Gamificació i Patrimoni Cultural

El Divendres 20 de Març vàrem organitzar una nova sessió dels Divendres del Patrimoni Cultural de la UABCei orientada a l’actualitat i el futur de la gamificació aplicada al patrimoni. Amb la col·laboració de Cafès de Patrimoni i l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA) , vàrem tenir una jornada interessant al voltant de l’aplicació de tècniques de joc a la dinamització de col·lectius, activitats i coneixements, i on va quedar pàl·lesa la necessitat de treballar conjuntament des dels diferents àmbits implicats en el seu disseny i la seva realització.

2015-03-20 10.22.21

La sessió es va fer a l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA)  (localització) de 10:00 a 14:00 hores.  i els ponents foren

  • Oriol Ripoll, creatiu a Jocs al segon, empresa dedicada al joc com a eina de comunicació. Director de la fira Jocjoc de Tona des del 2001, professor de game design a Enti (Universitat de Barcelona) responsable del programa de jocs al El Born CC, ha comissariat exposicions, grans esdeveniments i ha creat jocs per explicar i fer viure el patrimoni.

Veure vídeo

  • Ana Requejo del Laboratori de Cultura i Turisme de Barcelona Media que ens presentà el projecte de ludificació en  la Ruta de l’Art Rupestre d’Ulldecona

Veure vídeo

  • Eusebio Martínez, ens mostrà el joc històric SPITALET 1215-1545, sobre l’Hospitalet de Llobregat en època medieval.

Veure vídeo

  • Carles Sierra, investigador de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA) ens presentà una aplicació col·laborativa per dispositius mòbils en museus.

Veure vídeo

  • Juan Antonio Rodríguez investigador de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA) ens introduí en el món de les simulacions socials de societats del passat.

Veure vídeo

  • Judith Barnés que des de la Fundació Brossa estan implementant l’ús de twitter per a la participació i coneixement de la figura i l’obra de Joan Brossa.

Veure vídeo

  • Paloma Gonzàlez del Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria (CEPAP), ens expos  projecte de ludificació de la visita al jaciment Paleolític de la Roca dels Bous i del Camp d’Aprenentatge de La Noguera

Veure vídeo

Volem agrair la predisposició dels i les ponents així com de l’assistència a la jornada, sense deixar de banda la indispensable col·laboració de Cafès de Patrimoni i el IIIA i la bona rebuda que vàrem tenir.