BCS

Biblioteca de Ciències Socials

març 20 2017

Accés a nous llibres electrònics a les biblioteques de la UAB

Posted in Biblioteques UAB, ciències socials, llibres electrònics by Biblioteca de Ciències Socials |

Les Biblioteques de la UAB ofereixen des del mes de febrer de 2017 accés a més de 35.000 llibres electrònics dels editors Elsevier i Springer.ebook-elearning-concept-11353182

L’accés és en model basat en l’evidència (EBS) i a finals del 2017 les institucions del CSUC (Consorci de Serveis Bibliotecaris de Catalunya) triaran els llibres que s’adquireixen en funció de l’ús i consulta que han tingut. Per aquest motiu us encoratgem a que els consulteu.

  • Elsevier:

Com a membres del CSUC i com a resultat d’un acord entre l’editorial Elsevier i CRUE-REBIUN (Red de Bibliotecas Universitarias Españolas), les biblioteques de la UAB ofereixen la consulta durant el 2017 dels llibres electrònics d’Elsevier publicats els anys 2015 i 2016, en total són 2.095 títols de diverses matèries, disponibles a través de la plataforma ScienceDirect.

Els trobareu al nostre catàleg buscant pel títol de la col·lecció: ScienceDirect e-books 2017.

  • Springer:

Segons un acord també amb l’editorial Springer tindrem accés durant 9 mesos a uns 32.000 llibres editats entre el 2010 i el 2016 en anglès, dividits en col·leccions temàtiques, entre les quals cal destacar les del nostre àmbit: Business & Economics, Business & Management, Economics & Finance, Law and Criminology, Political Science and International Studies and Social Sciences.

Per consultar en detall l’oferta disponible heu d’anar a: Springerlink e-books des del CCUC.


No hi ha comentaris

març 16 2017

Catalunya futur verd : cicle de jornades de debat i reflexió

Posted in activitats, Catalunya, congressos i jornades, dret ambiental, economia, medi ambient by Biblioteca de Ciències Socials |

catalunya-verd-1

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya organitza a partir del dia 22 de març fins el 18 de maig les Jornades sobre la reelaboració i actualització del concepte de la sostenibilitat Catalunya futur verd : cicle de jornades de debat i reflexió, coordinades pel Xavier Baulies (Secretaria General DTES).  Les Jornades tindran lloc a La Pedrera de Barcelona. Les tres jornades seran les següents:

  • Un compromís vintcentista per a una nova territorialitat. (Bases culturals). 22 de març de 2017
  • Cap a un nou model de desenvolupament basat en l’eficiència ambiental. (Basses biofísiques). 26 d’abril de 2017
  • Una estratègia de país per fer compatible la vocació global amb la vinculació local. (Bases polítiques). 18 de maig de 2017.

L’assistència és gratuïta prèvia inscripció. Podeu consultar els programes, la informació de cada Jornada i el full d’inscripció aquí.


No hi ha comentaris

març 14 2017

40 anys de la massacre d’Atocha

Posted in advocats, Biblioteca de Ciències Socials, exposicions, Facultat de Dret by Biblioteca de Ciències Socials |

Exposició sobre els fets d’Atocha i projecció de “7 dias de enero” a la Biblioteca de Ciències Socials
En commemoració del 40è aniversari de la massacre d’advocats laboralistes d’Atocha, i en el marc de l’assignatura “Dictadura franquista i transició democràtica” dels Graus de Dret i Relacions laborals, la Biblioteca de Ciències Socials col·labora en el Seminari impartit per la Fundación Abogados de Cartell de l'exposicioAtocha, i adreçat a tota la comunitat universitària.

La col·laboració es concreta amb una exposició virtual i presencial sobre aquests fets, que s’inaugurarà avui, dimarts 14 de març, a les 13’15 h. a les vitrines de l’expositor de la Biblioteca, i amb la projecció de la pel·lícula “7 dias de enero” a la sala de catàlegs de la planta 0 de la Biblioteca, a les 11h, i a les 17h.
Podeu consultar la resta de la programació del Seminari a la web feta per la Biblioteca.


No hi ha comentaris

març 06 2017

Exposició de la Biblioteca de Ciències Socials sobre la producció científica de la Red INCASI i presentació de llibres

Posted in Biblioteca de Ciències Socials, ciències socials, exposicions, sociologia by Biblioteca de Ciències Socials |

La Biblioteca de Ciències Socials ha organitzat una exposició sobre el projecte europeu INCASI (International Network for Comparative Analysis of Social Inequalities, http://incasi.uab.es), amb motiu de la celebració de la reunió anual de la xarxa de 19 universitats europees i llatinoamericanes vinculades al projecte.

Amb aquest motiu s’havien organitzat diverses presentacions de llibres publicats, la primera de les quals va tenir lloc el passat dia 23 de febrer.

Hi havia prevista una segona presentació de llibres per al dia 9 de març que es trasllada al dia 16 de març a les 11:00 h.

Us recordem els títols dels documents que es presentaran aquest dia:

En Raúl Jorrat, investigador del  Instituto de Investigaciones Gino Germani de la Universidad de Buenos Aires, presentarà el llibre:

  • Jorrat, Jorge Raúl. 2016.De tal padre… ¿tal hijo?    estudio sobre movilidad social en Argentina. Buenos Aires: Instituto de Investigaciones Gino Germani, Facultad de Ciencias Sociales, UBA, Editorial Dunken.

En Pedro López-Roldán, del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (Institut d’Estudis del Treball), i na Sandra Fachelli, del Grup de Recerca Educació i Treball, ambdós de la Universitat Autònoma de Barcelona, presentaran el llibre:

  • López-Roldán, Pedro; Fachelli, Sandra. 2015. Metodología de la investigación social cuantitativa. Dipòsit Digital de Documents, Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Cartell de l'exposició


No hi ha comentaris

Next »