BCS

Biblioteca de Ciències Socials

oct 15 2014

Les #BibliotequesUAB se sumen a l’Open Access Week

Publicat a accés obert, Biblioteques UAB, drets d'autor, recerca by Biblioteca de Ciències Socials |

Les Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona organitzen una campanya de difusió de l’Accés Obert a la producció científica adreçada  als investigadors, en el marc de la International Open Access Week (20-26 d’octubre de 2014).

Durant una setmana hi haurà un seguit de xerrades en cadascuna de les biblioteques de la Universitat a càrrec de l’equip de bibliotecaris de Suport a la docència i la recerca.Lopotip de la campanya

El principal objectiu de la presentació, Producció científica: la visibilitat de la recerca, és explicar com la UAB, a través del Servei de Biblioteques, dóna suport a l’accés obert.

Se centrarà en el Dipòsit Digital de Documents de la UAB (DDD)  i les diferents vies existents per publicar-hi, ja sigui a títol individual o com a grup de recerca. També es parlarà de quins beneficis comporta l’accés obert i de quin és el seu marc legal i les convocatòries de finançament a nivell nacional (Ley de la Ciencia, Plan Nacional…) i europeu (Horizon 2020…), i es donaran una sèrie de recomanacions pràctiques per als investigadors.

La presentació a la Biblioteca de Ciències Socials  es farà el dilluns  20 d’octubre, de les 12 a les 13.30 h, a la Sala de Graus, Facultat d’Economia i Empresa (B3/012)Inscripció.

Podeu consultar el calendari de totes les presentacions programades a les biblioteques de la UAB a la web d’accés obert de la UAB.

 

 


No hi ha comentaris

oct 13 2014

Barcelona impulsa la innovació social

Publicat a Barcelona, sociologia by Oriol Castells Prims |

El proper dimecres 15 d’octubre, l’Ajuntament de Barcelona organitza l’acte “Barcelona impulsa la innovació social” a través del qual vol presentar i reconèixer el treball d’organitzacions que fan realitat l’impuls a la innovació social.
bcnimpulsa
L’acte, que tindrà lloc al CaixaForum Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8) de 18:30 a 19:30 hores, comptarà amb la participació de l’alcalde de Barcelona, Excm. Sr. Xavier Trias, i serà una ocasió per compartir el procés dut a terme des de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports per identificar les millors innovacions i seleccionar les que millor s’adapten a la ciutat per tal de facilitar-ne la implantació local.

Tanmateix, vol esdevenir una oportunitat perquè la ciutat reconegui el treball de les entitats, les institucions i les empreses que han decidit adoptar i adaptar al context local models innovadors que estan funcionant amb èxit en altres llocs.

La inscripció és gratuïta però obligatòria
PROGRAMA


No hi ha comentaris

oct 06 2014

Acte de la periodista congolesa Caddy Adzuba a l’Escola de Cultura de Pau de la UAB

Publicat a activitats, dones, dret, guerra, pau by Susana Ubach |

Aquest dimecres  8 d’octubre es celebrarà una conferència de la periodista i activista Caddy Adzuba, Premi Príncep d’Astúries de la Concòrdia 2014.

Aquesta xerrada està organitzada per l’ Escola de Cultura de Pau i es titula “Reptes per superar la violència sexual en la República Democràtica del Congo”. S’emmarca dins del projecte “Ciutats constructores de pau”, que promouen tretze municipis de Barcelona.

Adzuba (Bukavu, 1981) es va llicenciar en dret i treballa actualment a Ràdio Okapi, emissora creada per Nacions Unides i la Fondation Hirondelle a la R.D. del Congo. També pertany a l’Associació de Dones en Mitjans de Comunicació de l’Est del Congo.

És una persona compromesa amb la llibertat de premsa i els drets humans, i la seva activitat se centra sobretot en la defensa dels drets de les víctimes de la violència de gènere relacionada amb el llarg conflicte bèl·lic que castiga la R.D. del Congo des dels anys noranta.

  • Data: Dimecres 8 d’octubre a les  les 13,30 h.
  • Lloc: Sala d’actes de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Podeu accedir a la informació de l’acte en aquest enllaç.
Foto d'Adzuba

 


No hi ha comentaris

oct 01 2014

Les xarxes socials en la inserció laboral dels joves

Publicat a Joventut, treball, xarxes socials by Oriol Castells Prims |

El desenvolupament de les xarxes socials té un impacte innegable en molts vessants de la vida quotidiana, especialment entre la joventut. El 3 d’octubre, un grup d’investigadors abordaran el paper que juguen en la inserció i en les transicions de la trajectòria laboral dels joves.
Cartell de les jornades
La jornada “Joves, xarxes i mercat de treball: aportacions des de la sociologia” està organitzada pel Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT). La jornada neix lligada al projecte “Les xarxes socials com a recurs i mecanisme de cerca i inserció laboral dels joves en l’ocupació” – REDEMAS, finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat

Aquesta trobada té com a objecte de debat les trajectòries juvenils, particularment la seva situació laboral i els seus suports per a la inserció laboral. La jornada recull les diverses perspectives adoptades pels diferents equips especialistes en aquests temes. Les intervencions presenten tant objectius i continguts teòrics de la investigació com els aspectes metodològics ad hoc: recollida de dades, metodologies del seu tractament i resultats.

Dia: 3 d’octubre
Lloc: sala de graus de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociología

Més Informació:
Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Joves, xarxes i mercat de treball: aportacions des de la sociologia


No hi ha comentaris

Següent »