Destacat

Participa en el concurs del Parlament Europeu “Adéu als recàrrecs per itinerància!” Comparteix a través d’Instagram les teves fotos d’estiu des de qualsevol país de la UE, els llocs que has visitat, els moments més divertits o les coses més sorprenents que has descobert. Al final, es triaran tres guanyadors que seran convidats a Estrasburg el 15 de novembre.
Euro Video Challenge. El BCE proposa als joves de 18 a 30 anys  explicar temes econòmics d’una manera divertida.  El primer premi  és de 4.000 €. Els premis segon i tercer de 3.000 euros i 2.000 euros respectivament.
Quina és la teva visió sobre l’Europa del futur?. Europa està en una cruïlla. És el moment de decidir com perfilar l’Europa del futur. En el Llibre Blanc sobre el futur d’Europa la Comissió Europea analitza de quina manera evolucionarà Europa al proper decenni, tenint en compte la repercussió de les noves tecnologies en la societat i l’ocupació, els dubtes que suscita la globalització, els problemes en matèria de seguretat i l’ascens dels populismes. Aquesta reflexió estaria incompleta sense les aportacions dels 500 milions de ciutadans que formen part de la UE. La Comissió Europea ens convida  a traslladar la nostra visió sobre el futur d’Europa a través d’aquest qüestionari.
La Comissió registra la iniciativa Stop TTIP. La Iniciativa Ciutadana Europea convida a la Comissió a recomanar al Consell que derogui el mandat de negociació de l’Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió (TTIP) i que no conclogui l’Acord Comercial i Integral (CETA). El registre formal d’aquesta Iniciativa el 10 de juliol de 2017 ha iniciat un procés d’un any per a la recaptació de signatures de suport. Aquest registre segueix una decisió inicial de la Comissió de denegar la inscripció de la iniciativa Stop TTIP el 10 de setembre de 2014, que va ser anul·lada pel Tribunal General de la Unió Europea el 10 de maig de 2017. La Comissió ha decidit no recórrer la sentència.
El Pla Juncker finançarà la construcció de 2.198 habitatges de lloguer social a Barcelona  El BEI atorgarà un préstec de 125 milions € al Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona, entitat pública dependent de l’Ajuntament de la ciutat, amb l’objectiu de construir 2.198 habitatges destinats al lloguer públic per a persones de recursos limitats. L’acord té el suport del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (FEIE), el principal pilar del Pla d’inversions per a Europa de la Comissió Europea, conegut com el Pla Juncker.
 Totes les notícies

N. 190 (31 juliol 2017)