BUS Gestió aeronàutica

Biblioteca Universitària de Sabadell

Jul 06 2017

Adeu blog, hola guia

Posted in General per VGuzman |

Aquesta és la darrera entrada d’aquest blog. És hora d’acomiadar-nos. Aquest blog, com d’altres similars creats per les biblioteques de la UAB, va ser un lloc on reunir els recursos i les novetats relacionades amb les diferents àrees temàtiques que s’estudien i s’investiguen a l’Autònoma. La nostra intenció en crear-los va ser facilitar l’accés als nostres usuaris a diferents recursos del seu àmbit d’interès que, de pas, ens donava un espai on compartir avisos i notícies.

Ara el Servei de Biblioteques de la UAB estrena un nou lloc web que integra la informació que abans us oferíem a través dels blogs. A la nova pàgina principal trobareu en un lloc prominent, just a sota del cercador de documents, l’apartat Guies temàtiques. Allà, dins del grup de “Ciències i Enginyeries” trobareu la guia temàtica de Gestió Aeronàutica.

En aquesta pàgina hem tractat d’incloure la informació més rellevant per a vosaltres, i enllaços als recursos més utilitzats. Creiem que és un bon lloc per on començar les vostres cerques.

L’únic que no hi ha a la guia és la possibilitat d’informar-vos de les novetats. Ho continuarem fent, però per altres vies: a nivell local, de la biblioteca de Sabadell, ens queda twitter (@busuab), i a nivell del Servei de Biblioteques tenim twitter, facebook, instagram i youtube.

I vosaltres? Quan vulgueu contactar amb nosaltres podeu fer-ho a les xarxes que us comentàvem, però sobretot disposeu del servei Pregunt@ i del WhatsApp.

Digueu-li hola a la guia, exploreu-la i digueu-nos què us sembla.

No podem acabar aquest post sense donar-vos les gràcies per haver-nos llegit durant el temps que ha durat la nostra aventura al blog. Confiem que us hagi estat útil.

Un cop més, gràcies.


No hi ha comentaris

Jun 21 2017

Bon estiu 2017

Posted in General per VGuzman |
Una platja al capvespre. Foto de Manuel Pino

Manuel pino [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Tot i que meteorològicament ja fa uns dies que dura, avui comença oficialment l’estiu. I, a l’estiu, ja se sap: no hi ha classe, hi ha tancaments per vacances, canvis d’horari…

Les biblioteques de la UAB ja estem prestant els documents per retornar-los el 18 de setembre. D’aquesta manera, qui vulgui venir a retornar-los i endur-se uns altres ho podrà fer, i qui no ho necessiti no haurà de venir a propòsit.

Si vens, però, tingues en compte els canvis que es produiran en el nostre horari d’atenció:

 

Juliol:    obrim de 8.30 a 19.30

Agost:

 • de l’1 al 27 tanquem per vacances
 • del 28 al 31 obrim només al matí, de 8.30 a 13.30

Setembre:

 • l’1 obrim només al matí, de 8.30 a 13.30
 • el 4  no obrim (és la Festa Major de Sabadell)
 • a partir del 5 tornem a l’horari habitual: de 8.30 a 20.45

 

Ens tornarem a trobar aquí, preparats per a un nou curs ple de coses interessants. Preparats també per ajudar-te amb els teus estudis, recerca o docència.

Mentrestant, volem ajudar-te a combatre la calor, compartint aquesta refrescant fotografia d’una platja al capvespre


No hi ha comentaris

Mai 08 2017

Fullejant revistes…

Posted in Informacions de la biblioteca per VGuzman |

 

Estàs al cas de les novetats en el camp de l’aeronàutica? Tot i que les xarxes ens ofereixen moltes formes de estar al dia, les revistes especialitzades continuen sent una molt bona opció.

A la BUS en rebem vàries d’aquest àmbit, i recentment les hem canviat de lloc. Així, ara els darrers números de cada publicació els trobareu al fons de la planta 0, on també trobareu butaques i una tauleta, de manera que pugueu fullejar les revistes còmodament.

Així és com hem descobert que al número de primavera de Air traffic management hi ha un reportatge de 10 pàgines sobre drones (UTM special report), seguit d’un informe, Inovation Insight, que vol examinar les principals qüestions tecnològiques que ha d’afrontar la industria europea de la gestió del trànsit aeri.

Vine a veure que hi descobreixes tu!!


No hi ha comentaris

Nov 21 2016

Nou llibre: Descubrir la seguridad aeroportuaria

Posted in Aeroports, Seguretat per VGuzman |

Imprimir

Una de les noves adquisicions que t’oferim des de la BUS és el llibre de Carmen Cordero y Ignacio López: Descubrir la seguridad aeroportuaria. El llibre, publicat per AENA dins la seva col·lecció Descubrir, consta dels següents capítols:

 1. La seguridad aeroportuaria
 2. Un poco de historia de la seguridad aeroportuaria
 3. Punto de inflexión: 11 de septiembre de 2011
 4. Desarrollo normativo
 5. Aplicación de la normativa de seguridad aeroportuaria
 6. Gestión de la seguridad aeroportuaria
 7. La tecnología al servicio de la seguridad aeroportuaºria: presente y futuro
 8. El futuro de la seguridad aeroportuaria

Encara que des d’aquest blog destaquem de tant en tant alguna de les novetats rebudes a la biblioteca, no volem acabar sense recordar-te que a la nostra web tens un accés que et permet conèixer totes les novetats de cada mes.


No hi ha comentaris

Set 28 2016

Nous recursos electrònics

AirportIndustry

Darrerament hem incorporat al nostre catàleg tres recursos electrònics que hem considerat que us poden interessar.

El primer és una revista online sobre aeronàutica, Airport Industry Review. Aquesta és una publicació trimestral que va pel número 19 (agost 2016). Només com a curiositat, us direm que aquest número inclou un article (Airport libraries take off) sobre aeroports que estan incloent biblioteques entre els serveis que ofereixen als seus usuaris. Ens ha agradat descobrir-ho.

Els altres dos són publicacions de EDP Science, una plataforma francesa propietat de diverses societats científiques i que es defineix a la seva web com a publishing house that is fully dedicated to the services of authors and readers”.

Aquesta plataforma sol publicar en obert, de forma que podeu accedir a molts dels seus continguts, però hem seleccionat els que hem cregut interessants per a vosaltres. Són:

ESAIM Proceedings and surveys, sobre matemàtica aplicada i industrial, continuació de la publicació ESAIM Proceedings.

ITM Web of conferences, també sobre matemàtiques i tecnologies de la informació.

En els dos casos es tracta de publicacions que recullen els treballs de un congrés, col·loqui, workshop o seminari, de forma que cada volum aborda un tema concret. Per exemple, el volum 1 de ITM web of conferences porta per títol ACTIMS 2012 – Activity-Based Modeling & Simulation 2012.

No deixeu de donar-hi una ullada!


No hi ha comentaris

Next »