Gen 21 2015

L’art modern del MNAC

Posted in Art del segle XIX, Art del segle XX per Ana Escañuela Barradas |

juan_gris_aux_courses_de_longchamps._1913

El MNAC va presentar fa uns mesos un dels grans projectes estratègics del museu: la nova exposició de la col·lecció permanent de l’art de finals del XIX fins a mitjan segle XX.

Ocupant 4.000 metres quadrats, s’exposen 1.350 obres de 260 artistes, 900 de les quals s’han tret de les reserves i s’exposen per primera vegada.

La disposició dels quadres descriu un recorregut temàtic i per primera vegada el MNAC arriba fins les avantguardes del segle XX.

S’inclouen totes les arts i tècniques (pintura, escultura, fotografia, cartellisme, il·lustració, cinema, publicitat)… noves formes d’art que es van popularitzar en aquesta època i a la qual els artistes van abocar-se, tot i que a la vegada es consideraven ‘invasores’.

La nova exposició agrupa les obres en una sèrie de blocs: ‘L’ascensió de l’artista modern’, ‘Modernisme(s)’, ‘Noucentisme(s)’, ‘Guerra Civil’ i un ‘Epíleg’ afegit.

Podeu consultar la web del MNAC.

A la imatge, Aux courses de Longchamps, de Juan Gris (1913)

A les biblioteques UAB trobareu documents sobre: MNAC, Art modern – S. XIX, Art modern – S. XX

 


This entry was posted on Dimecres, 21 Gener, 2015 at 14:43 and is filed under Art del segle XIX, Art del segle XX. You can follow any responses to this entry through the feed. Both comments and pings are currently closed.

Els comentaris estan tancats.