Science is not fun

Opinions personals de membres del CEHIC i alumnes de postgrau

nov. 25 2008

“Science is not fun”. Un nou títol per al blog?

Posted in General |

El títol del blog no li escau del tot: és massa general i poc atractiu. Quan el vam triar amb la Matiana, era justament això el que preteníem, però ara que hi haurà un accés directe al blog des de la home del CEHIC, junt amb el del Màster, sembla que hi ha massa “Ciències, històries i societat” per polzada quadrada.

Proposo un nou títol: “Science is not fun”. Així, en anglès. La idea és clara: davant un discurs popularitzador cada cop més prevalent basat en l’entreteniment i la distracció, que abusa de l’anècdota, que banalitza i trivialitza ad nauseam l’activitat científica i la seva dimensió social, proposem un discurs crític i no necessàriament avorrit sobre la ciència, més sensible a la seva variabilitat històrica i a la complexitat dels seus encaixos socials. Si algú troba això avorrit, és que troba la realitat avorrida, i el problema aleshores no el tenim nosaltres.

A mi m’agrada entretenir-me, però no que només m’entretinguin.

Ho he comentat amb alguns de vosaltres i és clar que el lema es podria matisar: “Science is not (just) fun”, “Science is serious stuff”, etc. Però els títols sempre són simplificadors, i jo opto pel títol curt: ja ens explicarem a través de les entrades del blog.

Comments welcome! Hem de decidir-nos per un nom perquè els dissenyadors de la web del CEHIC inclouran un enllaç directe al blog, i serà ben visible des de la portada.

Xavier Roqué


This entry was posted on dimarts, 25 novembre, 2008 at 16:10 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.