Destacat

Felices festes digitals. Durant el Nadal, els ciutadans s’inclinen cada vegada més pels productes digitals. Aquesta nova tendència ha de ser regulada per protegir millor els ciutadans Des dels productes defectuosos, el bloqueig geogràfic i els lliuraments transfrontereres fins a les plataformes de difusió en internet i la fi de les tarifes d’itinerància. El Parlament està abordant tots aquests assumptes.
Es posa en marxa l’Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018 L’objectiu és sensibilitzar sobre la importància social i econòmica del patrimoni cultural. Milers d’iniciatives i actes a tot Europa oferiran la possibilitat d’implicar ciutadans de tots els orígens. L’objectiu és arribar fins a un públic el més ampli possible, en particular els nens i els joves, les comunitats locals i les persones que no solen estar en contacte amb la cultura, a fi de promoure un sentit de pertinença comú.
Les Agències europees a Espanya.  Amsterdam i París acolliran les seus del l’Agència Europea del Medicament (EMA) i de l’Autoritat Bancària Europea que fins ara es trobaven a Londres.  La reubicació de les agències és una conseqüència directa del Brèxit. Barcelona també optava a convertir-se en seu de l’EMA però la seva candidatura no va superar la primera ronda de votacions. Ara que tothom parla de les agències europees fem un resum de les que hi ha a Barcelona i a l’Estat. (Comissió Europea)
Erasmus +: un altre any rècord La Comissió Europea presenta el seu informe sobre els èxits del programa Erasmus + el 2016, coincidint amb el final de la celebració del 30è aniversari del programa Erasmus. L’informe Erasmus + 2016 confirma el paper clau del programa en la construcció d’una Europa més resilient i unida al voltant de valors europeus comuns.(Comissió Europea)
Cos Europeu de Solidaritat:  orientacions generals L’objectiu de la proposta és reforçar la cohesió, la solidaritat i la democràcia a Europa, oferint als joves la possibilitat de realitzar activitats de voluntariat o treballar en projectes benèfics a tot Europa. Principals elements del text aprovat: 1) El CES estarà obert als joves amb edats compreses entre els 18 i els 30 anys. 2) Es proposarà una àmplia gamma d’activitats de solidaritat, entre les quals s’inclourà el voluntariat, les pràctiques, les ocupacions i els projectes de solidaritat impulsats pels joves. 3) Oferirà la possibilitat de donar suport a entitats públiques i privades que reforcen la cohesió, la solidaritat i la democràcia a Europa, per exemple abordant qüestions d’exclusió social, pobresa, o salut, o a entitats que es dediquen a l’acollida i integració dels refugiats. 4) Es basarà en les bones pràctiques dels programes existents, principalment el Servei Voluntari Europeu.. 5) El pressupost es basarà en diversos programes existents. (Consell de la UE)
 Totes les notícies

N. 193 (30 novembre 2017)