BCS

Biblioteca de Ciències Socials

jul 03 2015

Més de la meitat dels nens que viuen en famílies de mares soles són pobres

Posted in dones, drets dels infants, informe, pobresa by Yolanda Caldeiro |

Les famílies monomarentals són els nuclis que pateixen un major risc de pobresa infantil, segons les conclusions extretes de l’informe “Més soles que mai” presentat per Save the Children. Un 54% dels nens que viuen en aquestes llars són pobres, 12,5 punts més que el conjunt de la població infantil i el doble que el total de la població. Un 65% de les dones afirma tenir dificultats per arribar a fi de mes, 10 punts per sobre de la resta de les llars. Segons Save the Children, es tracta de famílies sotmeses a un risc més gran de pobresa o exclusió social, no només per la seva situació econòmica, sinó també per factors com la feina, l’habitatge, la salut o la manca d’una xarxa de gent al seu voltant que les recolzi.
Mares soles

D’altra banda, més de la meitat d’aquestes mares estan a l’atur, una de cada dos té també problemes d’habitatge per impagaments o risc de desnonaments  i la quarta part d’elles han deixat de comprar medicines o seguir tractaments per problemes econòmics.

Per Save the Children és imprescindible que els poders públics es comprometin a augmentar la inversió pública a Espanya en polítiques de protecció social a la infantesa. Actualment, la mitjana espanyola és de un 1,4%, inversió netament inferior a la mitjana de la Unió Europea: 2,2%. La UE havia marcat com un objectiu pel 2020 la reducció en, com a mínim, vint milions les persones en situació de pobresa i exclusió social.
Si voleu consultar l’informe elaborat per Save the Children, podeu fer-ho al seu web:
http://www.savethechildren.es/solas


No hi ha comentaris

jul 01 2015

Convocatòria del Programa RecerCaixa d’Ajuts de la Recerca (2015)

Posted in ajuts i subvencions, recerca, RecerCaixa by Teresa Flix |

El programa RecerCaixa ha obert la convocatòria dels Ajuts a la recerca (2015) en què es financen projectes d’investigadors de les universitats i centres de recerca de Catalunya. La convocatòria persegueix dos objectius bàsics: impulsar la recerca científica d’excel·lència, i apropar la ciència a la societat, fent-la partícip dels avenços científics i dels beneficis humans i socials.

Enguany, l’Obra Social ‘la Caixa’ destinarà a aquesta convocatòria un total d’1,6 milions d’euros. D’altra banda, el finançament màxim que pot rebre un projecte, inclòs l’overhead institucional, és de 100.000 euros.

Els projectes de recerca hauran de tenir una vinculació clara i directa amb els àmbits següents: humanitats i cultura; educació; polítiques públiques; i finalment, inclusió social. Les propostes presentades han de ser projectes de recerca innovadors que impliquin la creació de nou coneixement, i han de reunir les característiques d’excel·lència científica, capacitat transformadora i potencial inclusiu per involucrar la societat en l’avenç de la ciència. Els projectes seleccionats s’hauran d’iniciar entre el desembre de 2015 i el febrer de 2016 i s’hauran de dur a terme en els 2 anys següents (s’acceptaran projectes de 3 anys de durada, sempre que la naturalesa de la investigació ho requereixi).

El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el 10 de juliol del 2015 i es realitzarà a través del portal web de RecerCaixa
 

recerCaixa(2015)

 


No hi ha comentaris

jun 29 2015

Horaris d’estiu de la Biblioteca

Posted in Biblioteca de Ciències Socials, horaris by Teresa Flix |

La Biblioteca de Ciències Socials durant els mesos de juliol i agost tindrà els següents horaris:

– JULIOL:

Plantes 0 i – 1

De 8.30 a 19’30 h. ; préstec de 9 a 19’30 h.

Plantes -2 i -3, Sala d’Estudi UAB

De 7 a 24 h.; préstec tancat

– AGOST:

Plantes 0 i -1

Dies 1 al 23: TANCAT; préstec: TANCAT

Dies 24 al 31: de 8.30 a 19’30 h.; préstec de 9 a 19’30 h.

Plantes -2 i -3, Sala d’Estudi UAB

Dies 1 al 23: De 9 a 21 h.

Dies 24 al 31: De 0 a 24 h.

El dia 24 obrim a les 7 h.

ATENCIÓ! del 3 al 23 d’agost tot el servei de préstec estarà tancat

 

Podeu consultar l’horari de totes les biblioteques de la UAB activant el següent enllaç
bon_estiu_2015

 


No hi ha comentaris

jun 23 2015

Conferència “Les classes socials a Catalunya en temps de crisi”

Posted in Conferències, sociologia by Susana Ubach |

Amb motiu de l’aparició del volum de l’anuari “Societat Catalana 2014″ El Palau Macaya de l’Obra Social La Caixa i l’Associació Catalana de Sociologia coorganitzen la segona edició del cicle “Debats per entendre la societat d’avui”, que vol traslladar a la ciutadania les anàlisis i les reflexions que es desprenen d’aquest estudi.

Dins d’aquest cicle de conferències  el proper dimecres 1 de juliol es celebrarà “Les Classes socials a Catalunya en temps de crisis.”

Anirà a càrrec de Marina Subirats, catedràtica emèrita del Departament de Sociologia de la UAB i Oriol Nel·lo professor titular del Departament de Geografia de la UAB hi anirà com a convidat.

El sociòleg Oriol Homs, coordinador de l’anuari, serà l’encarregat de moderar la sessió.

S’analitzaran qüestions com ara:

  • Com han evolucionat les classes socials a Catalunya en el període 2007-2014?
  • Quines han quedat més afavorides de la crisi i quines n’han patit més les conseqüències? No n’hi ha prou a parlar de les classes mitjanes com si fossin les més desfavorides.
  • Què ha passat amb la classe treballadora?
  • I amb els autònoms i els petits empresaris?

LLoc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108

Data i hora: Dimecres 1 de juliol de 2015, 19 h.

 Cal inscriure’s trucant al telèfon 93 400 53 59.

 


No hi ha comentaris

Next »