confortable i també bastant ràpid. El camí de Barcelona, Estació de Sants, a Perpinyà, Estació Central, dura 1 hora 20 minuts i costa quaranta cinc euros. Una altra opció és d’agafar el bus que és menys car però el camí serà més llarg.

  De totes maneres, passarem bé el temps tots junts!

 6. Catherine diu:

  Crec que és una bona idea anar a alguns llocs diferents en una ‘gira de Catalunya’. Proposo una barreja de platja, ciutat i muntanya, perquè, d’aquesta manera hi haurà alguna cosa per a tothom. En primer lloc, si fa sol, anirem a la platja a Sitges. Hi podem arribar amb el tren (l’R2 sud cap a Sant Vicenç de Calders) i el viatge des de Barcelona dura una mica més de trenta minuts. Al matí, nedarem al mar o prendrem el sol (amb compte!). És un bon moment per relaxar-se, llegir i parlar amb els amics. Dinarem en un restaurant molt a prop de la platja, amb una vista del mar, i menjarem paella i beurem una copa de vi.

  Alguns dies després m’agradaria anar a Figueres. És una ciutat al nord de Catalunya, a prop de França, i encara no l’he visitat. Figueres és famosa pel museu de Salvador Dalí, l’artista surrealista que va néixer allà, i comprarem als bitllets abans del nostra visita, així que saltarem la cua. També, podem visitar el castell de Sant Ferran i passejar pel nucli antic. Per viatjar a Figueres, hi ha un tren de llarga distància (de Barcelona) que és relativament ràpid i còmode, per tant penso que és la millor opció.

  Finalment, voldria anar a la Vall de Núria, als Pirineus, i fer una caminada amb raquetes. Espero que encara hi haurà un munt de neu, i que sigui possible tenir una aventura al muntanya! La Vall de Núria és a 120 km de Barcelona i és mes fàcil arribar-hi amb cotxe, però si no, hi ha trens des de Barcelona fins a Ribes de Freser, llavors a Ribes hi ha un cremallera fins a la Vall de Núria. El viatge dura dues hores en cada direcció, però segur que val la pena per les vistes i l’aire fresc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.