BCS

Biblioteca de Ciències Socials

jul. 14 2016

Els documents més prestats del curs 2015-2016

Avui us presentem els documents més prestats a la Biblioteca de Ciències Socials corresponents al curs 2015-2016.

El document que s’ha prestat més vegades correspon a la branca del Dret i és el següent llibre: Materials per a l’aprenentatge del dret, de Francesc Pérez Amorós i d’altres autors. Pel que fa a la branca de Ciències Polítiques el llibre més prestat és el que porta per títol: La Democracia, l’autor del qual és Robert A. Dahl. Així mateix el document més prestat pel que fa a la branca d’Economia és: Fonaments d’economia, l’autoria del qual correspon a Paul Krugman, Robin Wells i Kathryn Graddy. Finalment, el document més prestat respecte a la branca de Sociologia correspon al llibre: Manual de sociología del trabajo y de las relaciones laborales, escrit per Antonio Martín Artiles i Holm-Deltev Köhler.

A continuació us adjuntem un llistat amb els deu llibres més prestats entre els quals hi trobareu els llibres de Dret i de Ciències Polítiques abans esmentats:

 
llibres_2
 


No hi ha comentaris

jul. 08 2016

Dossier CIDOB: Perspectives i escenaris del Brexit

Posted in ciències polítiques, opinió pública, Regne Unit by Susana Ubach |

Imatge del dossier

Després del Referèndum al Regne Unit sobre la seva permanència o sortida de la Unió Europea , és interessant conèixer el treball previ d’investigació que va fer el CIDOB.

El seu objectiu va ser entendre les dinàmiques d’aquest referèndum i les seves conseqüències per al futur d’Europa.

Segons paraules dels investigadors “es presenten els tres escenaris de futur que podrien produir-se després del referèndum del Brexit i que, en qualsevol cas, donarien lloc a una nova relació entre el Regne Unit i la Unió Europea: el “Bremain”, o la permanència del Regne Unit a la UE; el “soft Brexit”, segons el qual el Regne Unit abandona la UE a través d’un acord; i el “harsh Brexit”, amb el Regne Unit abandonant la UE de manera abrupta”.

La seva lectura ens pot ajudar a entendre la magnitud d’aquest fet històric.

 

 

 

 

 


No hi ha comentaris

juny 27 2016

Horaris d’estiu de la biblioteca

Posted in Biblioteca de Ciències Socials, horaris by Teresa Flix |

La Biblioteca de Ciències Socials durant els mesos de juliol i agost tindrà els següents horaris:

– JULIOL:

Plantes 0 i – 1

De 8.30 a 19’30 h ; préstec de 9 a 19’30 h

Plantes -2 i -3, Sala d’Estudi UAB

De 7 a 24 h; préstec tancat

El dia 30 de juny tanquem a les 24 h

– AGOST:

Plantes 0 i -1

Dies 1 al 24: TANCAT; préstec: TANCAT

Dies 25 al 31: de 8.30 a 13’30 h; préstec de 9 a 13’30 h

Plantes -2 i -3, Sala d’Estudi UAB

Dies 1 al 24: De 9 a 21 h

Dies 25 al 31: De 7 a 24 h

El dia 1 de setembre obrim a les 7 h

ATENCIÓ! de l’1 al 24 d’agost tot el servei de préstec estarà tancat

Bon Estiu!!
 

Camps

 


No hi ha comentaris

juny 27 2016

“Els Güell”, el llibre d’Andreu Farràs

Posted in Güell, llibres by Biblioteca de Ciències Socials |

La Biblioteca de Ciències Socials acaba d’adquirir el llibre d’Andreu Farràs “Els Güell”, en el qual Farràs repassa la història d’una de les famílies més influents a Catalunya dels últims dos segles. guell

Farràs repassa cinc generacions a través de cinc membres de la nissaga. Com a exemple, alguns dels fets relacionats amb els Güell són la defensa de la política proteccionista dels productes manufacturers catalans a Madrid, el Vapor Vell de Sants, la Maquinista Terrestre y Marítima de la Barceloneta, la redacció del primer Memorial de Greuges català de 1885, el mecenatge de Gaudí, la construcció del Palau Güell al Raval i la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló, el cop d’estat de Primo de Rivera, la construcció del Palau Reial a Barcelona, l’Exposició Universal de 1929, les dues trobades entre Franco i Juan de Borbón, la fundació del Cercle d’Economia, i molts altres.

 


No hi ha comentaris

Next »