Conferència del cicle Tribuna d’Àsia Oriental

Ou Ning  / Photograph by Xiao Quan

                                Ou Ning / Photograph by Xiao Quan

El proper dijous 14 de novembre, a les 13h,
a l’aula 2 (Carles Riba) de la FTI, l’artista i editor xinès Ou Ning oferirà una conferència amb el títol de “Bishan Project: Restarting the Rural Reconstruction Movement”.

Ou Ning (Guangdong, 1969) és un personatge indispensable per a entendre el desenvolupament cultural i artístic de les darreres dècades a la Xina. Les seves múltiples activitats en fan difícil un resum: com a autor de New Sound of Beijing (1997) i creador de la biennal Get It Louder (2005, 2007, 2010), Ou ha promogut nous corrents estètics vinculats a la cultura urbana moderna (música, disseny, art contemporani).

Autèntic tot terreny de la cultura, ha actuat com a comissari a la Biennal d’Urbanisme i Arquitectura de Shenzhen-Hong Kong 2009 i, amb Lu Peng, a la de Chengdu 2011; editor de la revista literària Chutzpah! i activista cultural (Shao Foundation, Alternative Archive), està sempre en moviment per connectar la contemporaneïtat xinesa al context internacional. La seva trajectòria intel·lectual dibuixa un itinerari molt significatiu dins del panorama cultural i intel·lectual xinès, molt pertinent sens dubte també a nivell global: si com a membre del col·lectiu U-thèque reflexionà sobre el desbordant creixement de les ciutats xineses, amb documentals de referència com San Yuan Li (2003) i Meishi Street (2006), aquest mateix interès el dugué l’any 2011 a fundar la Bishan Commune, un col·lectiu d’artistes i intel·lectuals que, entroncant amb activistes del començament del segle XX, s’interessa en la reconstrucció de les economies i comunitats rurals de la Xina.

En trobareu més informació en aquest enllaç