BCS

Biblioteca de Ciències Socials

maig 19 2016

Obertura extraordinària de les Sales d’Estudi a les Biblioteques de la UAB

Posted in Biblioteques UAB, horaris, Sala d'Estudi by Teresa Flix |

Davant la creixent afluència, durant el període d’exàmens, a les sales d’estudi de la Biblioteca de Ciències Socials i de la Plaça Cívica, s’amplien els horaris d’obertura i els espais destinats a estudi de la manera que us detallem a continuació:

 • Biblioteca de Ciències Socials (plantes 0 i -1)
  Obertura els següents caps de setmana amb horari de 9 a 24 h:
  Cap de setmana 21-22 de maig de 2016
  Cap de setmana 28-29 de maig de 2016
  Cap de setmana 4-5 de juny de 2016
  Cap de setmana 11-12 de juny de 2016
 • Sala de Revistes d’Humanitats
  Obertura els següents caps de setmana amb horari de 9 a 24 h
  Cap de setmana 21-22 de maig de 2016
  Cap de setmana 28-29 de maig de 2016
  Cap de setmana 4-5 de juny de 2016
  Cap de setmana 11-12 de juny de 2016
 • Sala d’Estudi Plaça Cívica
  De dilluns a diumenge des de l’11 d’abril a l’1 de juliol de 9 a 21 h

Per a més informació podeu consultar tots els horaris de les biblioteques de la UAB activant el següent enllaç

 

03-04

 


No hi ha comentaris

maig 17 2016

Quit: 25 anys fent recerca

Com bé dèiem amb motiu de la celebració dels 25 anys de la Biblioteca de Ciències Socials, 25 anys d’una institució és un trànsit de temps de continuïtat suficient si atenem a la durada de les nostres vides.

El Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (Quit) ha complert aquest trànsit de temps de continuïtat suficient. No som nosaltres qui per avaluar el seu treball, la seva expansió, el seu prestigi, però sí volem mostrar una part del seu treball en equip, coherent i col·laboratiu, de la seva preocupació metodològica, del seu implícit consens entre l’equip d’investigadors, de la seva concepció de la recerca com a complement necessari a la docència, de la seva voluntat de retorn social dels resultats de la seva tasca. I tot, dins un aspecte cabdal de les nostres vides: el món del treball, productiu i reproductiu, i en tots els àmbits, espais i temps socials del seu desenvolupament.

Per a aquesta avinentesa la Biblioteca de Ciències Socials ha preparat una pàgina web sobre l’efemèride, visible al complet a partir del dia 20 de maig de 2016, i, a més, una exposició presencial que es pot visitar del 20 de maig al 20 de juliol de 2016, situada a l’expositor temàtic de la planta 0.

La pàgina web recull amb la màxima voluntat d’exhaustivitat una presentació, les línies de recerca, la producció científica, els seminaris i jornades, els actes, una galeria fotogràfica… Tots els continguts han estat elaborats per Isabel Hernández de la Rosa del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball.

L’exposició presencial, amb l’ànim de mostrar complementàriament la producció científica del Quit, posa a disposició dels usuaris una selecció dels documents editats en suport paper, així com, una mostra de documents electrònics accessibles mitjançant codis QR. Conté també un audiovisual on ha comptat amb la gentilesa de Joan Miquel Verd i Pericàs, actual director del Centre des de l’any 2013 i de Fausto Miguélez Lobo, fundador i director en el període 1991-2013, que expliquen detalladament el passat, el present i el futur del Quit. Vol, també, en la característica de les exposicions anteriors ressaltar les persones que hi ha al darrera de cada organització, és per això que, d’una manera ostensible, col·loca els noms de les persones integrants del Quit, com a matèria expositiva.

Com a figures artístiques representatives de les dues vessants expositives, especialment en la part presencial de l’exposició, hem comptat amb la imatge d’un dibuix que vol copsar una instantània de trànsit en l’anar i el venir de les nostres vides, del treball a casa, de la casa al treball; moment de la nostra vida que es produeix, fins i tot, en el teletreball quan deixem la feina i passem a altres tasques domèstiques o no domèstiques, i viceversa. El dibuix l’hem titulat El moment del trànsit en el món del treball.

Finalment, una recurrència al mirall com a vella i bella metàfora de “la visió de la veritat” s’executa al llarg de l’espai expositiu. No oblidem que tot científic social té, també, el mirall com a metàfora del seu treball.

Autor: Josep Vicens-i-Planagumà
Biblioteca de Ciències Socials – UAB
 

QUIT : 25 anys fent recerca

 


No hi ha comentaris

maig 11 2016

Curs “Cerca i gestió de la informació” per a estudiants de doctorat

Posted in Biblioteques UAB, cursos, recursos per a la recerca by Teresa Flix |

Les Biblioteques UAB ofereixen durant els mesos de maig i juny el curs Cerca i gestió de la informació, dins del Programa de Formació de Doctors. Aquesta activitat formativa s’adreça a aquelles doctorandes i doctorands que vulguin millorar els seus coneixements i habilitats en la recerca i l’ús de fonts d’informació.

El curs consta de dues sessions:

Fonts d’informació (en una matèria determinada): panoràmica dels principals recursos d’informació bibliogràfica i estratègies de cerca. Calendari i inscripcions.

Mendeley Institucional: introducció a Mendeley, gestor bibliogràfic i xarxa social acadèmica. Calendari i inscripcions.

Consulteu a la pàgina web del curs el calendari de les sessions i inscriviu-vos a les que siguin del vostre interès.
 
curs

 


No hi ha comentaris

maig 10 2016

Canvis en la Web of Science

Posted in bases de dades, indicadors d'impacte, Web of Science by Teresa Flix |

A principis del mes de maig s’han renovat les versions del Journal Citation Reports (JCR) i Essential Science Indicators (ESI) de la Web of Science (WoS), i aquest canvi, que suposa importants millores de navegació i integració de la informació entre tots aquests recursos, comporta també una modificació en la pàgina d’accés al JCR i a l’ESI.

Quan cliqueu a l’enllaç de JCR o ESI que hi ha a la plataforma de WoS us apareixerà una pàgina de connexió amb 2 opcions i n’heu d’escollir una:

 • Identificació personal (s’ha de tenir creat prèviament un usuari personal a la Web of Science).
 • Identificació institucional: seguir amb l’autenticació de la FECYT.

Les noves versions del JCR i ESI ofereixen interfícies més modernes, mètriques addicionals, la integració d’indicadors de la WoS i navegació fluida entre WoS/JCR i ESI.

D’altra banda, pel que fa a l’ESI, s’han afegit nous filtres que permeten obtenir informació dels treballs molt citats; així mateix, pel que fa al JCR, s’afegeix la possibilitat de visualitzar directament l’article seleccionat en la WoS i la informació de la revista com, per exemple, el quartil que ocupa, el factor d’impacte, el factor d’impacte de 5 anys i la posició de la revista dins de la seva categoria.

En aquest vídeo tutorial podeu trobar més informació i visualitzar totes les millores.

Degut a tots aquests canvis, alguns usuaris han tingut problemes d’accés amb la identificació personal. Us agrairem que si teniu algun problema el reporteu a la Biblioteca.
 
wos

 


No hi ha comentaris

Next »