Nosaltres, qui som? I ells? (Unitats 2.3 i 1.4 Parla)

En les unitats 2.3 i 1.4 del Parla aprenem a

 • Identificar algú pel seu aspecte físic i caracteritzar-lo.
 • Descriure el perfil psicològic d’algú.
 • Exposar fets o situacions del passat, demanant i donant informació precisa sobre aquests fets.
 • Intercanviar informació sobre el caràcter, la conducta personal i les relacions sentimentals
 • Intercanviar punts de vista i fer una valoració sobre un fet
 • Expressar sorpresa i perplexitat

En el nostre grup, les tasques finals per a la classe següent seran aquestes:

 • Cadascú ha de triar una foto o imatge que li agradi com a símbol del nostre grup. Ara mateix la foto que encapçala el blog del curs és el perfil de Montserrat. Heu d’enviar la vostra foto aquí  i justificar en el mateix tauló les causes de la vostra tria. (Objectiu: saber expressar i justificar preferències). (20-50 paraules).
 • Heu de seleccionar també una persona famosa (que esteu segurs que els vostres companys de curs i jo mateixa coneixem), però l’heu de presentar ANÒNIMAMENT. N’heu de fer una descripció física i psicològica, i heu de parlar sobre la seva biografia. L’heu d’escriure com un comentari a aquesta entrada del blog. A classe intentarem endevinar de qui es tracta. (Utilitzeu el màxim d’estructures i vocabulari de les unitats 2.3 i 1.4 de l’Elemental Parla. La referència més ràpida són els apunts, que teniu a l’esquerra de la pantalla quan entreu en cada unitat). (100 paraules, més o menys).
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 comentaris a l'entrada: Nosaltres, qui som? I ells? (Unitats 2.3 i 1.4 Parla)

 1. Eulàlia Torras Oliveras diu:

  És un home d’uns 45 anys. És alt, prim i moreno. Té els ulls negres. És una mica calb. Normalment va molt ben vestit. És molt elegant. Porta pantalons, americana, camisa i, a vegades, una armilla. Es vesteix amb colors foscos: negre, gris, marró. A vegades, a causa de la seva feina, porta un xandall i vambes.
  És català i actualment treballa com a entrenador, però no a Catalunya. Per la seva feina, ha viscut a Itàlia, Alemanya i Anglaterra. Durant una època, va deixar la seva feina i se’n va anar a viure als EUA. Li agrada la poesia de Miquel Martí i Pol. Quan era més jove, era jugador de futbol.

 2. Almudena Hierro diu:

  És un cantant d’uns 48 anys. És baix i una mica gras. Té els cabells curts i foscos, encara que últimament porta els cabells blancs. Porta una mica de barba i diversos tatuatges pel seu cos. Li agrada vestir informal. Porta texans, samarreta i americana.
  És un cantautor i guitarrista espanyol, encara ara viu a Miami. Li agrada molt el flamenc i és molt conegut a Espanya i Amèrica. Té més de deu discos musicals i ha guanyat més de quinze premis Grammy en tota la seva carrera musical. És una persona molt simpàtica i ha participat com a coach a un programa de televisió: “La Voz”.

 3. Catherine Preece diu:

  És una dona espanyola i té 42 anys. Té el cabell llarg i castany i ells ulls grans i marrons. Està casada amb un home que té el mateix tipus de treball que ella, i tenen dos fills. Ha treballat molt als Estats Units, particularment a Califòrnia, però també a Espanya i en altres llocs. Parla quatre idiomes – espanyol, italià, francès i anglès. És bella i, a part del seu treball habitual, de tant en tant també treballa fent de model. És una amiga de Pedro Almodóvar, el director de cinema.

 4. Pablo diu:

  És un actor nord-americà amb ascendència danesa. Ara mateix té uns 60 anys. És alt, té els ulls i els cabells clars i és de constitució atlètica. Pel seu físic, les seves interpretacions tant al teatre com al cine són gairebé sempre del bo de la pel·lícula. És molt polifacètic, a més a més de ser actor és poeta, músic, fotògraf i pintor. Parla perfectament el castellà perquè la seva infància la va viure a l’Argentina. Recentment ha estat nomenat a un Oscar, però és molt més conegut per la seva actuació en la Trilogia de Peter Jackson, El Senyor dels Anells.

 5. Henrik diu:

  La persona que descric va néixer a l’Amèrica Llatina fa aproximadament 40 anys. És filla d’una sud-americana amb arrel espanyola-catalana i un nord-americà amb arrel libanesa. Té el cabell ros i arrissat i és baixa i morena. Treballa de cantant i canta en castellà, anglès, italià, portuguès i francès. Les seves cançons eren molt famoses a tot el mon. Ha viscut a Amèrica Llatina, els Estats Units, Catalunya i a les Bahames. El seu xicot també és famós, però no és cantant. Té una fundació que porta el nom d’una de les seves cançons i que ajuda nois i noies que viuen als carrers.

 6. Ekaterina Novokhatko diu:

  És un home molt famós. Ara és bastant vell. És alt i prim. Té els ulls negres i els cabells grisos, però és ja una mica calb. Normalment, porta la roba blanca. De vegades, afegeix també els colors frescs, com verd, vermell, violeta o or. Cada color és molt important i simbòlic per la seva feina.
  És del continent americà, de l’Argentina, però els darrers anys viu a Itàlia. Tota la seva vida ha estat molt ocupat i ha treballat molt. També ara fa diversos viatges a diferents països i és molt actiu. És una bona persona, agradable i honrat. Les seves accions signifiquen molt per la humanitat. Especialment, perquè durant els seus viatges arriba a les regions on la gent sofreix i on busca l’ajuda i el suport. Això li ho dona ell.
  Quan era jove, estudiava química, però després va passar a la religió i aquesta és de veritat la seva missió.

 7. Marta Casado diu:

  És una cantautora colombiana de 40 anys. Té els cabells rossos i arrissats, i es més aviat baixa. En altres coses, és caracteritza per la seva forma de ballar i el to de veu que té al cantar. És una de les artistes amb més vendes discogràfiques de la història, ha guanyat 12 premis Grammy Latino i ha estat l’única a participar musicalment en tres mundials de futbol consecutius. A més, és ambaixadora d’UNICEF. Actualment viu a Barcelona, ja que està casada amb un futbolista del Barça, amb el qual té dos fills petits.

 8. Louis diu:

  Aquesta persona és un home. És alt, prim. Té els cabells curts i grisos i els ulls negres. No porta barba ni bigoti.

  Va néixer a la Unió Sud-Africana. Era una bona persona encara que va estar a la presó més de vint anys.
  Tota la seva vida, va lluitar contra la desigualtat. El 1993, va rebre el Premi Nobel de la Pau per les seves accions per la fi de l’apartheid.
  Va ser el primer president negre de Sud-Àfrica. Va morir el 2013 als 95 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.