Com trobar el fons digital d’Àsia Oriental

El fons digital tant pot ser de llibres i revistes electròniques com de bases de dades accessibles en línia, així com informació publicada directament a internet en qualsevol format.

Podeu localitzar aquests documents fent servir diferents vies:

Catàleg UABMitjançant la cerca avançada podeu localitzar els recursos digitals si busqueu a Tipus de material “Llibre-e”, “Tesi-e”, “Revista-e”…

Si cerqueu per paraula clau “Àsia” o “Orient” o qualsevol altra que sigui del vostre interès i indiqueu tipus de material “Llibre-e”, “Tesi-e”, “Revista-e”… obtindreu uns resultats com ara aquest.

Per localitzar llibres electrònics feu servir la cerca avançada. Indiqueu com a matèria “Llibres electrònics” i combineu-la amb altres paraules clau que siguin del vostre interès. Si cerquem “Àsia” com a paraula clau obtindrem aquest resultat.

Si esteu interessats en revistes electròniques consulteu l’apartat Revistes d’aquest blog.

És un portal d’accés als recursos electrònics de les biblioteques de la UAB. Permet buscar i accedir a recursos com bases de dades o revistes electròniques utilitzant una única pantalla de cerca. Localitza els resultats en línia o en paper i enllaça amb el text complet quan està disponible. A més, permet cercar en més d’un recurs alhora, guardar i exportar resultats, tenir cerques predefinides, etc. Disposeu d’una guia per facilitar-ne l’ús.

No existeix una matèria específica per als recursos sobre Àsia Oriental. Per això, per localitzar els recursos relacionats heu d’accedir a l’apartat “Buscar recurs-e” i triar la matèria que us interessi, com per exemple “Art”. Un cop estigueu dins els recursos d’art podreu fer les cerques que desitgeu.

  • Internet

internetA part dels recursos que es poden trobar per Trobador és aconsellable complementar una cerca de recursos per Internet.
Les eines clàssiques són els buscadors, tipus Google o Yahoo. Existeixen altres motors de cerca, especialitzats en informació acadèmica i científica, com ara Google Scholar, Knowhow o Dmoz.

  • I més

Si esteu interessats en diccionaris electrònics consulteu l’apartat Diccionaris dins la secció Què tenim d’aquest blog.

A més, disposeu d’accés al text complet de tesis doctorals llegides principalment a universitats catalanes al TDX. Permet cercar per matèries. Consulteu l’apartat Tesis doctorals del web del Servei de Biblioteques.

No oblideu consultar el blog d’art, que té una secció dedicada a l’Art Oriental