Destacat

El Parlament Europeu dóna suport a l’acord comercial amb Canadà (CETA) L’acord, que es podria aplicar provisionalment a l’abril, té com a objectiu impulsar l’intercanvi de béns i serveis i el flux bilateral d’inversions.

Comença el concurs Euroscola 2017. Aquest any estarà dedicat al 60 aniversari de la signatura dels Tractats de Roma.  Hi poden participar joves entre 15 i 18 anys que estudien Ensenyament Secundari Obligatori (ESO), Batxillerat o Cicles de Formació Professional de Grau Mitjà en centres educatius espanyols, liderats per un professor del seu centre.

60 aniversari del Tractat de Roma: rellancem la integració europea! A mesura que l’aniversari de la signatura dels tractats fundadors de la UE s’acosta, un grup de més de 300 acadèmics i personalitats europees han donat suport aquesta crida per rellançar la integració europea, convidant a la societat civil, els mitjans acadèmics, els joves i els ciutadans a participar en la Marxa per Europa a Roma el proper 25 de març.

El Parlament Europeu presenta tres resolucions amb la seva visió per a la UE del futur La primera resolució, se centra a aprofitar al màxim el Tractat de Lisboa. La segona resolució avalua com anar més enllà del que es preveia amb els instruments disponibles i planteja diverses reformes del Tractat de Lisboa, en les àrees de governança econòmica, política exterior, drets fonamentals i transparència. La tercera planteja una estratègia de convergència per a les economies de la moneda única i fer-les al mateix temps més resistents als xocs externs. Planteja, amb aquest fi, una dotació pressupostària específica de l’eurozona, finançada pels seus membres i disponible sota condicions clares.

És l’hora de llançar un mitjà audiovisual europeu? La propaganda es difon més ràpid en les xarxes socials que la informació seriosa i la política cada vegada es torna més post-factual. Per fer front a això, alguns consideren que  la Unió Europea hauria de llançar el seu propi canal d’emissions per contrarestar la falsa informació i les mentides, unir a Europa i defensar la democràcia.
Totes les notícies

N. 185 (28 febrer 2017)