abr. 06 2017

Sobre la frontera Mèxic-Estats Units

Posted in Congressos, seminaris, Geografia humana, Territori by Marta Gil Mañà|

Dimarts, 25 d’abril, Xavier Oliveras, investigador del Departamento de Estudios Urbanos y Medio Ambiente al Colegio de la Frontera Norte a Matamoros (Mèxic), pronunciarà la conferència del mes d’abril de la Societat Catalana de Geografia (SCG). Portarà com a títol “Encontres al tercer país: la frontera Mèxic-Estats Units” i mostrarà el debat mantingut per acadèmics d’ambdós països sobre el manteniment de la diferenciació territorial entre un i altre, i l’emergència d’un espai híbrid que no és ni un ni l’altre, a la vegada que és els dos.

L’acte tindrà lloc a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) a les 18:30h. Trobareu la informació sobre l’esdeveniment a la pàgina de la SCG.

 

Informació facilitada per la SCG


No hi ha comentaris

març 30 2017

V Jornades Tècniques de Neu i Allaus

Posted in Congressos, seminaris, Geografia física by Marta Gil Mañà|

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA), l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra, el Servei Meteorològic de Catalunya i el Conselh Generau d’Aran reprenen l’organització de les Jornades tècniques de neu i allaus en una nova edició que tindrà lloc el 9, 10 i 11 d’octubre de 2017 a Ordino, Andorra.

Aquestes jornades són un punt de trobada d’aquelles persones que, tant particularment com professionalment, estan interessades en el món de la neu i de les allaus. Les jornades d’enguany s’estructuraran en els blocs temàtics següents:

Meteorologia de muntanya
Neu i recursos hídrics
Canvi climàtic
Predicció d’allaus
Cartografia d’allaus
Dinàmica d’allaus
Prevenció i protecció
Seguretat en activitats de muntanya
Divulgació

Si esteu interessats en presentar el vostre treball o en assistir-hi, podeu consultar tota la informació sobre l’esdeveniment al web de les jornades o al de l’ICGC.

 

Informació i imatge extretes del web de l’ICGC.


No hi ha comentaris

març 22 2017

Nou número dels Treballs de la Societat Catalana de Geografia

cover_issue_9467_ca_esLa revista Treballs de la Societat Catalana de Geografia acaba de publicar en format d’accés obert el núm. 82, corresponent a desembre del 2016.

Podeu consultar els nous articles i seccions al web de la Societat i si voleu fer un repàs de la resta de números de la publicació, accediu al portal de revistes de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

 

Informació i imatge extretes del portal de revistes de l’IEC.


No hi ha comentaris

març 03 2017

Seminari i debat amb Neil Brenner

Posted in Congressos, seminaris, Urbanisme by Marta Gil Mañà|

diapositiva1El proper 10 de març, [espais crítics] organitza la presentació del volum núm. 9 de la col·lecció Espais crítics amb un seminari que durà per títol “Crisis global y teoría urbana crítica : seminario y debate con Neil Brenner“. L’acte tindrà lloc a l’Auditori Meier del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) de 16 a 20 h.

Teniu el programa i tota la informació de l’esdeveniment al web d'[espais crítics].

 

Informació i imatge extreta del web d'[espais crítics].


No hi ha comentaris

febr. 13 2017

Mapes i control del territori

Posted in Cartografia, Novetats bibliogràfiques by Marta Gil Mañà|

mapes-i-control-del-territori-a-barcelona-vuit-estudis_referenceEl proper 16 de febrer, l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (AHCB) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya organitzen la presentació del llibre “Mapes i control del territori. Vuit estudis” coordinat per Ramon Grau i Carme Montaner. El volum recull les ponències presentades a les Terceres Jornades d’Història de la Cartografia de Barcelona que van tenir lloc el 14 i 15 d’octubre del 2015.

La presentació anirà a càrrec de Vicenç Rosselló, catedràtic emèrit de geografia de la Universitat de València, a l’AHCB a les 19:00h. L’entrada és lliure.

 

Imatge i informació extretes del web de l’ICGC


Comentaris tancats a Mapes i control del territori

gen. 26 2017

Seminari per autors de Wiley en Humanitats i Ciències Socials

Posted in Congressos, seminaris by F. Xavier Beltrán Montosa|

noticiagransbEl proper 7 de febrer la Biblioteca d’Humanitats organitza un seminari destinat a tots els investigadors, professors i doctorands de l’àmbit de les Humanitats i les Ciències Socials. Aquest seminari serà impartit per Erin Osborne-Martin, Senior Commissioning Editor for Social Sciences & Humanities, representant d’una de les editorials més prestigioses dins l’àmbit de la recerca: Wiley, on es tractaran temes relacionats amb la publicació en revistes amb impacte o l’accés obert a la recerca. El seminari s’impartirà en anglès, a l’Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres (Edifici B).

Programa del seminari:

11:00   Welcome

11:10   Writing great papers in high impact journals — An Introduction for Researchers

12:20   Coffee Break

12:40   Open Access – What are my options?

13:10   How to publish a Book— An Introduction for Researchers
Questions

13:30   Altmetrics

13: 45  Questions

Per assistir al seminari és imprescindible realitzar la inscripció


Comentaris tancats a Seminari per autors de Wiley en Humanitats i Ciències Socials

gen. 16 2017

Nou número de Documents d’Anàlisi Geogràfica

G-DAG0049Acaba d’aparèixer el nou número de Documents d’Anàlisi Geogràfica, revista acadèmica editada conjuntament pel Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Departament de Geografia de la Universitat de Girona.

A més de poder consultar la darrera publicació, trobareu tota la col·lecció al Dipòsit Digital de Documents de la UAB.

 

Informació i imatge proporcionada per l’editor.


Comentaris tancats a Nou número de Documents d’Anàlisi Geogràfica

gen. 13 2017

Col·loqui sobre història de la cartografia urbana espanyola

Posted in Cartografia, Congressos, seminaris by Marta Gil Mañà|

logomodelosEl Grup d’Estudis d’Història de la Cartografia (GEHC) i el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) organitzen el col·loqui Models a la cartografia urbana espanyola: una anàlisi històrica, del 2 al 4 de febrer de 2017 a Barcelona.

La trobada pretén fer una aportació clarificadora, de la mà dels principals experts en la matèria, de l’evolució de la cartografia urbana a Espanya a partir de la identificació i descripció de les quatre tradicions que, entre els segles XVI i XIX, han produït la major part de les representacions de ciutats. Per això, el col·loqui s’ha organitzat en quatre grans blocs:

les vistes de ciutats,
la topografia militar urbana,
la planimetria cadastral urbana
i la cartografia urbanística.

Les xerrades es faran a la Sala Martí l’Humà del Museu d’Història de Barcelona. L’entrada és lliure prèvia inscripció i trobareu tota la informació de l’acte al web del col·loqui.

 

Informació i imatge extretes del web del GEHC.


Comentaris tancats a Col·loqui sobre història de la cartografia urbana espanyola

Next »