Science is not fun

Opinions personals de membres del CEHIC i alumnes de postgrau

març 06 2009

Ciència, diners i política

Posted in General |

Obrador Edèndum i PURV acaben de publicar el llibre de Dominique Pestre, Ciència, diners i política. Assaig d’interpretació (2008), dins la col·lecció “Ciència i acció”, dirigida pel CEHIC. Citem de la introducció:

“Aquest text és un assaig. Tracta de les ciències en relació amb els àmbits de la política i l’economia, en l’actualitat i en el passat. Intenta copsar la varietat de maneres de producció del saber al llarg del temps, els vincles complexos que uneixen els sabers amb el funcionament de les societats, com també vol comprendre el canvi profund que vivim des de fa dues o tres dècades. Reflexiona sobre les transformacions de les ciències entre el segle XVI i el segle XIX, i sobre les noves interaccions que s’establiren entre la producció de sabers i les institucions socials i polítiques. S’atura després en l’activitat científica predominant entre els anys 1870 i 1970, un moment essencial de transformació que ens marca encara
avui profundament. L’objectiu explícit és elaborar una visió crítica del passat que permeti analitzar amb rigor els canvis que han tingut lloc recentment. Finalment, s’ocupa del període més recent i precisa en què consisteix la nova relació de la tecnociència amb les finances, amb la producció industrial i amb els diversos règims polítics de les democràcies europees. Proposa, doncs, una anàlisi del nou equilibri que preval avui dia entre ciència oberta i ciència privada, i reflexiona sobre els reptes que la ciència planteja a les societats i als individus de l’inici del segle XXI.”

Comparteix


This entry was posted on divendres, 6 març, 2009 at 12:31 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.