Feb 01 2013

El camí cap a Van Eyck

Posted in Art del segle XVI, Art medieval per Ana Escañuela Barradas |

VANEYCKAls Països Baixos els atacs iconoclastes protestants van fer malbé o directament van fer desaparèixer un gran nombre d’obres d’art, de manera que molt poques pintures de l’època van sobreviure. Ara hi ha una exposició que mostra un total de 90 obres que han arribat als nostres dies. Aquestes obres són d’artistes francesos, holandesos i alemanys que van inspirar Van Eyck, el qual va desenvolupar un particular estil de caràcter realista que va revolucionar la pintura de la seva època.

A l’exposició, a més de pintures sobre taula, es poden contemplar escultures, dibuixos, orfebreria i manuscrits il·luminats.

Al Museo Boijmans Van Beuningen de Róterdam, fins el 10 de febrer.

A la imatge, llibre d’hores conegut com Manuscrit de Torí, de Jan van Eyck i altres il·luminadors francesos i holandesos.

A la Biblioteca d’Humanitats trobareu bibliografia sobre Van Eyck.


This entry was posted on Divendres, 1 Febrer, 2013 at 15:15 and is filed under Art del segle XVI, Art medieval. You can follow any responses to this entry through the feed. Both comments and pings are currently closed.

Els comentaris estan tancats.