BCS

Biblioteca de Ciències Socials

oct. 18 2016

10 anys del DDD i dades de recerca en obert

Posted in accés obert, congressos i jornades, DDD by Teresa Flix |

El proper dilluns 24 d’octubre, coincidint amb l’inici de la Setmana internacional de l’accés obert , el Vicerectorat de Relacions Institucionals i de Cultura i el Vicerectorat de Recerca i de Transferència han organitzat conjuntament una jornada per difondre les darreres novetats en gestió de les dades de recerca, i a la vegada celebrar el 10è aniversari del Dipòsit Digital de Documents de la UAB (DDD).

El lloc de celebració de la Jornada serà la Sala d’Actes de la Facultat de Biociències i l’hora d’inici serà a les 9:30.

Tot seguit us adjuntem el programa de la Jornada
 

DDD_10anys

 


No hi ha comentaris

oct. 14 2016

Obert al públic el Portal de la Recerca de les Universitats de Catalunya

Posted in recerca, universitats by Teresa Flix |

Fa uns dies s’ha obert al públic en general el Portal de la Recerca de les Universitats de Catalunya (PRC), un projecte coordinat pel CSUC conjuntament amb una comissió de treball formada per membres de les universitats catalanes, que té per objectiu visualitzar i difondre des d’un lloc únic l’activitat investigadora que es duu a terme a Catalunya, facilitant així l’accés obert a la producció científica. A llarg termini, l’objectiu també és simplificar els processos de gestió i recolzar els d’avaluació.

El PRC recull la informació dels diferents sistemes de gestió de la recerca (CRIS, Current Research Information Systems) de les universitats, que de forma conjunta han establert acords de disposició de dades per capturar la informació a través de formats estàndards (CERIF) i de protocols d’interoperabilitat, usant identificadors comuns que evitin ambigüitats (com ara l’ORCID per als investigadors), afavorint l’accés obert a la producció científica i l’ús dels repositoris institucionals.

Amb la iniciació en obert del PRC, es pretén donar visibilitat a la potencialitat del sistema de recerca català en el seu conjunt; reforçar els processos de gestió unificada de les dades de la recerca a les universitats, i incrementar l’accés i la visibilitat del treball dels investigadors.
 
portal_recerca_universitats
 


No hi ha comentaris

oct. 07 2016

Documents per a la gestió de dades de la recerca

El Grup de Treball de Suport a la Recerca del CSUC el passat mes de juliol va publicar al RECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya), dos documents que fan referència a la gestió de dades de la recerca.

El primer d’ambdós documents és l’anomenat Plans de Gestió de dades amb la intenció de servir de recolzament als investigadors a l’hora de crear els seus plans de gestió de dades; concretament per als projectes finançats en el marc de l’Horitzó 2020 de la Unió Europea.

El segon document, titulat Recomanacions per seleccionar un repositori per al dipòsit de dades de recerca, va adreçat al recolzament dels investigadors en el moment de seleccionar un repositori per al dipòsit de les seves dades de recerca, atès que a partir de l’any 2017 l’Open Research Data Pilot (ORD Pilot) del programa Horizon 2020 requerirà a tots els projectes que rebin finançament la publicació de les dades de recerca en obert.
 

dades_recerca
 
Informació extreta del blog del CSUC
 


No hi ha comentaris

set. 28 2016

Fons bibliogràfics de turisme i prevenció

Des del curs passat els fons bibliogràfics necessaris per cobrir les necessitats de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera (EUTDH) i de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral (EPSI) s’adquireixen i es dipositen a la nostra Biblioteca en virtut d’un conveni signat el 2015 entre la UAB i la Fundació UAB.

Pel que fa als fons bibliogràfics antics que tenien a l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera (EUTDH) s’han acabat d’incorporar al nostre fons. Es tracta d’obres especialitzades en el sector turístic i hoteler. Una part de la col·lecció, integrada sobretot per guies de viatge, llibres i receptes de cuina, enologia, pastisseria, alimentació i nutrició s’ha instal·lat en un espai diferenciat amb un topogràfic especial a la Sala de Revistes (Planta 0) i la resta d’exemplars s’han integrat entre la resta de títols de la biblioteca en el seu lloc corresponent segons la matèria.

El mateix passa amb els fons bibliogràfics de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral (EPSI) que estan integrats entre els fons de la nostra biblioteca, en el seu apartat corresponent dins la matèria de dret.
 

turisme
 

epsi
 


No hi ha comentaris

Next »