“Making Europe Again”, nova plataforma per rellançar la UE

Making Europe Again és una organització sense ànim de lucre fundada a Itàlia que té per objectiu rellançar el projecte europeu amb motiu del 60è Aniversari dels Tractats de Roma.

Els seus  objectius principals són: mostrar el desig dels joves europeus de rellançar el projecte europeu, crear un nou Manifest amb objectius específics per al futur de la UE i celebrar un esdeveniment simbòlic cultural i políticament que doni un nou impuls al projecte europeu .

Per a això, estan buscant a “European Stars“, és a dir, joves que vulguin involucrar-se en el projecte i ser els representants de Making Europe Again en les seves universitats i comunitats locals. Qualsevol “European Star” serà responsable de donar difusió al projecte a les seves xarxes socials, contribuir i comentar el Manifest a la pàgina web, organitzar reunions informatives sobre el projecte, i intentar celebrar almenys un esdeveniment que fomenti la modificació del Manifest.

Si penses que pot ser útil a aquest projecte i vols involucrar-te de forma voluntària amb Making Europe, pots presentar la teva sol·licitud a la pàgina web (Team application form). També hi ha un altre tipus de vacants per a llocs més específics que potser et puguin interessar.

Publicat dins de General | Etiquetat com a | Envia un comentari

Reunió Anual de Xarxes d’Informació Europea a Espanya (Madrid, 6 i 7 d’abril)

Aquesta galeria conté 18 fotografies.

Més galeries | Comentaris tancats a Reunió Anual de Xarxes d’Informació Europea a Espanya (Madrid, 6 i 7 d’abril)

La UAB tindrà una EU Career Students Ambassador

Després del procés de selecció realitzat a la UAB, l’estudiant de la titulació de Ciències Ambientals Cristina Monferrer Vera ha estat escollida com a EU Student Career Ambassador, representant al conjunt d’estudiants del sistema universitari català davant la Unió Europea.

La gunayadora és estudiant de 3er curs de Ciències Ambientals, parla anglès, alemany i francès i vol treballar, en un futur, a la UE dins de la branca de Medi Ambient. Compromesa amb el medi ambient, activa, constant, organitzada i perseverant, té unes molt bones competències en comunicació en diferents llengües i el que vol és poder aportar el seu gra de sorra en construir una Europa més compromesa amb el medi ambient.

El càrrec d’EU Student Career Students Ambassador és una oportunitat que ofereix la Unió Europea als estudiants universitaris que vulguin tenir una carrera professional dins d’aquest organisme.

Les possibilitats d’aquest càrrec portaran a poder construir una xarxa de persones amb els mateixos interessos arran d’Europa, adquirir experiència laboral compaginada amb els estudis, desenvolupar les competències de parlar en públic, màrqueting i gestió de persones, rebre formació complerta relacionada amb les oportunitats laborals que ofereix la Unió Europea i difondre-les entre els estudiants de cada universitat.

Felicitats Cristina! Esperem col·laborar molt amb tu!

Publicat dins de Carrera professional UE, EU Careers Ambassador | Envia un comentari

Convocatòria oposicions EPSO: Administradors

Publicat dins de Treball | Comentaris tancats a Convocatòria oposicions EPSO: Administradors

Sortim per Barcelona! Xerrada en un bar “Ciberseguretat: per què tots volen les meves dades?” (4 d’abril, 19 h.)

Publicat dins de Conferències, European Horizons | Envia un comentari

Els estudiants en pràctiques del Centre de Documentació Europea

Aquest curs ens han acompanyat sis estudiants en pràctiques de diversos programes i en períodes diferents. Els hem demanat que es presentin i que ens expliquin la seva motivació per escollir el Centre de Documentació Europea, així com les seves tasques:

Alan Rubí (Pràctiques del Grau en Dret, UAB)
Tot i que realitzar les pràctiques en un bufet seria el més habitual, donada la meva gran frustració acadèmica i les meves metes allunyades del món jurídic, vaig preferir provar alguna cosa diferent, per això vaig escollir el CDE, ja que va ser una alternativa a tots els llocs oferts. Finalment, la proximitat també va influir en la meva decisió.

Les feines que he realitzat fins ara són diverses.  No obstant, el major volum de feina que he efectuat en el Centre s’ha basat en la col·laboració en un projecte innovador, l’objectiu del qual és ajudar a un grup d’alumnes estrangers matriculats en un Màster d’Integració Europea. Vistes les dificultats de comprensió, el suport que ha subministrat el Centre ha estat crucial perquè els alumnes poguessin progressar adequadament i adquirir els coneixements necessaris per poder avançar en aquest segon quadrimestre.

postisabelIsabel Cirera (Pràctiques professional del Grau en Dret, UAB)
Vaig escollir realitzar les pràctiques al CDE perquè sempre m’ha interessat la Unió Europea, sobretot des que estudio Dret, ja que és una base per poder entendre com funciona el nostre sistema. D’altra banda, aquí tenim la oportunitat, que potser no tornarem a tenir, de participar en projectes importants a nivell europeu.

Participo en les següents tasques: comparativa de les reformes laborals a Europa per al projecte INCASI, edició d’un paper, entrar sumaris a la base de dades Dialnet i traducció al català del curs virtual sobre la UE.

katiaKatia Rodríguez (Pràctiques dins del Programa de Capacitación en Métodos de Investigación de la Secretaría de Educación Pública de México)
Elegí venir a la UAB ya que, por un lado, un profesor de la Universidad Nacional Autónoma de México me propuso la idea, y por otro lado, por el reconocimiento que tiene la universidad. Así, el Centro de Documentación Europea es el lugar donde he realizado diversas tareas con el fin de acercarme a la construcción de la Unión Europea como pilar de la realidad internacional.

A lo largo de mi estancia en Barcelona, y como parte del programa, he asistido a varias tertulias y conferencias que permiten ampliar mi conocimiento, no solamente de la Unión Europea, sino también de algunos países de América. Asimismo, en las tertulias llevadas a cabo en el CDE, he sido la encargada de la fotografía y de la redacción de las crónicas. De igual manera, he trabajado en el curso online sobre la Unión Europea y he formulado preguntas para los siguientes módulos.

Marc Cano (Pràctiques del Màster en Integració Europea, UAB)
Ja sabia que el CDE estava disponible per fer les pràctiques, així que vaig informar-me al propi Centre sobre les tasques que duien a terme i em van semblar interessants. També va influir que als professors a qui els hi vaig comentar la possibilitat de realitzar-les aquí em van animar. Tot això, i la disponibilitat per a coordinar estudis i pràctiques, és el que em va fer escollir el CDE.

Quant a les tasques, m’he ocupat de les cròniques de dues tertúlies, he redactat un paper que es publicarà en la col·lecció “Quaderns de síntesi” sobre el benestar animal en els transport a la UE i estic recopilant les reformes laborals a Finlàndia per al projecte INCASI. Properament participaré en el programa “El Pregoner” de Mataró Ràdio i en una Viquimarató sobre la Unió Europea.

susana-2Susana García (Pràctiques dins del Programa de Capacitación en Métodos de Investigación de la Secretaría de Educación Pública de México)
Mientras cursaba el último semestre de la Licenciatura en Relaciones Internacionales en la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM), recibí la propuesta de realizar prácticas profesiones en el exterior. Tras atender una junta con mi director de tesis, ambos acordamos como mejor opción realizar la estancia en la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB), pues él había cursado la maestría en dichas instalaciones y su recomendación fue amplia. Inicié la estancia en el Centro de Documentación Europea y la experiencia que adquirí fue vasta y enriquecedora.

Dentro del CDE realicé actividades académicas y de investigación. Una de las principales tareas que efectué, junto con otro estudiante de prácticas, fue la impartición de un taller para alumnos matriculados en el Máster de Integració Europea. Este taller amplió mis conocimientos sobre la Unión Europea y me permitió aplicar los estudios que había realizado con anticipación en mi Universidad de origen. Además, asistí a tertulias, debates, congresos y a una entrevista para “Mataro Radio”. Uno de los objetivos por el cual realicé la estancia en la UAB era reforzar y ampliar los métodos de investigación y, sin duda, el objetivo se cumplió al elaborar uno de los capítulos de tesis durante el tiempo que estuve en el CDE.

Ye Linyao 叶琳瑶 (Pràctiques del Máster en Integració Europea, UAB)
Antes de empezar este Máster en Integración Europea, me interesaban las instituciones de la Unión Europea, aunque me confundían, y no sabía para que servían. Para clarificar estas ideas escogí dicho Máster y para consolidar y profundizar en mis conocimientos, he decidido hacer las prácticas profesionales en el CDE.

Aparte de todas las tareas que realizamos conjuntamente, quiero enfatizar que tengo mucha suerte por poder realizar mis prácticas profesionales en el CDE, estando con mis compañeros tan amables y obteniendo más conocimientos. En cuanto a los trabajos específicos que realizo són: recopilación de legislación laboral sobre Reino Unido, edición de la publicación Sumarios de Revistas de Ámbito Europeo, entrar sumarios en Dialnet y  recopilación de información sobre el Brexit. También tendré la oportunidad de visitar la sede del Parlamento Europeo en Bruselas, gracias a un viaje de grupo en el que participan personas vinculadas al CDE..

Publicat dins de Activitats CDE, Pràctiques | Envia un comentari

Viquimarató Unió Europea

170316-imatge-postEl Centre de Documentació Europea, Horitzó Europa i Union of European Federalists col·laborem en aquesta activitat que organitza l’Amical Wikimedia i que compta amb el suport de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Us proposem que vingueu a editar articles de la Viquipèdia relacionats amb la Unió Europea: història, política, economia…

Si ja sou viquipedistes habituals us podreu enganxar de seguida a la Viquimarató. Si no, hi haurà una sessió prèvia de formació al mateix taller.

Us esperem el
Dilluns 3 d’abril, de 18 a 20h
A l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona
(Psg de Gràcia, 90)

Inscripcios gratuïtes.
Envieu un correu a:
comunicacio@wikimedia.cat
Aviseu en cas de no disposar d’ordinador portàtil o tauleta

Trobareu més informació a:
Viquipèdia:Viquimarató Unió Europea
Esdeveniment facebook

Publicat dins de Activitats CDE, Esdeveniments, Viquimarató | Envia un comentari