COMPRENSIÓ BÀSICA

invitació a la intercomprensió

Set 29 2008

les paraules dels sons

Aquesta nova entrada s’obre amb la voluntat de començar a produir els primers textos en català, perquè intentar escriure o intentar dir les primeres frases en català és, també, una manera excel·lent d’aprofundir en les capacitats de comprensió (lectura i audició).

Comencem partint de música… El cinema ha produït moltes bandes sonores cèlebres. Ja fa uns anys, de França ens va arribar un personatge, amb una història i amb una banda sonora que es va fer molt i molt popular: Amélie.

La banda sonora d’Amélie em fa sentir que…”

Podeu completar aquesta oració en un nou comentari d’aquesta entrada. Som-hi!
Per inspirar-vos podeu repassar què n’han dit altres persones o bé escoltar la següent versió al piano, que el seu autor justifica així:
“I know it may sounds to fast, but it is my interpretation- I can’t play it slower, cuz every time I tried playing slower I cried and my piano keys were all in tears:P (and it is not comfortable to play on wet piano!)”


This entry was posted on Dilluns, 29 Setembre, 2008 at 10:19 and is filed under activitats d'aprenentatge. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

30 Responses to “ les paraules dels sons”

 1. Lucas Says:

  La banda sonora d’Amélie em fa sentir que tot es pot, simplement creure.

 2. Sara Says:

  La banda sonora d’Amélie em fa sentir que encara que és difícil canviar el món cal intentar amb tota la força possible. Això em provoca felicitat i veu, em fa sentir calfreds.

 3. Livia Says:

  … la innocència que encara existeix, fins i tot en els adults.

 4. Fernanda Says:

  … que las coses més petit, com una gesta, una mirada, un món, una cançó, fer la major records.

 5. Fernanda Says:

  corrigindo:

  …las coses més petitES, com una gesta, una mirada, un món, una cançó, fer la major records.

 6. Priscila Says:

  … estic en um bosc escoltant el so d’una caixa de musica amb una bailerina ballant. Sint felicidade i pau.

 7. Félix Says:

  Aquesta cançó em produeix relaxació, soledat i somni.
  Hi ha un moment de la cançó que em recorda a una pel.lícula d’un home pujat a un cavall pel camp amb la imatge de le la pel.lícula allunyant.

 8. Berta Says:

  ..em recorda a quan de petita esperava als reis mags amagada sense fer soroll

 9. Pedro Soares Says:

  La banda sonora d’Amelie em fa sentir molt tranquil degut al so melòdic. A causa d’això m’agrada bastant la música, i és prou bo escoltar de tant en tant.

 10. Sara Says:

  *volía decir emoció, no veu

 11. fanny Says:

  La música de la banda sonora d’Amélie me suggereixe quelcom com de lleuger, una dansa en un entorn fosc, cercles encesa la aigua. Tanmateix després canvia i me sembla com una tela suau.
  Hi ha malenconia tanmateix mol dolçor

 12. Fernando Says:

  La banda sonora d’Amelie em fa sentir que estic en un autobús en un dia plujós, vagant per França. És la primera vegada en el territori francès, tot i que sense trepitjar al terra, i la música mi ajuda a entrar a l’atmosfera. El destí és desconegut. Els arbres a través de la finestra, cases de la costa. El desig és tenir un café calent per acompanyar la música i passar el fred.

 13. Fernanda Says:

  … que les coses més petites, com un gest, una mirada, un món, una cançó, fan els millors records.

 14. Priscila Says:

  [Revisió]… estic en un bosc escoltant el so d’una caixa de musica amb una ballarina ballant. Sento felicitat i pau.

 15. Félix Says:

  Aquesta cançó em produeix relaxació, soledat i somni.
  Hi ha un moment de la cançó que em recorda una pel.lícula d’un home muntat a un cavall pel camp amb la imatge de la pel.lícula allunyant-se.

 16. Gustavo Says:

  La banda sonora d’Amélie em fa sentir emocions diverses que em motiven a assumir actituds en part contradictòries com resignació i perseverança. No he vist el film, però la seva música em suggereix un sentit de la vida que implica finalment no acceptar passivament el destí ni renunciar a la lluita.

 17. Rosa Says:

  des de molt lluny, un altre món, m’arriba una cançó plena de felicitat… tu món màgic

 18. José Velásquez Arce Says:

  … em transmet certs pensaments …
  la incertesa i el espectante de tots els dies.
  el remolí de viure que porta a la calma.
  Sabent que potser la forma més digna de viure, és a la tranquil · litat de la quotidianitat.

 19. Stefan Says:

  A mi em fa sentir com si fos en argentina, en un concert d’Astor Piazolla, només que després d’una minuta, algú posa musica de una publicitat per assegurances en el seu mòbil 🙂

  No puc venir avui, -> fins dimarts, Stefan

 20. francisco Says:

  la banda sonora d`amelie em fa sentir que el destì del mòn son laberint amb un ritme agitat i misteriós que ens convoca a lliutar amb coneixement seguritat i perseverança

 21. Stefano Says:

  La banda sonora d’Amelie em fa sentir que estic en mi pis pensando que la vida no és simple, sempre hi ha de prendre una decisiòn importante que fa pau, i quan la prens, tot es com una marxa, un ritme que cal agafa seguir si vols arrivar a la teva felicitat. I quan arrivaràs, sentiràs el son de las campanas, la dolça melodia del tevo èxit.

 22. Irene Says:

  La banda sonora d´Amélie em sugeres imatges de l´estiu, d´aire lliure, d´herba i d´amapoles. És una música que em dona alegria i ganas de ballar, però si l´escolto atentament, cap al mig trovo una part perillosa, com un cop de vent, una fugida o un torrent d´aigua. Em sembla una cançó de l´accordió per a la vida.

 23. Ana Rita Says:

  Jo sento que pots anar ond vulguis i haurás libertat, perquè la teva energia es tu mateix, tu propi musica. La saviesa está en saber ond está la teva pau i la teva alegria interior. El vent, el mar, la tristeza i la felicitat, tots els són l’essència de tu propi visió del mòn e la teva comunicació. La teva i la dels altres.

 24. Jorge Says:

  Aquesta cançó em fa recordar de Paris, d’alguns llocs com el barri de Montmartre amb la plaça del Tertre. Em fa sentir com si estigui passejant al llarg del canal Saint-Martin buscant el pobre peix suïcida que Amélie tenia de petita. Aquesta cançó em fa pensar també en una barreja de sentiments: la soledat i la por d’altri i alhora l’alegria de viure i la voluntat d’ajudar els altres.

 25. Lisa Says:

  La banda sonora d’Amélie em fa sentir que vaig de nuit a París. Respiro i sento la llibertad i l’amor que ha al aire. És novembre i tinc una mica de fred. Però visc al voltant bars on ballan algunes i veuren vino i això em faig molt feliç. Vaig rápida perqué vull arivar a casa meva per a dar un beso al mevo amor. Així la cançó amb l’accordió sobretot em recorda a la feliçidad del’amor, que alegria!

 26. Lide Says:

  La banda sonora d’Amelie em fa sentir que estic a els cavallets a París i al meu costat hi ha una noia, amb el seu fill de set anys, tocant l’acordió. També em fa sentir felicitat, alegria i pau, nomès vull riure i passar-ho bé.

 27. Gabriel Says:

  Gabriel: La banda sonora d’Amelie em fa sentir que estic a la festa d’aniversari d’un poble on tots els ciutadans ballen i riuen a laal carrer major. Tots mengen els plats típics preparats per les donaes i els nens juguen al carrer fins a la nit.Una celebració que només passa una vegada l’any

 28. Olga Alicia Nieto Cárdenas Says:

  la banda sonora de Amelia, em va fer tancar els ulls i sentir l’harmonia i la vibració per volar i recordar moments de tranquilitat i felicitat.

 29. Riccardo Says:

  … és tardor, el vent bufa, les fulles cauen, i jo estic immobil a mirar la ciutat i el mon que corren al voltant meu.

 30. Andreu Ayats Bancells Says:

  De part de la Nelsy:

  Bufen vents de canvi in meva viure, plens de tristesa, solituds i enyorances. guisarà tenir ales pera llegar a els nubes, tancar els ulls, somniar i trobar camins planos da capvespres, paisatges, alegria i viure, i de aquesta manera trobar la forma da sobreviure .

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.