Dr. Borja Antela-Bernárdez

Professor Agregat (UAB)

Oct 19 2010

Bio

Posted in |

Borja Antela Bernárdez (Moaña [Pontevedra], 1977) és doctor en Història de Grècia per la Universitat de Santiago de Compostela (2004).

Gallec de naixament, escull Catalunya com a terra d’adopció i desde 2005 és professor associat d’Història Antiga en la Universitat Autònoma de Barcelona. Estudiós del món grec, i en especial del segle IV a.C., les seves investigacions se centren en la figura d’Alexandre Magne, així com en les estructures de govern dels regnes hel.lenístics. Com a resultat de la seva recerca, és autor del llibre Alexandre Magno e Atenas: Historia de Grecia 338-323 a. C., així com de diversos articles.

Així mateix, com a resultat de l’altre gran interès de la seva carrera investigadora, la historiografia sobre Grècia i la teoria de la Història, és autor de l’article “J. G. Droysen e o primeiro Alexandre científico” Gallaecia 19 (2000), 219-250.

Membre des de 2007 del Wolfson College i de la Oxford University (United Kingdom), arrell de la seva participació en el Grup de Recerca Horrors of War liderat pel professor Dr. Toni Ñaco del Hoyo i sufragat per la Harry Frank Guggenheim Foundation al llarg de 2007, projecte en el qual encara treballa juntament amb els altres membres de l’equip.

Dins d’aquest projecte, la seva producció ha estat força abundant, amb articles com “Vencidas, Violadas, Vendidas: Mujeres griegas y violencia sexual en asedios romanos” en KLIO 2008; “Sila no sabe de Historia Antigua: El asedio de Atenas en 87/6 a. C.” REA 2009, o “Between Medeios and Mithridates: the Athenian Peripatetic Constitution” ZPE 2009, entre otros.

Alhora, en 2009 comparteix l’assignatura de campus “L’Història Antiga a través del Cinema” amb els profs. Dr. Jordi Cortadella i I. Arrayás, i gestiona el blog http://blogs.uab.cat/peplum.

Des de desembre de 2009 és professor Agregat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Des de Setembre 2010 és coordinador de Tercer Cicle del Departament de CC. de l’Antiguitat i l’Edat Mitjana.