Mar 18 2015

Pérez Villaamil al Prado i a la BDHAH

Posted in Art del segle XIX per Ana Escañuela Barradas |

e46e80c1e7Genaro Pérez Villaamil (Ferrol, 1807-Madrid, 1854) està considerat un dels paisatgistes més importants del Romanticisme espanyol. El Museo del Prado va adquirir fa uns anys un díptic que conté 42 olis de petit format amb vistes monumentals de diferents ciutats espanyoles. El díptic s’ha restaurat i ara es pot veure en una petita exposició que li dedica el museu, després de la qual passarà a formar part de la seva col·lecció permanent.

Pérez Villaamil està representat a la BDHAH (Biblioteca Digital d’Història de l’Art Hispànic) per la seva gran obra, España Artística y Monumental , àlbum editat a París l’any 1865.

A la imatge, Interior del Alcázar de Sevilla. Díptico con 42 Vistas Monumentales de Ciudades Españolas. Peréz Villaamil. Óleo sobre hojalata y marco neogótico, 178 x 182 cm. Madrid, Museo Nacional del Prado

Podeu visitar la web de l’exposició al Museo del Prado

Podeu consultar la web de la BDHAH (Biblioteca Digital d’Història de l’Art Hispànic).


This entry was posted on Dimecres, 18 Març, 2015 at 18:53 and is filed under Art del segle XIX. You can follow any responses to this entry through the feed. Both comments and pings are currently closed.

Els comentaris estan tancats.