El Dr. Carles Castellanos guardonat al Marroc

Carles Castellanos. 2013. © Marcelo Aurelio

Carles Castellanos. 2013. © Marcelo Aurelio

Els passats dies 26 i 27 de setembre de 2013 el doctor Carles Castellanos i Llorenç ha rebut diferents homenatges d’institucions amazigues (berbers) del Marroc.

El dia 26 va rebre l’homenatge de les associacions culturals amazigues ASIGGL i TIMZDAY de la comarca del Sus (regió d’Agadir), per la seva tasca en favor de la llengua amaziga.

Diplomas de Carles Castellanos © Marcelo AurelioL’endemà, el dia 27, en el marc del Festival de Cinema Amazic d’Agadir va ser objecte d’un homenatge oficial de l’entitat organitzadora (ISSNI N OURGH) amb el suport de les entitats col·laboradores (entre les quals l’IRCAM i l’Ajuntament de la ciutat) “pels seus valuosos esforços a favor de la llengua i la cultura amazigues”.

El Dr. Castellanos és autor d’una tesi inscrita en el nostre Departament de Traducció i d’Interpretació, sobre l’estandardització de la llengua amaziga (berber), i de diferents obres de divulgació de la llengua amaziga, i ha estat director de l’Observatori Català de la Llengua Amaziga (vinculat al CERAO de la UAB), entre d’altres activitats i responsabilitats.