març 14 2017

Novetats en e-books

Posted in Informacions Biblioteca by F. Xavier Beltrán Montosa|

c0nfc0twgaqc_jqAquests dies han arribat novetats interessants en llibres electrònics:

Podeu trobar-los tots al catàleg


No hi ha comentaris

març 10 2017

JOINT STUDENT SEMINAR: Kobe University

Posted in Conferències by F. Xavier Beltrán Montosa|

kobeDilluns 13 de març té lloc JOINT STUDENT SEMINAR: Kobe University – Universitat Autònoma de Barcelona, a partir de les 11h a l’Aula 2 de la Facultat de Traducció i Interpretació UAB.

  • A Comparative Study between Japanese and Spanish Gastronomy
  • What is the Real Japanese Food?
  • How to Harmonize the ‘Multiculturalization’ and ‘the Protection of National Cultures’? A Case of European Union Trade Policy toward Audiovisual Services
  • Homosexual Identities in Contemporary Japan and Spain
  • The Rise of the Manga Culture in Spain, 2012-2017

 

Imatge extreta del cartell


No hi ha comentaris

març 09 2017

Nova Associació d’Estudis de l’Àsia Oriental

Posted in Formació by F. Xavier Beltrán Montosa|

aeeao0Especialistes de la UAB i altres institucions acadèmiques han impulsat la creació de l’Associació Espanyola d’Estudis de l’Àsia Oriental, que fomentarà la recerca i la divulgació del coneixement sobre les societats i les cultures de països com la Xina, el Japó o Corea.

El 15 de març, la seu de Casa Àsia, a Barcelona, acollirà l’acte de presentació de l’Associació Espanyola d’Estudis de l’Àsia Oriental (AEEAO), que està presidida per Sara Rovira, professora del Departament de Traducció i d’Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental de la UAB. Tindrà lloc a les 19 h i hi intervindran, a més de Rovira, els professors de la UAB Helena Casas i Blai Guarné, i la professora de la UOC Anna Busquets.

L’objectiu de la nova associació és fomentar l’estudi i la recerca a Espanya sobre les societats i les cultures d’Àsia oriental (fonamentalment la Xina, el Japó i Corea), així com apropar el coneixement en aquest àmbit al conjunt de la societat espanyola. Es dedicarà a l’organització d’iniciatives de recerca i d’activitats i trobades com ara el Fòrum Espanyol de Recerca Asia Pacífic (FEIAP), la propera edició del qual, tindrà lloc a Màlaga el 2018. Es vol també elaborar publicacions especialitzades i materials audiovisuals relacionades amb l’Àsia oriental.

Aquesta serà la primera presentació de l’Associació, que serà donada a conèixer també a sengles actes a Madrid (26 d’abril), Granada, Màlaga i Sevilla. A més, l’associació està activa a les xarxes socials, tant a Twitter (@esAsiaOriental) com a Facebook (esAsiaOriental).

Més informació: Asociación Española de Estudios de Asia Oriental


No hi ha comentaris

març 06 2017

Interacciones entre la sociedad y la naturaleza en Japón

Posted in Conferències by F. Xavier Beltrán Montosa|

imagenwebDijous 9 de març té lloc la Jornada acadèmica “Interacciones entre la sociedad y la naturaleza en Japón” a partir de les 11h a l’Aula 4 de la Facultat de Traducció i Interpretació UAB.

Lejos de formularse como entidades mutuamente excluyentes, sociedad y naturaleza constituyen en sus interacciones un fértil campo de reflexión sobre la experiencia estética, espiritual e identitaria japonesa. Su articulación histórica ha dado lugar a imaginarios culturales específicos en los que la reificación de lo natural convive ambivalentemente con los imperativos sociales de cada época. ¿Cómo se representan estas interacciones? ¿qué percepciones e imágenes han cristalizado en su conformación? y en definitiva ¿cómo se conciben las relaciones entre la sociedad y la naturaleza en Japón? son algunas de las cuestiones que, desde la antropología, la historia del arte y del pensamiento, la literatura, las industrias culturales y la economía, abordarán los ponentes en una jornada académica que desarrolla el proyecto editorial de la Biblioteca de Estudios Japoneses y los Estudios Japoneses.

Més informació i programa al web de la Japan Foundation


No hi ha comentaris

febr. 28 2017

Col·lecció “Fons Ribes Daura. Documents japonesos S. XIX/XX”

Posted in Publicacions by F. Xavier Beltrán Montosa|

clr_fonsrdclr-470x260El Centre de Lectura de Reus ha incorporat a la Memòria Digital de Catalunya (MDC) el Fons Ribes Daura. Documents japonesos S. XIX/XX.

Es tracta d’una col·lecció de 29 llibres japonesos publicats a finals del S.XIX i principis del S.XX, procedents de la donació de Joan Ribes Daura, fundador i soci de la botiga tèxtil Ribes & Casals, l’any 1972.

Aquest fons inclou els primers textos acadèmics sobre la història de l’art japonès, acompanyats de fototípies i gravats de primera qualitat. L’origen d’aquests documents són dues editorials de Tòquio, The Kokka Publishing Company i Shimbi Shoin, que s’inscriuen en el marc nacionalista japonès. El conjunt d’aquest fons representa un exemple excepcional de literatura artística japonesa.

Aquesta col·lecció es trobarà també properament catalogada al CCUC i formarà part de l’scope de col·leccions especials.


No hi ha comentaris

febr. 08 2017

España-China, las dificultades de un reconocimiento

Posted in Conferències by F. Xavier Beltrán Montosa|

xinafrancoDijous 16 de febrer, a les 13h, se celebrarà la conferència «España-China, las dificultades de un reconocimiento (1973) y percepciones hispano-chinas hasta la actualidad» a l’aula 002 de la Facultat de Traducció i Interpretació, per Rafael Martín Rodríguez, Universidad Autónoma de Madrid / Fudan University, Shanghai.

¿Cómo se gestó el año 1973 el establecimiento de relaciones diplomáticas entre el régimen franquista declarado explícitamente anticomunista y la República Popular China en plena campaña de la Revolución Cultural de un radicalismo utópico igualitario? ¿Cómo afectó este reconocimiento entre Estados ideológicamente enfrentados durante la Guerra Fría a las percepciones hispano-chinas del momento y cómo han evolucionado hasta la actualidad? El investigador y profesor de la Universidad de Fudan, Dr. Rafael Martínez Rodríguez, analizará las dificultades de este encuentro.

Aquesta conferència, organitzada per InterAsia, s’emmarca dins el Seminari Permanent d’Investigació i Doctorat – Tribuna d’Àsia Oriental.

 

Us hi esperem

 

Imatge extreta del cartell del seminari

 


No hi ha comentaris

febr. 02 2017

Defensa de tesi de Qiuyue Zhong

Posted in Tesis by F. Xavier Beltrán Montosa|

Dimecres 8 de febrer de 2017 a les 9:30h. tindrà lloc, a la Sala d’Actes de la Facultat de Filosofia i Lletres, la defensa de la tesi del Doctorat en Ciència Cognitiva i Llenguatge “Duplicación verbal en chino“, a càrrec de Qiuyue Zhong.

 

La tesi ha estat dirigida per Ángel J. Gallego Bartolomé


No hi ha comentaris

gen. 30 2017

VIII Simposi de Traducció i Àsia Oriental a la UAB

Posted in Conferències by F. Xavier Beltrán Montosa|

8simposiEl VIII Simposi Internacional de Joves Investigadors en Traducció, Interpretació, Estudis Interculturals i Estudis de l’Àsia Oriental tindrà lloc el 30 de juny del 2017 a la Facultat de Traducció i d’Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La data límit per a l’enviament de resums és el 28 de febrer de 2017. Cal enviar els resums a través del formulari.

Aquesta vuitena edició del simposi s’adreça a estudiants de màster, doctorands i joves doctors que tot just hagin encetat una carrera com a investigadors. L’objectiu del simposi és oferir-los un espai d’intercanvi d’idees, un fòrum on presentar la recerca que duen a terme en l’àmbit de la traducció, la interpretació, els estudis interculturals o els estudis de l’Àsia Oriental.

Més informació al web del simposi


No hi ha comentaris

Next »