Jul 09 2014

Un jardí japonès: topografies del buit

Posted in Exposicions by F. Xavier Beltrán Montosa |

jardiDel dijous 10 de juliol al diumenge 2 de novembre del 2014 podeu visitar l’exposició “Un jardí japonès: topografies del buit” de l’artista Esther Pizarro. Comissariada per Menene Gras Balaguer, consisteix en la creació d’un jardí japonès, entès com una rèplica del paisatge natural i la construcció d’una identitat cultural. Aquest projecte reuneix l’expressió d’una tradició mil·lenària representada en la figura del “jardí japonès” i la seva vigència en l’obra d’arquitectes i paisatgistes que l’han adoptat com a model del seu ideari estètic, com Tadao Ando, Isamo Noguchi, Toyo Ito, Kengo Kuma i Shigeru Ban.

Es tracta d’una instal·lació única de gran impacte visual, que ocupa una superfície de 500 m² (pavelló de la Puríssima del Recinte Modernista de Sant Pau) i reprodueix la topografia del país nipó a través de la seva divisió política en vuit regions i 47 prefectures administratives. Aquestes regions es representen com a illes (‘topografies del buit’), que estan delimitades per contenidors escultòrics sobre els quals descansa la vegetació que, de forma simbòlica, reflecteixen els canvis socials i urbans del Japó contemporani.

Inauguració: dimecres 9 de juliol de 2014, a les 19.30 hores

Lloc: Casa Àsia de Barcelona

Trobareu més informació al web de Casa Àsia, d’on hem extret la imatge


This entry was posted on Dimecres, 9 Juliol, 2014 at 15:11 and is filed under Exposicions. You can follow any responses to this entry through the feed. Both comments and pings are currently closed.

Els comentaris estan tancats.