Al maig la CORE SM al Healthio, Pint of Science i la Setmana de la Ciència

El mes de maig va estar farcit d’activitats de divulgació científica en les que els membres de la CORE SM van participar activament:

HEALTHIO (3 al 5 de maig, Barcelona)
La fira Healthio va ser una experiència innovadora que tenia com a objectiu posar en contacte de forma interactiva a tots els agents implicats en salut: metges, pacients, investigadors i empresa.

La CORE SM va estar present a l’estand del Clúster de Salut Mental de Catalunya i dos dels seus membres van participaran en els cicles de xerrades: en Lluís Capdevila va intervenir amb Tecnologia mHealth aplicada a l’estrès, i la Lydia Giménez, conjuntament amb l’Iván Alsina, amb PAMELA and the Moonwalker, en la que va explicar l’ús de sales snoezelen d’estimulació multisensorial i la realitat virtual immersiva per pal·liar el dolor i l’ansietat en nens que pateixen epidermolisi bullosa (pell de papallona).

 

PINT OF SCIENCE (15 al 17 de maig, Barcelona)

Per segon any investigadors de la CORE SM i de l’Institut de Neurociències van participar en el cicle de xerrades de divulgació científica als bars Pint of Science.

L’Alicia Álvarez de la Unitat de Crisis de Barcelona (UTCCB) va fer una xerrada sobre Primers Auxilis Psicològics i el darrer dia es va explicar als assistents què era la Procrastinació i quines claus hi ha per vèncer-la. A més els companys Jaume Ferrer i l’Alfredo Miñano de l’INc van parlar de Neuroestèrica i Neurocoaching.

 

 

SETMANA DE LA CIÈNCIA (28 de maig, Barcelona)
El darrer cap de setmana de maig es celebra al Parc de la Ciutadella la Festa de la Ciència, una sèrie d’activitats adreçades a apropar la ciència a la ciutadania a través de microxerrades, tallers, demostracions o debats per a públics de totes les edats.

Aquest any en Jordi Obiols va participar amb la microxerrada Esquizofrènia: on som?

Publicat dins de Activitats de divulgació | Envia un comentari

La CORE SM a la Setmana Saludable i Sostenible de la UAB

Per segon any la CORE SM ha participat en diverses de les activitats organitzades al campus de la UAB en el marc de la Setmana Saludable i Sostenible (Setmana SiS), que té l’objectiu conscienciar sobre la sostenibilitat i promoure estils de vida saludable entre la comunitat universitària (alumnes, PDI i PAS).

En aquesta ocasió hem repetit el taller Els secrets del cervell, en el que amb el suport de maquetes a tamany real s’explica l’anatomia i funcionament del cervell i quins són els mecanismes subjacents en l’origen i simptomatologia d’algunes malalties com la depressió, l’esquizofrènia o l’alzheimer.

També es va comptar amb la Dra. Margarita Martí, del Dept. de Psiciobiologia i Metodologia en Ciències de la Salut de la Facultat de Psicologia, que en la conferència Menjar poc beneficia la memòria durant l’envelliment? va parlar sobre la relació entre l’alimentació i l’envelliment saludable.

I finalment, i com a novetat, es va organitzar de forma conjunta amb l’Institut de Neurociències una Escape Room que duia per títol: Pots escapar de l’estrès?   En aquesta activitat els participants tenien 20 minuts per trobar la clau que els permetia sortir d’una sala en la que estaven tancats resolent d’un seguit de probes i seguint pistes relacionades amb l’estrès.

Equip guanyador de l’Escape Room.

 

Publicat dins de Activitats de divulgació | Etiquetat com a , , , , , | Envia un comentari

Benvinguts al blog de la CORE en Salut Mental

Inaugurem el blog de la CORE en Salut Mental (UAB).

Publicat dins de General | Envia un comentari