març 17 2017

Conferència de Ládio Veron

Posted in Congressos, conferències... by F. Xavier Beltrán Montosa |

ladioEl 21 de març, la Facultat de Filosofia i Lletres acollirà una xerrada del representant indígena Ládio Veron, que parlarà sobre la realitat de les comunitats guarani-kaiowa del Brasil. Veron viatja a Catalunya per difondre la situació dels guarani-kaiowa i establir una xarxa de cooperació a Europa. L’acte tindrà lloc a les 11,30 h, a l’aula 601, i està organitzat pel Departament d’Antropologia Social i Cultural.

Les comunitats guarani-kaiowa es veuen afectades per una ordenança del govern brasiler de Michel Temer que els dificulta -com també als altres pobles originiaris del país- obtenir el registre legal de les seves terres o mantenir-lo si ja l’havien obtingut. L’ordenança afavoreix els interesos empresarials a la zona i debilita el paper de la Fundació Nacional de l’Indi (FUNAI), l’òrgan més representatiu dels consells indígenes. Veron, a més, denuncia els tràmits burocràtics interminables als quals s’ha d’enfrontar qui vulgui protestar judicialment, així com la repressió que s’exerceix sobre les mobilitzacions reivindicatives.

Veron ha estat designat per realitzar aquest viatge per la gran assemblea guarani-kaiowa (Aty Guaçu). L’objectiu és establir contactes a Europa per bastir una xarxa internacional de suport a la seva causa i convidar les organitzacions involucrades a la xarxa a viatjar a Mato Grosso do Sul per prendre contacte amb les comunitats guarani-kaiowa i cooperar amb elles.

Notícia extreta del web UAB


This entry was posted on divendres, 17 març, 2017 at 14:22 and is filed under Congressos, conferències.... You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.