Gen 12 2016

Xavier Gosé al MNAC

Posted in Art del segle XX per Ana Escañuela Barradas |

xavier_gose_high_life_1913_museu_dart_jaume_morera_lleidaPer commemorar el centenari de la mort de Xavier Gosé (1876-1915), el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu d’Art Jaume Morera han organitzat una exposició antològica. Situat entre el modernisme i l’art decó, el pintor va trobar l’inspiració en la vida dels cafés-concert de París  o el món de la prostitució, així com també de la vida burgesa de la capital francesa, que va retratar amb el seu estil elegant i refinat.

Gosé es considera com un dels grans representants de les arts gràfiques catalanes de finals del segle XIX i principis del XX. Va col·laborar en revistes com  La SaetaQuatre Gats, L’Esquella de la Torratxa, o El Gato Negro i va estar molt present en la Barcelona modernista. Es va establir a París a principis del segle XX i va treballar a publicacions tan importants com Sans Gêne, Le Rire, Le Témoin, La Vie Parisienne, La Gazette du Bon Ton, Cocorico o L’Assiette au Beurre.

Aquesta mostra s’emmarca en el conjunt d’exposicions que el MNAC ha organitzat els darrers temps, amb l’objectiu de reivindicar la figura i l’obra d’artistes catalans de gran qualitat, i que es va iniciar amb les exposicions dedicades a Josep Tapiró i Carles Casagemas.

Aquesta exposició es podrà visitar fins el 20 de març de 2016.

A la imatge, High life (1913), Museu d’Art Jaume Morera (Lleida), que forma part de l’exposició.

 

A la Biblioteca d’Humanitats trobareu documents sobre Xavier Gosé.

 


This entry was posted on Dimarts, 12 Gener, 2016 at 19:18 and is filed under Art del segle XX. You can follow any responses to this entry through the feed. Both comments and pings are currently closed.

Els comentaris estan tancats.