Nov 12 2014

Sebastião Salgado al Caixaforum

Posted in Fotografia per Ana Escañuela Barradas |

CAT Iceberg entre l'illa Paulet i les illes Shetland del SudDes de l’any 1973, Sebastião Salgado (1944) es dedica a la fotografia de forma professional. Va començar a París, i va treballar amb agències de fotografia com Sygma, Gamma o Magnum, fins que el 1994 va crear Amazonas images, la qual s’encarrega de la seva obra de forma exclusiva.

Gènesi és el títol de la gran exposició que presenta CaixaForum Barcelona dedicada aquest gran fotògraf. Salgado explora els oríngens del planeta Terra a partir de 245 fogografies, totes en blanc i negre, de paisatges, persones i animals.

El fotògraf ha fet 32 viatges durant vuit anys, i ha visitat espais verges de deserts, sabanes i selves tropicals, regions polars, pobles, oceans …, que Salgado ens descobreix ara com a zones on encara no ha pogut entrar la societat moderna i que es conserven encara verges.

Aquest és el tercer treball a llarg termini del fotògraf brasiler, després dels projectes Treballadors i Èxodes, sèries on va retratar la condició humana i les desigualtats entre les persones en la nostra societat.

L’exposició s’estructura en cinc apartats, cadascun dels quals representen una extensa regió amb els seus ecosistemes i les persones que hi viuen: L’Antàrtida i els confins del sud, Els santuaris, Àfrica, Les terres del nord i L’Amazonia i el Pantanal.

A la imatge, Iceberg entre l’illa Paulet i les illes Shetland del Sud, al mar de Weddell. Península Antàrtica, que forma part de l’exposició.

A les biblioteques UAB trobareu bibliografia sobre Sebastião Salgado

 


This entry was posted on Dimecres, 12 Novembre, 2014 at 13:12 and is filed under Fotografia. You can follow any responses to this entry through the feed. Both comments and pings are currently closed.

Els comentaris estan tancats.