BCS

Biblioteca de Ciències Socials

febr. 10 2016

Eleccions als Estats Units: la influència del vot hispà

Publicat a activitats, eleccions by Yolanda Caldeiro |

Dilluns 15 de febrer, el CIDOB organitzarà un debat al voltant de la influència del vot hispà a les eleccions nord-americanes, amb motiu de les primàries que tenen lloc als Estats Units. El debat estarà moderat per Allert Brown-Gort, investigador senior a l’Institut de treball i economia de Chicago.

"

El debat tindrà lloc al CIDOB, al carrer Elisabets 12 (Barcelona), a les 12h.

L’entrada és lliure i gratuïta, però cal inscripció prèvia, que es pot fer en aquest enllaç.

Si esteu interessats en tot allò relacionat amb les eleccions als Estats Units al llarg de la història, podeu trobar diferents documents a la nostra biblioteca.

 


No hi ha comentaris

febr. 02 2016

Indicadors de recerca i innovació de les universitats públiques catalanes, informe 2015

Publicat a ACUP, indicadors, informe, Innovació, recerca, universitats by Teresa Flix |

El proppassat mes de desembre l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) va presentar l’informe «Indicadors de recerca i innovació de les universitats públiques catalanes (2015).

Aquest informe analitza els recursos, la producció i la transferència de coneixement, constituint una eina molt útil per a l’anàlisi de l’evolució del sistema. També inclou un monogràfic dedicat a l’empreneduria universitària.

De l’esmentat informe se’n desprèn el següent:

  • En el període 2009-2013, els fons competitius i no competitius de les universitats i els ens vinculats han patit un descens significatiu. D’altra banda, l’avançament de dades del 2014 demostra un canvi de tendència a l’alça, pel que fa al finançament públic de la recerca.
  • No obstant les baixades continuades en la inversió en R+D, l’informe valora que, quant a producció i eficiència, el sistema català de recerca i innovació té un gran potencial. Així mateix, l’impacte de les publicacions de les universitats públiques catalanes és un 33% superior a la mitjana mundial. En relació a les tesis doctorals, s’ha mantingut la tendència a l’alça, amb un increment del 35% en els últims cinc cursos.
  • Pel que fa a la transferència de coneixement no és positiva. Tot i que no es tenen les dades del 2014, l’informe destaca el descens de les patents i, sobretot, de les empreses derivades.

 

acup_informe14-261x300

 
Informació extreta del Blog de l’Observatori de la Recerca (OR-IEC)

 


No hi ha comentaris

febr. 01 2016

Seminari obert de Sociologia de la Cultura

Publicat a seminaris, sociologia by Susana Ubach |

La Universitat Autònoma de Barcelona acollirà un Seminari de Sociologia de la Cultura. Està organitzat per membres del QUIT, de l’ISOR i del GEDIME.

Vol ser un fòrum de discussió de temes de recerca inclosos en la sociologia de la cultura. L’objectiu és vincular punts de partida teòrics i projectes de recerca diversos sobre les pràctiques de producció i consum cultural i les identitats.

Es fa èmfasi en que és un espai obert a tots aquells qui tinguin interès per  les temàtiques i amb la voluntat de construir un espai de confluència i discussió teòrics.

Totes les sessions tindran lloc el tercer dimarts de mes de 13 a 15h. a la Sala de Reunions del Departament de Sociologia de la UAB.

Trobareu la informació completa de les diferents sessions en aquest enllaç.

 


No hi ha comentaris

gen. 26 2016

30 anys d’Espanya a la Unió Europea

Amb motiu del 30è aniversari de l’ingrés d’Espanya a la Unió Europea (UE), la Biblioteca de Ciències Socials i el Centre de Documentació Europea (CDE) han publicat una pàgina web que recull una extensa bibliografia i una tria de recursos sobre Espanya en les institucions comunitàries.

El CDE també organitza una tertúlia el proper 28 de gener per fer un balanç del que ha significat per a Espanya l’adhesió a la UE.

Així mateix, durant el mes de gener i febrer, a la planta 0 de la Biblioteca de Ciències Socials, podreu gaudir d’una al·legoria artística del projecte europeu, a més d’una selecció bibliogràfica, i un power point.
 
30anysue-cartel 60 x 80.indd
 


No hi ha comentaris

Següent »