Castanyada o Halloween?

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/Tinc-castanyes-(Cap-21)/video/151221498/

Si teniu temps aquests dies, és molt bona idea mirar el capítol sobre la festa de l’1 de novembre d’una sèrie famosa a Catalunya, Plats Bruts. Veureu com és possible entendre les situacions sense saber gaire català!

El 31 d’octubre i 1 de novembre podem celebrar la Castanyada, una festa tradicional catalana, en què la família i els amics es reuneixen i mengen castanyes, moniatos, fruita confitada i els típics panellets. També podem celebrar Halloween…

Plats bruts tracta sobre la vida de dos nois amb estils de vida totalment diferents, però que comparteixen pis. En López és un locutor de ràdio, té 34 anys, és apàtic, pessimista, hipocondríac i li agraden molt les tradicions catalanes. El seu company, en David, és de l’alta burgesia barcelonina i estudia per a actor a l’Institut del Teatre.

Bàsic 2. Avui i ahir.

Avui i ahir.

Història i experiència.

Els nostres passats.

En aquesta unitat aprenem a distingir els passats en català.

Aquest és el dossier de classe: Dossier_Camí2_U4

I les pàgines 19-28 d’aquest dossier són el suport per a la gramàtica de la unitat. Aquest altre dossier de gramàtica ajuda a parlar de les nostres biografies: la meva vida.

Aquests són els exercicis més interessants del curs Parla que es relacionen amb el passat en un temps acabat: Bàsic 2, unitat 5, bloc 1, exercicis 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 i 15 i exercicis d’avaluació 1, 2 i 3.

Bàsic 2. Casa nostra. El nostre barri.

I tu, on vius?Veus1pàg76

En aquesta unitat aprenem a parlar de casa nostra i el nostre barri: on és, què hi ha, com és…

Casa meva

 

Aquest és el dossier de classe: Dossier_Camí2_U3

I aquests són els dossiers de suport, de vocabulari i gramàtica: Gramàtica ciutats i Gramàtica casa meva.

Els exercicis del curs en línia Parla.cat que es relacionen més amb aquesta unitat són, dins del curs Bàsic 2 unitat 1, aquestes activitats d’avaluació: 1, 4, 6, 7 i 8. Al curs Bàsic 2 unitat 2, les activitats d’avaluació més relacionades són aquestes: 1, 2, 4 i 5. Els altres exercicis també són molt interessants, però tracten qüestions que no veiem a classe. Atenció! En alguns casos necessitaràs el diccionari.

Ens pots recomanar un bon bar o restaurant? Fes un comentari a aquesta entrada del blog.        LES NOSTRES RECOMANACIONS

Cinc àpats al dia? Menjar i alimentació.

QUINA GANA!

En aquesta unitat del curs parlem  sobre comprar i menjar.

Aquest és el dossier que utilitzarem: Dossier U2

Parlarem del menjar i els plats que ens agraden més. Us agraden els plats típics catalans?

També decidirem si tenim hàbits alimentaris saludables. Per saber-ho, podem fer una enquesta.

Si feu els exercicis, podrem anar a comprar i saber el nom dels aliments amb més facilitat.

I aquí teniu les fitxes de gramàtica i vocabulari: Alimentació i preferències. Les quantitats negatives en català. Tots els pronoms de complement directe.

La unitat 6 del Bàsic 2 del curs en línia Parla es relaciona amb aquesta unitat del nostre curs. És important fer les activitats del bloc 1 i del bloc 2. També és bona idea fer les activitats d’avaluació de la unitat 7 del mateix nivell, Bàsic 2 , sobre gustos i preferències.

Bàsic 2. Com et dius? Aquest és el nostre grup.

Resultat d'imatges de benvingutsResultat d'imatges de benvinguts

En aquesta unitat ens presentem, ens coneixem i parlem sobre nosaltres, les nostres famílies i les nostres activitats habituals.

Aquest és el nostre dossier de classe: Dossier Camí2 2017 dldc U1 i Dossier Camí2 2017 dtdj U1

I aquests són els dossiers de revisió i presentació per a la primera unitat:

Aquest és el nostre grup. Persones importants. Gramàtica activitats quotidianes. Bàsic 2 – Suport unitat 1.

La unitat 2 i la unitat 6 del nivell Bàsic 1 del curs Parla.cat ens ajuden a revisar el vocabulari sobre les presentacions, la família i les nostres activitats quotidianes. És important sobretot fer les activitats d’avaluació.