Mar 28 2014

Presentació del Mapa de Cobertes del Sòl de 1956

Posted in Cartografia, Congressos, seminaris, Geografia humana, Paisatge per Marta Gil Mañà |

msc56La fotografia aèria de l’any 1956, el “vol americà”, constitueix la primera imatge global de Catalunya, obtinguda just abans dels principals desenvolupaments econòmics i socials dels anys 60 i 70. Per això, representa un punt de referència clau, a partir del qual es poden analitzar els processos territorials que han tingut lloc els darrers 50 anys.

La Diputació de Barcelona va generar l’ortofotografia de l’any 1956 per a tota la província de Barcelona a partir dels fotogrames originals del vol cedits pel Ministerio de Defensa. A partir d’aquest material, en conveni amb el CREAF, s’ha realitzat el Mapa de Cobertes del Sòl de 1956 de la província de Barcelona. Aquest mapa mostra la distribució de les principals cobertes (forestals, agrícoles, urbanes) i combinat amb mapes recents permet analitzar l’evolució recent del paisatge.

El proper 1 d’abril tindrà lloc la presentació d’aquesta cartografia en el marc d’una jornada tècnica organitzada per la Diputació de Barcelona i el CREAF. Podeu consultar el programa i com inscriure-us a la següent adreça: http://blog.creaf.cat/wp-content/uploads/2014/03/poster_mcs56_baixa.pdf

 

Informació i imatge obtingudes del blog del CREAF


This entry was posted on Divendres, 28 Març, 2014 at 14:04 and is filed under Cartografia, Congressos, seminaris, Geografia humana, Paisatge. You can follow any responses to this entry through the feed. Both comments and pings are currently closed.

Els comentaris estan tancats.