Set 28 2016

Rashomon, presentada per Pau Joan Hernández

Posted in Cine per F. Xavier Beltrán Montosa |

rashomon1Demà a les 18:30h, l’escriptor Pau Joan Hernández presenta la pel·lícula Rashomon, d’Akira Kurosawa.

Narració i punt de vista són inseparables. Qui veu els fets que es relaten? Usualment, els films s’estructuren d’acord amb un punt de vista únic, i un dels defectes més importants de molts films fracassats és la manca d’aquest punt de vista. Però res no impedeix l’existència de punts de vista múltiples, sobretot quan el tema és la recerca de la veritat, com fa Kurosawa, que aquí confronta els punts de vista dels seus personatges. El film va guanyar, entre d’altres premis, l’Oscar a la millor pel·lícula estrangera.

Pau Joan Hernández (Barcelona, 1967) és escriptor, traductor i crític. Als divuit anys va veure publicada la seva primera novel·la, Tot et serà pres (1986), de la qual ja se n’han fet més de trenta edicions.

Més informació al web de la Filmoteca


This entry was posted on Dimecres, 28 Setembre, 2016 at 13:39 and is filed under Cine. You can follow any responses to this entry through the feed. Both comments and pings are currently closed.

Els comentaris estan tancats.