BCS

Biblioteca de Ciències Socials

abr. 27 2016

La UAB ha incorporat la seva tesi número 6000 al TDX

Fa pocs dies la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha incorporat la seva tesi número 6.000 al repositori de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX).

L’esmentada tesi porta per títol Contribution of perforant path synaptic markers and GSK-3 to cognitive impairment and Alzheimer’s disease, la seva autora és Laura Molina Porcel, ha estat dirigida per Virginia M-Y Lee, Teresa Gómez Isla i Antoni Escartin Siquier i ha estat presentada al Departament de Medicina de la UAB.

El TDX (Tesis Doctorals en Xarxa) va néixer com a fruït del conveni La Universitat Digital a Catalunya 1999-2003, signat el 8 de setembre de 1999, és un repositori cooperatiu que conté, en format digital, tesis doctorals llegides a les universitats de Catalunya i d’altres comunitats autònomes. La consulta de les tesis és d’accés lliure i permet realitzar cerques al text complet, per autor/a, director/a, títol, paraules clau, universitat i departament on s’ha llegit, any de defensa, etc. Els objectius d’aquest repositori, gestionat i coordinat pel Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) , i patrocinat per la Generalitat de Catalunya, són:

  • Difondre, arreu del món i a través d’internet, els resultats de la recerca universitària.
  • Oferir als autors de les tesis una eina que incrementa l’accés i la visibilitat del seu treball.
  • Afavorir l’edició electrònica en obert de la producció científica pròpia.

 
Stack of books and laptop computer
 
Informació i imatge extretes del Blog del CSUC i del portal TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
 


No hi ha comentaris

abr. 20 2016

Nova web sobre llibres electrònics

Des de la Biblioteca de Ciències Socials hem elaborat una web on podeu trobar els llibres electrònics agrupats per grans grups de matèries dins els àmbits temàtics de dret, economia i empresa, polítiques, sociologia i diccionaris i enciclopèdies.

  • Si hi accediu des de l’apartat de dret, primer de tot, trobareu un conjunt de matèries que donen accés als llibres electrònics corresponents a les matèries que s’hi esmenten. A continuació s’hi explica com accedir als codis legislatius i finalment com trobar formularis i la forma d’accedir-hi.
  • Així mateix si hi accediu des de l’apartat d’economia i empresa o des de l’apartat de polítiques i sociologia trobareu tot un seguit de matèries que donen accés als llibres electrònics corresponents a les matèries que s’hi esmenten.
  • Finalment, des de l’apartat diccionaris i enciclòpedies, podreu accedir als diccionaris en format digital corresponents a les matèries que en aquest apartat s’hi relacionen.

A més, des d’aquest portal teniu un accés directe per cercar llibres electrònics al catàleg de la UAB, podeu estar al dia de les noves adquisicions en l’àmbit de les ciències socials, dret, economia i empresa, polítiques, sociologia i diccionaris i enciclòpedies. Així com, disposeu d’accés directe a tot un conjunt d’adreces d’interès: el Trobador+, l’ARE, el DDD, el Catàleg, el Recercat, el TDX i els Blogs de la Biblioteca de Ciències Socials.

D’altra banda, també podeu accedir als llibres electrònics de les Biblioteques de la UAB cercant al Catàleg de les Biblioteques UAB o a Trobador+, el portal d’accés a la biblioteca digital de la UAB.

Recordeu que per accedir als llibres electrònics des de fora de la UAB, cal fer servir l’ARE (Accés als Recursos Electrònics).

Esperem que aquest nou recurs us sigui de gran utilitat.
 

grupRecercaVerdana_logo

 


No hi ha comentaris

abr. 19 2016

Debat: Les desigualtats socials a Barcelona

L’Associació d’Amics de la UAB organitza el debat “Les desigualtats socials a Barcelona. Quins efectes tenen? Què podem fer-hi?”. Els ponents de l’acte seran Margarida León, professora de Ciències Polítiques de la UAB i investigadora de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP/UAB), i Oriol Nel·lo, professor de Geografia de la UAB.

El debat estarà moderat per Josep Maria Vallès, catedràtic emèrit de Ciències Polítiques de la UAB.

L’acte tindrà lloc a les 19.00h, al Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Rambla de Catalunya, 10, principal.

Si esteu interessats en inscriure-us a l’acte, ho podeu fer escrivint un e-mail a amics@uab.cat o trucant al telèfon 93 581 14 90.

 


No hi ha comentaris

abr. 14 2016

Per un euro, un llibre

Posted in Biblioteques UAB, llibres, solidaritat by Teresa Flix |

Del 18 al 22 d’abril, a les biblioteques UAB, trobareu una parada amb llibres i revistes que us podreu emportar a canvi d’un donatiu d’1 € per exemplar.

Podeu trobar les parades a la Biblioteca de Ciències Socials, d’Humanitats, de Comunicació i Hemeroteca General, Biblioteca Universitària de Sabadell, de Veterinària i a la Biblioteca de la Vall d’Hebron.

Enguany els fons recaptats s’adreçaran a incrementar fons documentals necessaris per a la docència i recerca, i la millora dels serveis bibliotecaris.
 
euroabril16,1

 


No hi ha comentaris

Next »