Didàctica i difusió del Patrimoni Cultural

El Divendres 19 de Desembre vàrem tenir la darrera sessió dels Divendres del Patrimoni Cultural de la UAB del 2014, organitzada per la CORE en Patrimoni Cultural de la UABCei  amb col·laboració amb el Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria (CEPAP) de la UAB. Aquest cop volíem generar un debat entorn a la Didàctica i la Difusió del Patrimoni Cultural.

Per aquest motiu vàrem convidar a diferents grups de recerca, museus i experiències des del territori per tal de compartir la situació actual i els reptes als que ens haurem d’enfrontar en el futur.

2014-12-19 10.54.11

La sessió es desenvolupà de 10:00 a 14:00 al Centre de Documentació del Modul de Recerca A (2ª planta) de la Universitat Autònoma de Barcelona:

  • Lluís Campins i Helena Minuesa del Museu de Sant Cugat ens introduiran a les experiències que duen a terme des del Museu de Sant Cugat en els aspectes de la didàctica i la difusió.

veure vídeo

  • Paloma Gonzalez Marcén i Clara Masriera del Seminari d’Arqueologia i Ensenyament del CEPAP de la UAB especialistes pel que fa a la didàctica del Patrimoni Prehistòric.

veure vídeo

  •  Neus Gonzàlez  del Grup de Recerca GREDICS de la UAB treballen des de fa d’anys en la recerca de la didàctica del Patrimoni Cultural

veure vídeo

  • Maria Abril de l’Escola de Turisme de la UAB, especialista en guiatge turístic del Patrimoni Cultural.

veure vídeo

  • Teresa Blanch, professora de Museologia i Gestió del Patrimoni del Departament d’Art de la UAB i directora del museu de Cardedeu.

veure vídeo

  • Joan Santacana i Tània Martínez del Grup de Recerca Dighecs de la UB , grup de referència en els aspectes de la difusió i l’educació del patrimoni

veure vídeo

  • Sergi Seguí , Lluís Monfort i Jordi Amigó regidors de Cultura, d’educació i tècnic  de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, ciutat coordinadora de la Xarxa “Memòria de les Ciutats”

veure vídeo