BCS

Biblioteca de Ciències Socials

mai 25 2015

Protecció a les víctimes de la violència de gènere

Posted in Biblioteques UAB, llibres, violència de gènere by Teresa Flix |

El proper dijous 28 de maig a les 12.30 h, a la Biblioteca de Ciències Socials es presentaran els següents llibres:

 • Protection of the gender-based violence victims in the European Union
 • The European protection order: its application to the victims of gender violence

Ambdós llibres han estat editats sota la direcció de Teresa Freixes Sanjuán, catedràtica de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i Laura Roman Martín, professora de Dret a la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Aquestes obres que es presenten són resultat del projecte europeu Epogender, finançat per la Comissió Europea en el marc del programa Daphne III. Aquest projecte té el seu origen en la necessitat de facilitar la transposició de la Directiva 2011/99/EU que estableix un mecanisme de cooperació judicial per tal de garantir la protecció de les víctimes de la violència de gènere quan es desplacen dins els territoris de la Unió Europea. Per la qual cosa ha estat necessari analitzar les diferents mesures de protecció que els Estats membres de la Unió tenen en matèria de violència de gènere, amb la finalitat de que totes les víctimes, independentment del seu país d’origen, gaudeixin d’iguals o prou mecanismes per combatre aquesta xacra si decideixen exercir la seva llibertat de circulació.

A l’acte hi intervindran:

   • Dr. Ferran Sancho, rector de la UAB
   • Dr. Gonçal Mayos, professor de Filosofia de la Universitat de Barcelona i codirector de Grup Internacional de Recerca ‘Cultura, Història i Estat’ (GIRCHE)
   • Dra. Neus Oliveras, professora de Dret Constitucional de la URV
   • Sra. Bettina Steible, professora de Dret Constitucional de la UAB
   • Sra. Sandra Ramos, projecte EPOGENDER
   • Dra. Teresa Freixes, professora de Dret Constitucional de la UAB i catedràtica Jean Monnet ad personam

La biblioteca ha preparat una pàgina web sobre els dos llibres i la seva temàtica.

violencia_genere_noticia

 


No hi ha comentaris

mai 22 2015

Sessió d’anàlisi dels resultats electorals a les eleccions municipals

SessióEl proper dimarts 2 de juny tindrà lloc una sessió d’anàlisi dels resultats electorals a les eleccions municipals organitzada pel Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya conjuntament amb l’ICPS, l’Institut de Ciències Polítiques i Socials.

La presentació i moderació de l’acte anirà a càrrec de la Degana del Col·legi, Anna Parés. I la taula rodona tindrà com a ponents a Jaume Magre, professor de Ciència Política a la UB i director de la Fundació Pi i Sunyer d’Estudis Locals; Jordi Sauret, sociòleg i director de l’empresa demoscòpica Feedback EIS, i Ferran Casas, periodista i cap de la secció de Política del Diari Ara.

La sessió tindrà lloc a l’Auditori del Pati Manning, al carrer de Montalegre 7 (Barcelona) a les 18:30h.

L’entrada és lliure i gratuïta, però cal inscripció prèvia. Us deixem l’enllaç a la pàgina del Col·legi on podreu trobar la butlleta d’inscripció.

http://www.colpis.cat/noticies/fitxa/1738


No hi ha comentaris

mai 20 2015

Ampliació de les sales d’estudi a les Biblioteques UAB

Posted in Biblioteques UAB, horaris by Teresa Flix |

Davant l’increment de l’afluència a les sales d’estudi de la Biblioteca de Ciències Socials i Plaça Cívica observat des de primers d’any, durant els períodes d’exàmens del primer i segon semestres es procedirà a l’obertura addicional de les plantes 0 i -1 de la Biblioteca de Ciències Socials i de la Sala de Revistes de la Biblioteca d’Humanitats, de 9 del matí a 12 de la nit, els caps de setmana.

Aquests espais s’obriran des d’aquest cap de setmana fins al 14 de juny.

Consulteu tots els horaris aquí

Sala_estudi

 


No hi ha comentaris

mai 15 2015

Èxit en la reducció del VIH, la malària i la tuberculosi al món

Posted in Organización Mundial de la Salud, pobresa by Yolanda Caldeiro |

Imatge de nens a la República Dominicana

L’Organització Mundial de la Salut ha publicat l’avaluació sobre els èxits sanitaris aconseguits a 2015 a 194 països. Preveu que si continuen les tendències actuals, cap a finals de 2015 el món haurà assolit els objectius de desenvolupament del mil·lenni relacionats amb la reducció de les epidèmies del VIH, la malària i la tuberculosi. Aquesta és la conclusió estreta de l’”Anuari d’estadístiques sanitàries mundials 2015″, elaborat per l’OMS.

Si continua aquesta progressió, la població mundial haurà millorat el seu accés a l’aigua potable i registrat una reducció important de la malnutrició infantil, un important increment de l’accés al  sanejament bàsic, i una reducció de la mortalitat infantil i materna.

Entre altres dades, el document destaca que des de 1990 l’expectativa de vida al néixer ha augmentat en 6 anys tant pels homes com per les dones; dos tercis de les morts mundials són produïdes per malalties no transmissibles i que, en alguns països, el que s’inverteix en salut és inferior al 5% de totes les despeses de l’estat.


No hi ha comentaris

Next »