Gen 07 2015

La pinzellada

Mercat de l’art, col·leccionisme i museus : estudis sobre el patrimoni artístic a Catalunya als segles XIX i XX / Bonaventura Bassegoda, Ignasi Domènec (eds.). Bellaterra [etc.] : Universitat Autònoma de Barcelona [etc.], 2014

1200121788Aquest volum és una de les darreres novetats arribades a la Biblioteca d’Humanitats. L’obra gira entorn de tres temes: en primer lloc, l’anàlisi de caire històric seguint la tradició acadèmica; en segon lloc, l’apreciació i l’estudi de les col·leccions que fan els conservadors i els gestors dels museus i, en últim lloc, el coneixement directe que mantenen els professionals del mercat de l’art i els col·leccionistes.

Aquestes tres formes d’estudiar i actuar en el món de l’art es relacionen i s’haurien d’enriquir mútuament d’una manera constant. L’obra de Bassegoda i Domènech ens descobreix els mons del mercat, el col·leccionisme i la formació dels museus.


This entry was posted on Dimecres, 7 Gener, 2015 at 11:18 and is filed under Art del segle XIX, Art del segle XX, Selecció de novetats bibliogràfiques. You can follow any responses to this entry through the feed. Both comments and pings are currently closed.

Els comentaris estan tancats.