Mar 07 2016

Noves col·leccions a l’Arxiu Històric de la Societat del Gran Teatre del Liceu

Posted in Art del segle XIX, Art del segle XX, Informacions Biblioteca per Ana Escañuela Barradas |

Avui dilluns 7 de març, la Biblioteca d’Humanitats farà la presentació pública dels darrers fons incorporats a l’Arxiu Històric de la Societat del Gran Teatre del Liceu. L’acte tindrà lloc al mateix Teatre.

rusos
Durant els darrers mesos s’han publicat tres noves col•leccions (partitures, llibrets i programes de mà) amb un total de 1700 documents incorporats al fons, que fins el moment incloïa cartells, fotografies, escenografies, documentació tècnica, administrativa i de direcció de l’entitat.

Pel que fa a les noves col•leccions, destaquen els llibrets i els programes de mà. Sobre els primers, la sèrie conté llibrets de les òperes representades al teatre sobretot al segle XIX, tant d’òperes com de sarsueles.

Els programes de mà van substituir els llibrets des del moment en què la sala va estar a les fosques i no es podia seguir l’òpera durant les representacions. A partir d’aquest moment, el programa es va convertir en una font d’informació fonamental per a poder seguir els cantants i directors d’orquestra més importants que passaren pel Liceu durant el segle XX i per tenir un registre de quines obres es representaven. Els programes de mà formen una col•lecció que reuneix des de les diverses temporades de ballet i d’òpera, temporades de concerts, passant per actes socials diversos, sèries de recitals lírics, etc. En destaquen alguns amb unes característiques tipogràfiques i artístiques remarcables, a més d’alguns conjunts importantíssims a nivell històric i musicològic, com els programes dels Festivals Wagner de 1913 o els de les actuacions dels ballets russos de Serge Diaghilev (a la imatge).

Podeu consultar la web de l’Arxiu Històric de la Societat del Gran Teatre del Liceu.


This entry was posted on Dilluns, 7 Març, 2016 at 12:22 and is filed under Art del segle XIX, Art del segle XX, Informacions Biblioteca. You can follow any responses to this entry through the feed. Both comments and pings are currently closed.

Els comentaris estan tancats.