maig 25 2017

Cent anys i un vallenato: celebració del 50è aniversari de ‘Cien años de soledad’

Posted in Literatura by Cristina Navarro Sánchez|

Amb motiu dels cinquanta anys de la publicació de la novel·la Cien años de soledad, obra mestra del premi Nobel de Literatura Gabriel García Márquez la ciutat de Barcelona vol celebrar-ho a ritme de vallenato. Hi intervindran l’especialista en aquest ritme popular colombià, el periodista Daniel Samper; l’escriptor colombià Sergio Álvarez, i els acordions de Leo Pizarro i The Parranders.

Aquest acte, que tindrà lloc divendres 26 de maig de 2017 a les 20.30 h., es celebra al carrer Selva de Mar 215, al barri barceloní de La Verneda, ben a la vora del que serà la futura Biblioteca Gabriel García Márquez.

Organitzen: Casa Amèrica Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Consolat General de Colòmbia a Barcelona.

Més informació

Imatge extreta del web de Casa Amèrica Catalunya


No hi ha comentaris

maig 18 2017

Curs d’introducció a l’ensenyament de l’espanyol

Posted in Lingüística by Cristina Navarro Sánchez|

L’Instituto Cervantes ha programat un curs d’introducció a l’ensenyament de l’espanyol per juliol de 2017. El curs està adreçat a persones que volen orientar la seva formació i trajectòria laboral a l’ensenyament d’Espanyol com a Llengua Estrangera (ELE) i es realitzarà del 3 al 13 de juliol (de 9.00 h a 14.00 h) a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.
Les inscripcions s’han de fer en el següent enllaç.

Més informació

 

Imatge extreta del web de la UAB


No hi ha comentaris

maig 16 2017

Exposició “Mujeres en vanguardia. La Residencia de Señoritas en su centenario (1915-1936)”

Posted in Literatura by Cristina Navarro Sánchez|

Del 16 de maig al 16 de juny de 2017, la Biblioteca Central de la Universidad de Extremadura, acollirà l’exposició “Mujeres de vanguardia. La Residencia de Señoritas en su centenario (1915-1936)”. Aquest esdeveniment vol commemorar el centenari de la creació del grup femení de la Residencia de Estudiantes, la Residencia de Señoritas.

Amb motiu d’aquest centenari, la mostra homenatja aquest grup de dones pioneres en l’exercici de la ciència, l’educació i les arts, àmbits en els quals algunes d’elles van ser protagonistes de l’Espanya del primer terç del segle XX.

Més informació

Imatge extreta del web de la Biblioteca Central de la Universidad de Extremadura


No hi ha comentaris

maig 03 2017

Exposició ‘Omnia vincit Amor’

Posted in Literatura by Cristina Navarro Sánchez|

Amb motiu de les 22es Jornades Occitanes a la UAB, que organita l’Arxiu Occità, avui s’inaugura l’exposició “Omnia vincit Amor”. El discurs acadèmic sobre l’amor” a la Biblioteca d’Humanitats. Seguidament, a les 13.00 h, el professor Antoni Rossell, coordinador de l’Arxiu Occità, oferirà la conferència “Amor i economia a l’edat mitjana” a l’aula 209 de la Facultat de Filosofia i Lletres.
Es presentarà una col·lecció de llibres electrònics de la Biblioteca de Catalunya sobre diferents temes medievals -dels quals la lírica trobadoresca occitana i la poesia amorosa-, i la darrera publicació de Lluís Calvo sobre Occitània i el Meridià de París. Tindran lloc, a més, conferències de tema medieval i occità com la dels professors Alberto Reche, Francisco Bautista, Francesc Massip, i Ronald Costa, de diferents universitats de dintre i fora de l’Estat. Dins del tema de l’amor es presenta una exposició bibliogràfica “Omnia vincit Amor” a la Biblioteca d’Humanitats de la UAB.

Programa de les 22es Jornades Occitanes a la UAB


No hi ha comentaris

maig 02 2017

Juan Marsé conversa amb Ignacio Echevarría

Posted in Literatura by Cristina Navarro Sánchez|

Dijous 4 de maig de 2017, la Biblioteca Jaume Fuster acollirà l’acte: Juan Marsé conversa amb Ignacio Echevarría, a les 19.00 h.
Juan Marsé (Barcelona, 1933) ha rebut, entre altres guardons, el Premio Planeta (1978), el Premi Ciutat de Barcelona (1985), el Premio de la Crítica (1994 i 2001) i el Premio Nacional de Narrativa (2001). Pel conjunt de la seva obra, ha guanyat el Premio Juan Rulfo (1997) i el Premio Cervantes (2008).

Segueix i comenta aquesta activitat amb#ParlemAmbJuanMarsé

Accés lliure fins a exhaurir places

Més informació

Imatge extreta del web de la Biblioteca Jaume Fuster


No hi ha comentaris

abr. 28 2017

Premis literaris 2017

Posted in Literatura by Cristina Navarro Sánchez|

El proper dijous 4 de maig se celebrarà l’acte de lliurament dels Premis Literaris 2017, que convoquen anualment l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona.  a les 6 del vespre, a la Sala Teatre de la UAB.

L’esdeveniment s’obrirà amb un homenatge al poeta i dramaturg Miguel Hernández, en el 75è aniversari de la seva mort.

L’acte finalitzarà amb l’actuació d’un recital poètic musicat, a càrrec del quartet “Pasquines”, composat per alumnes de la UAB.

Més informació

Imatge extreta del web dels Premis Literaris 2017


No hi ha comentaris

abr. 25 2017

Simposi sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat

Posted in Lingüística by Cristina Navarro Sánchez|

Aquest 26 d’abril es celebrarà el III Simposi sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat, per tal d’analitzar i debatre críticament la presència de la llengua i la literatura en els currículums educatius d’aquests darrers anys, i també suggerir la millora dels continguts, de les metodologies i dels recursos aplicables a l’aula.

La Biblioteca d’humanitats ha elaborat una Guia de lectura  sobre el tema del simposi. Consultable a : DDD:  https://ddd.uab.cat/record/173903 i al canal ISUU:  http://issuu.com/uabbiblioteques/docs/aferestat_guia_lecturaisuu2

El simposi està organitzat pel Departament de Filologia Catalana de la UAB, amb la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, la Secció Filològica i la Societat Catalana de Llengua i Literatura de l’IEC, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya i el Grup de Recerca en Història de la Llengua Catalana de l’Època Contemporània de la UAB.

Programa

 

Save

Save


No hi ha comentaris

abr. 21 2017

María do Cebreiro i Eider Rodriguez en conversa a la UAB

Posted in Literatura by Cristina Navarro Sánchez|

Dimarts 25 de abril de 2017, a les 13.00h, la Sala Cinema de la UAB acollirà un acte organitzat pels Mínors d’Estudis Gallecs i Estudis Bascos de la UAB, amb la col·laboració de Cultura en Viu. En aquesta ocasió es tracta d’una conversa entre dues autores de reconeguda trajectòria, que pertanyen a la generació nascuda a la dècada dels 70 del segle XX: María do Cebreiro i Eider Rodriguez són dues de les escriptores actuals més importants de les lletres gallegues i basques, respectivament.
Aquest acte també té l’objectiu de donar a conèixer la existència dels estudis de gallec i basc a la UAB com element fonamental de la difusió de les nostres llengües i cultures.

 

 

Imatge extreta del cartell


No hi ha comentaris

Next »