BCS

Biblioteca de Ciències Socials

des. 02 2016

Nova Carta de serveis

Posted in Biblioteques UAB, Carta de serveis by Biblioteca de Ciències Socials |

Ja es pot consultar la nova versió de la Carta de Serveis de les biblioteques de la UAB, compromís formal cap els usuaris per garantir la prestació dels serveis amb un nivell de qualitat elevat.

La darrera Carta de serveis es va redactar en el 2010, en aquests 5 anys s’han creat nous serveis i per tant nous compromisos i nous indicadors. També s’han assolit dos plans estratègics (2011-2014 i 2015-2018), i al 2014 es va aprovar el nou Reglament del Servei de Biblioteques Actualment oferim nous dispositius de consulta i també noves formes de comunicació amb els usuaris.

L’objectiu és la satisfacció de l’usuari posant a la seva disposició una oferta permanent de serveis i recursos, com són:

* Accés i consulta als documents necessaris per a l’aprenentatge, la docència i la recerca.

* Accés des de fora de la UAB a la col·lecció de recursos digitals i a gestions en línia (reserves, renovacions…) des de la pàgina www.uab.cat/biblioteques accessible també des dels dispositius mòbils.

* Selecció i adquisició de documents a partir de les peticions rebudes i de les novetats bibliogràfiques.

* Espais per a treballar individualment o en grup i sales de formació.

* Equipament informàtic i audiovisual, infraestructura per a l’ús i càrrega de dispositius mòbils i aparells per a la reproducció de documents.

* Préstec de documents i d’equipaments tecnològics.

* Préstec consorciat de documents de les biblioteques universitàries catalanes i de la Biblioteca de Catalunya (PUC).

* Obtenció de documents per préstec interbibliotecari dels fons que no es troben a les biblioteques de la UAB i que tampoc estan disponibles amb el servei de préstec consorciat.

* Atenció a les consultes de manera presencial, telefònica i virtual amb el servei Pregunt@, blog Propietat Intel·lectual i Accés Obert, correu electrònic i xarxes socials.

* Formació per proporcionar habilitats en l’ús i gestió de la informació.

* Difusió d’informació per mitjà del web, de les guies, dels butlletins, dels blogs, de les xarxes socials i de les exposicions

* Atenció a consultes sobre propietat intel·lectual i accés obert.

* Suport a l’Acreditació i Avaluació de la Recerca.

* Publicació digital en accés obert de la producció científica i administrativa de la comunitat universitària al Dipòsit Digital de Documents de la UAB (DDD).

Enllaç per consultar la Carta de Serveis.

Per tal de complementar la Carta de Serveis hem realitzat un vídeo sobre els serveis i recursos que ofereixen les Biblioteques UAB: Les Biblioteques al teu servei. Vídeo efectuat pel Servei d’Audiovisuals de l’ICE.

 

cartaserveis

 


No hi ha comentaris

nov. 28 2016

Per un euro un llibre

Posted in Biblioteques UAB by Susana Ubach |

Del 28 de novembre al 9 de desembre, a les biblioteques d’Humanitats, de Ciències Socials, de Ciència i Tecnologia i de Medicina (Vall d’Hebron) trobareu una parada amb llibres i revistes que us podreu emportar a canvi d’un donatiu d’1 € per exemplar.

Enguany els fons recaptats s’adreçaran a incrementar fons documentals necessaris per a la docència i recerca, i la millora de les prestacions dels serveis bibliotecaris de la UAB.
 
euronov16,1
 


No hi ha comentaris

nov. 18 2016

Noves disciplines, Nous documents, Nous usuaris … a la Biblioteca de Ciències Socials

La Biblioteca de Ciències Socials presenta una mostra de llibres titulada Noves disciplines, Nous documents, Nous usuaris… a la Biblioteca de Ciències Socials.

La Mostra bibliogràfica vol donar a conèixer la notícia dels nous fons incorporats provinents del Centre de Formació Professional Fundació UAB (Comerç Internacional), Escola de Prevenció i Seguretat Integral (EPSI) i Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera (EUDTDH).

Són, sens dubte unes noves disciplines que s’assumeixen -tot i que molt vinculades a les nostres àrees temàtiques-, uns nous documents que s’incorporen als nostres espais, un nou segment d’usuaris als que donarem servei.

D’aquesta manera a l’Expositor temàtic de la Biblioteca de Ciències Socials (al costat de l’entrada per la Planta 0) hi trobareu una petita instal·lació artística que conté tres apartats.

En el primer, a imitació d’una comparació feta pel poeta J. V. Foix en un article memorable de l’any 1935, hi trobareu un joc d’ampolles que en el seva etiqueta duen el nom de les diverses disciplines incorporades de nou a les nostres matèries. La comparació foixana es refereix a si ha d’existir o no una literatura revolucionària, i resa: No dubto gens que hi ha, que hi pot haver, que hi ha d’haver una literatura revolucionària, de la mateixa manera que l’home del bar creu que no poden mancar aperitius de tota marca, grau i ferment als prestatges de la tenda. Aquesta comparació pròpia dels terrenys provocadors del surrealisme és utilitzada en aquesta mostra com imatge plàstica d’aquesta nova diversitat de disciplines.

Així mateix, en el segon apartat, una reproducció de la imatge mítica del Corn de l’abundor en centra tot l’espai expositiu. Segons la mitologia grega el corn fou una de les banyes de la cabra Amaltea que, un infant Zeus, va arrencar involuntàriament en el curs d’un joc, i el qual desitjós de reparar aquell dany li va atorgar el poder de prodigar flors i fruits i tota mena de riqueses… Una imatge mítica d’aquest nou volum de documentació que en forma de devessall esplèndid de llibres s’incorpora a la nostra biblioteca.

Com a tercer element, un dibuix, que representa el nou segment d’usuaris, clou l’espai de l’expositor temàtic.

Tots aquests nous fons documentals s’han integrat als nostres espais i els podreu trobar al catàleg per paraula clau, títol, autor, matèria, etc.

Celebrem, doncs, aquesta ampliació de recursos!

Josep Vicens-i-Planagumà. Novembre i desembre, 2016
 
Cartell mostra NNN
 


No hi ha comentaris

nov. 16 2016

Lliurament dels premis Amics de les Biblioteques

La tradicional Festa Anual de l’Associació d’Amics de la UAB tindrà lloc el dijous 24 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre, a Casa Convalescència.

Com a novetat d’enguany el Servei de Biblioteques de la UAB lliura els premis Amics de les Biblioteques amb els quals es vol reconèixer la contribució que persones físiques o jurídiques han fet a alguna de les nostres biblioteques.

Els guardonats en aquesta primera edició són:

Antoni Reguant i Gumà
Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya
Daniel Jones
Eugeni Giral i Quintana
Fundació Banc Sabadell
Institut Ravetllat-Pla – Núria Pla i Monseny
Joaquim Romaguera i Ramió
Joaquín Cerdá Ruiz-Funes
Jordi Castellanos i Vila
L. Carlota Solé i Puig
Lluís Fina i Sanglas
Societat del Gran Teatre del Liceu
Xavier Fàbregas i Comadran

En aquest mateix acte, també es lliurarà el premi Col·lectiu UAB i els premis Amic dels Amics.

L’acte és obert a tothom, però cal inscriure’s abans del dia 22 de novembre a amics@uab.cat o al telèfon 93 581 14 90.

Dia: dijous 24 de novembre
Hora: 19:30 hores
Lloc: Casa Convalescència (C. St. Antoni Maria Claret, 171, Barcelona). Mapa
 
Festa_Amics_UAB
 


No hi ha comentaris

Next »