BCS

Biblioteca de Ciències Socials

gen 26 2015

“Construïm vincles”, una iniciativa per superar l’aïllament de les persones grans

Posted in Barcelona, congressos i jornades, Persones grans by Oriol Castells Prims |

‘Vincles BCN’ és una iniciativa innovadora de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona per contribuïr a superar la soledat i millorar la seguretat i el benestar de les persones grans, amb dependència o discapacitat, i d’aquelles persones amb una malaltia crònica.
vincles
Ara per ara, el projecte “Vincles” està en fase de disseny i desenvolupament. Aquestes jornades preten donar-lo a conèixer i recollir aportacions per concretar el seu desenvolupament.

Dates: dijous dia 5 i 6 de febrer
Horari: de 10 a 14 h
Lloc: a la Sala Moragues de El Born Centre Cultural (Plaça Comercial, 12)

Més informació i inscripcions
Tríptic informatiu


No hi ha comentaris

gen 21 2015

CVN a Scopus i Web of Science

Posted in bases de dades, Biblioteques UAB by Teresa Flix |

Les bases de dades de literatura científica Scopus i Web of Science són des d’ara compatibles amb el CVN (Currículum Vitae Normalitzat).

En ambdós casos, una nova funcionalitat permet als investigadors guardar i exportar en format CVN les dades de les seves publicacions indexades (incloent el nombre de citacions rebudes). El resultat és la generació d’un currículum normalitzat amb aquesta informació, que posteriorment es pot importar a l’editor de CVN.

Aquesta millora ha estat desenvolupada conjuntament per la FECYT i els editors de cadascuna de les bases de dades, Elsevier (Scopus) i Thomson Reuters (Web of Science).

Scopus
La nova funcionalitat està temporalment disponible aquí, però està previst que durant el primer trimestre de 2015 s’inclogui dins de la pròpia Scopus, dins del perfil de cada autor.
Més informació.

Web of Science
La nova funcionalitat està inclosa dins de la base de dades, a l’opció anomenada “Guardar en FECYT CVN”.
Més informació.


No hi ha comentaris

gen 20 2015

Oposició total a la nova llei de Seguretat Ciutadana

Posted in ciències polítiques, congressos i jornades, drets humans by Biblioteca de Ciències Socials |

Difonem al nostre bloc la notícia del web de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la UAB:

El II Seminari de Filosofia del Dret i Sociologia Jurídica va servir per mostrar el total desacord de la doctrina amb l’anomenada ‘Llei Mordassa’. Els conferenciants van posar de manifest el caire poc democràtic d’una reforma que limita els drets i les llibertats.
Poques vegades un seminari universitari té una vinculació amb l’actualitat tan estreta com el celebrat el passat 17 de desembre a l’Aula Magna de la Facultat de Dret. Sota el títol “La inseguretat dels drets: Projecte de Llei Orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, la doctrina va analitzar la nova llei, ja no projecte, aprovada el 11 de desembre gràcies a la majoria absoluta del Partit Popular al Congrés dels Diputats.

Clipboard04llei mordaça
“La nova llei és un dels principals problemes als que s’enfronta la democràcia d’aquest país. Persegueix encerclar drets i llibertats”. Així de taxant es va mostrar la Doctora Encarna Bodelón, que va encasellar la llei Mordassa dins “la nova estratègia de

l’Estat envers la societat”, basada en la privatització d’interessos que “haurien de ser col·lectius”. Per a Bodelón, la llei de seguretat ciutadana anterior, la de 1992, coneguda com a Llei Corcuera, va iniciar una línia que s’ha subratllat ara: “La llei de seguretat ciutadana no és nova, de fet té semblances amb la Llei d’Ordre Públic del franquisme”.

Joan Baucells, professor titular de Dret Penal de la UAB, va exterioritzar la seva inquietud per la seguretat dels drets i la democràcia, donat que la reforma de la llei de seguretat ciutadana no apareixia ni al programa del PP ni a l’agenda mediàtica. Segons Baucells, el canvi és una clara reacció a les mobilitzacions del 15-M, ja que s’inclouen noves infraccions clarament pensades arran d’aquestes manifestacions: “Els jutges penals havien deixat clar que les conductes del 15-M estaven emparades en l’exercici legítim del dret a la manifestació”.

El professor va detallar els articles més polèmics de la llei i els va relacionar directament amb algunes de les conductes socials que han aparegut en els darrers anys: l’article 36.2 considera com a infracció greu “la pertorbació davant el Congrés o el Parlament”, encara que no estiguin reunits; i el 36.4, qualifica de infracció molt greu “els actes d’obstrucció a qualsevol treballador públic”, una mesura que Baucells vincula a l’objectiu de penalitzar actes com els de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

“La llei té greus problemes d’inconstitucionalitat”, va sostenir Baucells, que considera que el principi de proporcionalitat es veu vulnerat i “desactiva el compliment dels Drets Fonamentals”. Els conferenciants van criticar de forma unànime l’aprovació d’una llei “innecessària i involutiva des del punt de vista democràtic” que Encarna Bodelón va vincular a un nou model de l’Estat del Benestar en que, precisament, “es debilita l’Estat del Benestar”.

 


No hi ha comentaris

gen 15 2015

Curs ‘Avaluació de l’Impacte dels programes socials i les polítiques públiques’

Posted in cursos i màsters, polítiques públiques, programes socials by Oriol Castells Prims |

El Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya acull un curs que tractarà el seguiment de programes socials i polítiques públiques. Al mateix temps, amb un caràcter aplicat, es treballaran les metodologies i eines que permetin definir i executar diferents models d’avaluació.

logo del colpisEspecíficament, a més d’una aproximació teòrica, el curs vol proporcionar tècniques i estratègies adequades per avaluar-ne l’impacte com també analitzar casos aplicats amb èxit.

Professora : Montse Simó, del Departament de Sociologia i Anàlisi de les organitzacions de la Universitat de Barcelona
Dies: Entre el 4 i el 25 de febrer de 2014.

Destinataris:

.Professionals que participin en el disseny, seguiment i avaluació de programes socials i/o polítiques públiques
.Personal investigador de centres de recerca, universitats i altres entitats que defineixin i/o executin models d’avaluació
.Qualsevol persona interessada en la matèria amb coneixements sobre polítiques públiques, i gestió i seguiment de programes socials.

Per a obtenir més informació sobre aquest servei, clica aquí.


No hi ha comentaris

Next »