ERIC, base de dades bibliogràfica

A) Accessos

1. ERIC + ProQuest Educational Journals i/o ProQuest Psychology Journals (recomanat)

2. ERIC (Proquest)

3. ERIC

B) Informació general

 

 

 

A) ACCESSOS

 

1. ERIC + PROQUEST EDUCATION JOURNALS i/o PROQUEST PSYCHOLOGY JOURNALS

Accés restringit i recomanat a la comunitat universitària (consultable des d’ordinador propi a través del servei de ARE -Accés als Recursos Electrònics- )

Per seleccionar les  bases de dades per fer una consulta conjunta, cal seguir els següents passos:

  • Entrar a la plataforma ProQuest general (http://search.proquest.com )
  • A la part superior esquerra de la pantalla indica: “Buscando : 14 bases de datos” que de fet són bases de dades i grups de bases de dades. Clicar a sobre.
  • S’obre una finestra on cal treure la selecció de “Seleccionar todo”.

150305ProQuestCentral

 

  • Dintre del grup “ProQuest Central” cal seleccionar “ProQuest Educational Journals” i/o “ProQuest Psychology Journals
  • I dintre del grup “ProQuest Sociology Collection”, cal desplegar la llista i seleccionar “ERIC”.
  • A continuació, clicar sobre el botó “Usar bases de datos seleccionadas”.

 

2. ERIC per PROQUEST 

 Informació sobre ERIC: a ProQuest i a la fitxa  de la UAB.

 

3. ERIC

130909ERIClogo

Adreça: http://www.eric.ed.gov/

Accés lliure i gratuït.

 

 

 

 

B) Informació general

 

ERIC (Education Resources Information Center) va ser creat el 1966 per l’Office of Education dels Estats Units d’Amèrica com un sistema nacional d’informació al servei d’educadors i investigadors. Actualment, a la web es defineix com una biblioteca digital en línia d’informació i investigació en educació.

Amb el mateix nom es coneix la base de dades bibliogràfica que es pot consultar per Internet. S’elabora a partir d’uns 650 títols de revistes especialitzades, però també conté informació publicada en altres mitjans (llibres, informes tècnics, ponències, etc.), i 400.000 ítems en text complet. Cal tenir en compte el tret anglòfon d’aquesta base de dades.

A partir d’agost de 2013 ha canviat la presentació de la web, i altres aspectes de la base de dades. Consulteu la notícia en aquest bloc.

A partir de febrer de 2015 (vegeu notícia a la web del Servei de Biblioteques), els membres de la Universitat Autònoma de Barcelona poden consultar aquesta base de dades conjuntament amb la de Proquest Education Journals, una de les bases de dades incloses en el portal ProQuest Central subscrit per la UAB.

 

Recomanem també la consulta de la informació d’altres bases de dades en aquest blog a: “Què tenim > Altres bases de dades bibliogràfiques”, per trobar-ne de l’àmbit educatiu i de l’entorn català i castellà. També recomanem l’ús de Mendeley com a programa de gestió de referències bibliogràfiques. (La subscripció al gestor RefWorks, va acabar el 31.12.2013, vegeu informació , però es pot mantenir una subscripció personal.)