Des 09 2015

Els retrats de Goya a la National Gallery

Posted in Art del segle XIX per Ana Escañuela Barradas |

Goya

 

Goya: The portraits és el títol de l’exposició que la National Gallery de Londres dedica al genial pintor espanyol. Un dels seus objectius es mostrar com els retrats de Goya capturen la psicologia dels seus models, moltes vegades d’una manera realment implacable.

Quan Goya va retratar al comte de Floridablanca la seva reputació va créixer ràpidament; el ventall de la seva clientela es va ampliar, des de la mateixa família reial passant per l’aristocràcia, els intel·lectuals, polítics i militars, fins als seus propis amics i familiars. Goya: The portraits traça un recorregut pel seu desenvolupament com a retratista, des dels seus primers encàrrecs a obres posteriors i més íntimes pintades a França, proporcionant una visió molt completa dels aspectes públics i privats de la seva vida.

L’exposició presenta 70 de les obres més destacades de l’artista, procedents de col·leccions públiques i privades de tot el món, entre pintures, dibuixos i miniatures.

Fins el 10 de gener de 2016.

A la imatge, el cartell de l’exposició.

A la Biblioteca d’Humanitats trobareu bibliografia sobre Francisco de Goya.


This entry was posted on Dimecres, 9 Desembre, 2015 at 18:36 and is filed under Art del segle XIX. You can follow any responses to this entry through the feed. Both comments and pings are currently closed.

Els comentaris estan tancats.