pomes11.jpg

He intentant indicar les quantitats dels ingredients, però realment la recepta la vam fer totalment a ull: a l’antiga!

Ingredients:
-30 pomes de Vilabertran o Verda doncella.
-750g de botifarres dolces crues.
-1 rajola de torró de xixona.
-ratlladura de llimona.
-15 melindros o bizcochos de soletilla (d’aquells que són durs).
-1 rajola de xocolata amb llet.
-2 ous.
-pinyons.
-sucre.
-garnatxa.
-anís.

Preparació:

*Pomes
1. Treure les tiges a les pomes.
2. Buidar les pomes començant per la part inferior sense arribar a foradar-les del tot. Us podeu ajudar amb un ganivet fi i l’estri per treure el cor de la poma.
pomes12.jpg

*Relleno
3. Dins un bol ficar les botifarres dolces sense pell, 5 culleradetes ben plenes de llimona ratllada, 3/4 de la rajola de turró esmicolat, els 2 ous batuts i 3 grapats de pinyons.
4. Barrejar amb les mans fins obtenir una massa homogènia.
pomes13.jpg
5. Afegir primer 10 melindros pulveritzats prèviament i si la massa no queda del tot compacta anar afegint la resta (és a ull).
6. Omplir poma per poma, intentant que sobresurti una mica el farcit.
pomes14.jpg

pomes15.jpg

*Primer caramel

6. Dins una cassola gran preparar un caramel escalfant uns 300g de sucre fins que es desfaci.
pomes16.jpg
7. Afegir un rajolí de garnatxa (o mistela) i també un rajolí d’anís.
8. Continuar removent fins que el caramel estigui ben lligat (cal tenir paciència).
pomes17.jpg
9. Retirar la cassola del foc i reservar.

*Pomes
10. Escalfar en una paella un tros de mantega.
pomes18.jpg
11. Fregir una mica les pomes amb el tap cap abaix. Només cal fregir durant uns segons, perquè ha de servir únicament per segellar el farcit.
pomes19.jpg
12. A mida que es van segellant, col·locar-les ordenadament dins la cassola que té el caramel i amb el tap mirant cap amunt.
pomes20.jpg
*Segon caramel
13. Dins una altra cassola tornar a fer un altre caramel escalfant uns 300g de sucre fins que es desfaci.
14. Afegir la xocolata tallada a trossos, la resta de torró, 3 o 4 culleradetes de ratlladura de llimona, un rajolí de garnatxa (o mistela) i un altre rajolí d’anís. Si s’espesseix massa es pot afegir una mica d’aigua.
pomes21.jpg

pomes22.jpg
15. Continuar removent fins que el caramel estigui ben lligat (cal tornar a tenir paciència).
16. Abocar aquest caramel per sobre de les pomes que estaven a l’altra cassola.
pomes23.jpg

pomes24.jpg
*Cocció 1er dia
17. Cobrir la cassola amb paper d’alumini i coure, 1 hora i mitja, dins forn a 200º amb la safata a mitja alçada.
18. Apagar el forn i treure la cassola a fora. Deixar reposar tota la nit.

*Cocció 2on dia
19. Cobrir la cassola amb paper d’alumini i coure, 1 hora, dins forn a 200º amb la safata a mitja alçada.

pomes1.JPG

pomes25.jpg

pomes26.jpg

Com explicava a l’anterior post són postres de festa major, però realment per disfrutar-les és millor menjar-les després d’una amanida lleugera, o bé, com a aperitiu tallades a quarts.

Deixa un comentari


7 + nou =