Presentació – Candidatura Terricabras

P1040833

Benvolguda companya / benvolgut company,

És un plaer per a mi presentar-te la meva candidatura al Deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres i la dels futurs Vicedegans i Vicedeganes que m’acompanyen.

Sabem que són moments molt difícils. La crisi afecta de ple als nostres estudiants, que veuen incrementades les matrícules fins a preus intolerables, a molts companys i companyes del PAS i del PDI sense garanties en els seus llocs de treballs ni possibilitats de promoció i a la mateixa Facultat, que no disposa del pressupost necessari.

Amb tot, he decidit presentar-me perquè estic convençut que la nostra Facultat té qualitat i potencial de sobres per a encarar els nous reptes, modificar les injustícies dels sistema actual i recuperar la il·lusió que semblem haver perdut, ofegats entre la burocratització i la falta de recursos econòmics.

L’EQUIP

He volgut formar un equip de Vicedegans i Vicedeganes completament nou. Alhora, els companys i les companyes que m’han fet la confiança de formar part de l’equip tenen ja experiència diversa en feines de gestió universitària. Al web de la candidatura pots consultar un resum de les nostres trajectòries de recerca i de gestió.

Per encarar els reptes que s’acosten, cal garantir la transparència i prioritzar el bé de tota la Facultat, en benefici de la ciutadania que és la usuària del servei públic que donem i que el sosté amb els seus impostos. Els interessos de sectors i grups diversos, que poden estar ben justificats, de cap manera poden generar greuges, desigualtats ni ser obstacle per millorar el nostre servei.

ELS REPTES

Per això, puc afirmar de forma alta i clara que per a mi i per a tot l’equip només hi ha una manera de superar aquests reptes: el treball en xarxa i la cooperació entre tots aquells –PDI, PAS i estudiants- que formem la Facultat. Els qui ens coneixen saben que les nostres trajectòries i les nostres personalitats ens avalen.

No estalviarem hores ni energies en la recerca dels consensos necessaris per a què tots, amb el Deganat i Departaments en primer lloc treballant conjuntament, puguem dur a terme les transformacions necessàries. Defensarem davant de totes les instàncies i en tot moment la important funció social de les Humanitats i de les Ciències Socials i la qualitat de la nostra Facultat.

Davant dels canvis de plans d’estudis que impulsa el recent reial decret de 30 de gener de 2015, defensem juntament amb la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (http://www.uab.cat/web/sala-de-premsa/detall-de-noticia/comunicat-de-la-crue-1345667174054.html?noticiaid=1345680788293) i tots els Deganats de Lletres de les universitats públiques catalanes que les modificacions no es facin de forma precipitada i que puguem convertir-les en una oportunitat per millorar els estudis que ofereix la Facultat. La nostra adhesió a l’exigència de la reducció immediata dels preus dels crèdits és incondicional.

La capacitat de convertir la Facultat en una institució capaç d’obrir les portes de l’ocupabilitat als nostres estudiants és l’altre repte decisiu. Com a Facultat, no ens podem desentendre del futur professional dels graduats i dels titulats de màster que s’han format amb nosaltres en aquest temps de dura crisi.

EL PROGRAMA

Tot l’equip, després de parlar amb molts de vosaltres, hem redactat el programa adjunt, ple de noves propostes, agrupades en 5 línies estratègiques. Proposem canvis substancials en l’àrea acadèmica (supressió de les transversals, creació de nous títols de grau i de màster,…) i en l’àrea no acadèmica (increment de les activitats de promoció i d’orientació professional, potenciació de les Juntes de Facultat,…) per tal de singularitzar i dinamitzar la nostra oferta formativa i renovar la Facultat.

Tot l’Equip i jo personalment restem a la teva disposició si ens vols fer arribar qualsevol suggeriment a través dels nostres correus electrònics o en les sessions obertes que convoquem.

Ben cordialment,

Dr. Ignasi Fernández Terricabras
Professor Agregat del Departament d’Història Moderna i Contemporània
Candidat a Degà
Ignasi.Fernandez@uab.cat

Deixa un comentari

Candidatura al deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres – 2015