Feb 10 2016

Les cartes de l’escultor Enric Casanovas, a la BH

Posted in Art del segle XX, Selecció de novetats bibliogràfiques per Ana Escañuela Barradas |

Ja tenim disponible a la Biblioteca d’Humanitatis el llibre Les Cartes de l’escultor Enric Casanovas, editat per Teresa Camps i Susanna Portell, i publicat per la Universitat Autònoma de Barcelona, entre d’altres, l’any 2015.

casanovasUs afegim la ressenya que fan al Servei de Publicacions: “Amics de joventut, artistes, poetes i crítics d’art són convocats a perfilar, per carta, un entramat de relacions artístiques fascinants. La figura central és l’escultor Enric Casanovas (1882-1948) i el punt de sortida, el mític París de començament del segle xx. A través d’aquest enfilall de cartes i postals, assistim tant a descobertes personals (la de Ceret, per part de Manolo Hugué, o la de Gòsol, de la mà de Pablo Picasso) com a passejades per les ciutats prototípicament noucentistes en què Casanovas va rebre encàrrecs públics (Girona, Sitges i Figueres). Per aquest deliciós volum epistolar tenim notícia, a més, de projectes engrescadors com la creació del Museu de Tossa que quedaren estroncats per l’esclat de la guerra civil, i també del dramàtic exili a França, relatat a través de la mirada de Pablo Picasso, Apel·les Fenosa, Josep Pous i Pagès o Ferran Soldevila. A tall de colofó de les més de tres-centes cartes, inèdites fins ara, recuperem unes notes de viatges i un assaig de memòria escrits pel mateix Casanovas, sens dubte, un dels principals escultors de l’art català contemporani.”


This entry was posted on Dimecres, 10 Febrer, 2016 at 19:03 and is filed under Art del segle XX, Selecció de novetats bibliogràfiques. You can follow any responses to this entry through the feed. Both comments and pings are currently closed.

Els comentaris estan tancats.