Presentació

Programa Argó

Argó és el nom del Programa de transició entre la secundària i la universitat que l’Autònoma va endegar el curs 2003-2004. El nom del Programa s’inspira en la llegenda dels argonautes i més en concret en el nom del vaixell que els va portar als confins del món.

Aquest programa ofereix assessorament i suport als estudiants de batxillerat i de cicles formatius en el seu pas a la universitat, també ofereix actualització de coneixements per al professorat i la possibilitat de conèixer centres d’estudis, projectes i recerques que es fan a la UAB

Transició

• L’etapa de transició comença als centres de secundària quan els estudiants trien una determinada branca del batxillerat i comencen a cercar i rebre informació sobre els diferents estudis universitaris i acaba quan han cursat el seu primer curs a la Universitat.
• Per als joves estudiants és una etapa plena de dubtes i de decisions, s’han d’enfrontar al desconeixement de les pròpies motivacions i capacitats i necessiten informació, orientació i suport.
• Quan finalment arriben a la Universitat necessiten un bon acolliment i un tracte facilitador per part de la institució universitària.