abr. 28 2017

Premis literaris 2017

Posted in Literatura by Cristina Navarro Sánchez|

El proper dijous 4 de maig se celebrarà l’acte de lliurament dels Premis Literaris 2017, que convoquen anualment l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona.  a les 6 del vespre, a la Sala Teatre de la UAB.

L’esdeveniment s’obrirà amb un homenatge al poeta i dramaturg Miguel Hernández, en el 75è aniversari de la seva mort.

L’acte finalitzarà amb l’actuació d’un recital poètic musicat, a càrrec del quartet “Pasquines”, composat per alumnes de la UAB.

Més informació

Imatge extreta del web dels Premis Literaris 2017


No hi ha comentaris

abr. 25 2017

Simposi sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat

Posted in Lingüística by Cristina Navarro Sánchez|

Aquest 26 d’abril es celebrarà el III Simposi sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat, per tal d’analitzar i debatre críticament la presència de la llengua i la literatura en els currículums educatius d’aquests darrers anys, i també suggerir la millora dels continguts, de les metodologies i dels recursos aplicables a l’aula.

La Biblioteca d’humanitats ha elaborat una Guia de lectura  sobre el tema del simposi. Consultable a : DDD:  https://ddd.uab.cat/record/173903 i al canal ISUU:  http://issuu.com/uabbiblioteques/docs/aferestat_guia_lecturaisuu2

El simposi està organitzat pel Departament de Filologia Catalana de la UAB, amb la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, la Secció Filològica i la Societat Catalana de Llengua i Literatura de l’IEC, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya i el Grup de Recerca en Història de la Llengua Catalana de l’Època Contemporània de la UAB.

Programa

 

Save

Save


No hi ha comentaris

abr. 21 2017

María do Cebreiro i Eider Rodriguez en conversa a la UAB

Posted in Literatura by Cristina Navarro Sánchez|

Dimarts 25 de abril de 2017, a les 13.00h, la Sala Cinema de la UAB acollirà un acte organitzat pels Mínors d’Estudis Gallecs i Estudis Bascos de la UAB, amb la col·laboració de Cultura en Viu. En aquesta ocasió es tracta d’una conversa entre dues autores de reconeguda trajectòria, que pertanyen a la generació nascuda a la dècada dels 70 del segle XX: María do Cebreiro i Eider Rodriguez són dues de les escriptores actuals més importants de les lletres gallegues i basques, respectivament.
Aquest acte també té l’objectiu de donar a conèixer la existència dels estudis de gallec i basc a la UAB com element fonamental de la difusió de les nostres llengües i cultures.

 

 

Imatge extreta del cartell


No hi ha comentaris

abr. 18 2017

Jornadas internacionales sobre el exilio republicano de 1939 en Argelia

Posted in Literatura by Cristina Navarro Sánchez|

Els dies 20 i 21 d’abril de 2017 tindran lloc les Jornadas internacionales sobre el exilio republicano de 1939 en Argelia, organitzades pel Grupo de Estudios del Exilio Literario (GEXEL-CEFID) en col·laboració amb el Departament de Filologia Espanyola de la UAB.

Comitè organitzador: Manuel Aznar Soler, Raúl Fernández de la Rosa, Esther Lázaro, José-Ramón López García, Francisca Montiel Rayo, Juan Rodríguez y Yasmina Yousfi López

Programa

Entrada lliure

 

A la imatge: cartell de les jornades

 


No hi ha comentaris

abr. 06 2017

Setmana Santa

Posted in Informacions Biblioteca by F. Xavier Beltrán Montosa|

EnricMarsol_a2013f1

Les biblioteques de la UAB romandran tancades del 8 al 17 d’abril de 2017, ambdós inclosos. Aquests dies, al Campus de Bellaterra, únicament restarà oberta la Sala d’Estudis de la Biblioteca de Ciències Socials.

Sala d’Estudis UAB  (plantes -2 i -3 de la Biblioteca de Ciències Socials)

– Divendres 7 d’abril: obert fins a les 24h
– Del 8 al 17 d’abril: obert de 7 a 24 h
– Dimarts 18 d’abril: obertura a les 7 h
Recordeu que per accedir-hi us heu d’identificar amb el carnet vigent de la UAB.

► També romandrà oberta:

Biblioteca de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol

– Del 10 al 13 d’abril: de 8.30 a 14.30 h
– Del 14 al 17 d’abril: tancat
Informació exteta del Servei de Biblioteques

Imatge: Profunditat volumètrica, d’Enric Marsol


No hi ha comentaris

abr. 04 2017

Torna Món Llibre

Posted in Literatura by Cristina Navarro Sánchez|

Durant el cap de setmana del 8 i el 9 d’abril arriba la tretzena edició de Món llibre, el festival literari per infants i joves.
El CCCB i el MACBA acolliran prop d’un centenar d’activitats pensades per fomentar la lectura entre els nens i els adolescents: hi podreu gaudir de les històries d’un contacontes o trobar-vos amb convidats tan insòlits com Les Irréels o tan entranyables com Pinocchio, però també participar en una convenció de bloguers, deixar-vos sorprendre per les propostes dels nostres tallers o gaudir d’una estona en una biblioteca i una llibreria farcides d’emocions i aventures.

Consulteu el programa

Imatge extreta del web de Món llibre


No hi ha comentaris

març 29 2017

Marató de lectura 2017

Posted in Literatura by Cristina Navarro Sánchez|

El proper divendres 31 de març de 2017, de 09.45 a 12.30 h. es celebrarà la IV Marató de lectura en veu alta sota el lema: “Les escoles de Sarrià Sant Gervasi portem la lectura al carrer”.
Aquesta activitat és fruit del treball del seminari de coordinació de biblioteques escolars de la zona i consta de diferents activitats a l’entorn de la lectura.

Enguany es compleixen 30 anys de la mort de l’escriptor Josep Vicenç Foix i Mas (1893-1987). Per commemorar aquesta efemèride, els participants a la IV Marató de lectura volen dedicar un petit homenatge a aquest autor.

Més informació

Imatge extreta del web del Consorci d’Educació de Barcelona


No hi ha comentaris

març 22 2017

Kosmopolis. La festa de la literatura amplificada

Posted in Literatura by Cristina Navarro Sánchez|

kosmopolis

Des d’avui i fins al 26 de març  es celebra la novena edició de Kosmopolis, punt de trobada de la literatura en totes les seves dimensions. La trobada d’enguany, amb el lema «Quan tot canvia», girarà entorn del canvi climàtic amb autors consagrats i noves veus.

Dates: del 22 al 26 de març de 2017

On:
CCCB
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Montalegre, 5
08001 Barcelona

Consulta’n el programa

Imatge extreta del web de CCCB


No hi ha comentaris

Next »